Dobrý den,
prosím o radu....při výměně gk.ATI radeon 3850 za novou MSI R 5770 hawk (také ATI) se mi neskutečně prodloužilo nabíhání op. systému při startu či restartu, trvá cca 3-3.5 min. Provedlo jsem samozřejmě aktualizaci ovladačů. Win XP, zákl. deska Asus M2N-sli. Vyzkoušel jsem také vrátit svoji starou graf. kartu zpět a systém naběhl bez problémů jako dřív, takže chyba musí být zřejmě v nové kartě. Děkuji předem za každou radu
Výrazné zpomalení startu os. při výměně gk.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- seco
- Nováček

-
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Výrazné zpomalení startu os. při výměně gk.
Kde je to zpomalený? Ve fázi když vidíš logo win ale jetě před loginem? Pokud tam, tak je pomalá inicializace ACPI a neporadim ti jak to vyřešit. Vím že spešel s windows XP systém na některejch deskách bootoval super rychle (HDD se nezastavil) a na jinejch tam byly pauzy při inicializaci ACPI a pořádně to začalo pracovat až když člověk měl všechny drivery načtený a oběvila se login screen. Nikdy se mi to nepovedlo vyřešit, vždy to byla loterie, loterie většinou co se týče desky.
- seco
- Nováček

-
Re: Výrazné zpomalení startu os. při výměně gk.
probíhá to tak, že zapnu start PC...asi 2.5 min vidím jen černou obrazovku a slyším chroustání disku, potom teprve naběhne logo a start už dál proběhne bez problémů. Ale jak už jsem psal v úvodu, když jsem vrátil zpět tu starou kartu, vše bylo OK bez toho čekání s černou obrazovkou