pomaly win7 starter na netbooku
Moderátor: Loki5567
- basti
- Nováček

-
pomaly win7 starter na netbooku
ahojte
kamoska mi dnes doniesla netbook acer asipire one konfiguracia atom 1.6Ghz 1GB ram, ze jej ide nejak pomaly. ked som ho zapol som si hned vsimol v spravcovi uloh ze pamat je vyzatena na 800MB, povypinal som dake blbosti co tam mala ale viac ako pod 600 MB som sa nedostal. nezere to aj napriek tomu dost, ved ten starter ma byt prave pre taketo male booky? a pri instalacii niecoho alebo odinstalacii je procak vytazeny na 100% este ma napadlo to preskanovat viry spyware a podobne serepeticky ale naj riesenie by bolo zhodit to cele a nahodit novy win lenze OEM win7 starter asi nestiahnem ci? Smile
dik za rady tipy odpovede
kamoska mi dnes doniesla netbook acer asipire one konfiguracia atom 1.6Ghz 1GB ram, ze jej ide nejak pomaly. ked som ho zapol som si hned vsimol v spravcovi uloh ze pamat je vyzatena na 800MB, povypinal som dake blbosti co tam mala ale viac ako pod 600 MB som sa nedostal. nezere to aj napriek tomu dost, ved ten starter ma byt prave pre taketo male booky? a pri instalacii niecoho alebo odinstalacii je procak vytazeny na 100% este ma napadlo to preskanovat viry spyware a podobne serepeticky ale naj riesenie by bolo zhodit to cele a nahodit novy win lenze OEM win7 starter asi nestiahnem ci? Smile
dik za rady tipy odpovede
- Maranov
- Mírně pokročilý

Re: pomaly win7 starter na netbooku
Vytížení je u Atomu normální. Obsazení paměti je taky normální, systém využívá co nejvíce paměti pro různé vyrovnávací paměti, mění se to dle potřeby. Ten netbook pomalý bude vždy, je to obyčejný Atom, možná to brzdí HDD, co tam je?
Moc s tím nepoděláš, povypínej nějaké vizuální serepetičky, odstraň nepotřebný SW, zkontroluj, jestli je zaplé Aero...
Reinstall systému by měl jít ze skryté části disku, viz manuál.
Moc s tím nepoděláš, povypínej nějaké vizuální serepetičky, odstraň nepotřebný SW, zkontroluj, jestli je zaplé Aero...
Reinstall systému by měl jít ze skryté části disku, viz manuál.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- basti
- Nováček

-
hm ako ja som to nemal nikdy este v ruke, ale sak az take pomale ved na tom sa pomaly neda robit, teda ja by som nato nervy urcite nemal
je tam klasicky hdd 250GB.Aero tusim na tejto starter verzii ani nefici a skryta particia tam neni inak by som sa nepytal
ten win OEM sa neda stiahnut?
- Maranov
- Mírně pokročilý

Aero tam je, průhledné sice ne, ale je. Hlavně nemít zaplé téma "Základní".
Nějak se mi nezdá, že by tam nebyl žádný recovery... by mě zajímalo, kdo s tím co udělal.
OEM média seženeš blbě, skoro bych se obrátil na prodejce/servis.
Každý má jiný návyk na rychlost, těžko říct... obyčejný Atom ale je takový lepší psací stroj.
Nějak se mi nezdá, že by tam nebyl žádný recovery... by mě zajímalo, kdo s tím co udělal.
Každý má jiný návyk na rychlost, těžko říct... obyčejný Atom ale je takový lepší psací stroj.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
- basti
- Nováček

-
to teda hej niekde nad hranicou pentia 4 xi
oki uvidime co sa s tym da robim , skusim to vycisti prescanovat na havet a uvidime
oki uvidime co sa s tym da robim , skusim to vycisti prescanovat na havet a uvidime
- cabman
- Středně pokročilý

Mám v podstatě to samé, jen Samsung NC10.
Mám už nějaký čas instalovaný Windows7 profesionál (krabicová verze). Naprosto standardní instalace, nic okucháno.
Moje postřehy jsou, že v systému je dobré dát optimalizaci na výkon a vypnout aero. Ale přijde mi, že se dramaticky zrychlil po instalaci sp1 a posledních asi dvou aktualizacích.
Něco ti tam škodí ... .

Mám už nějaký čas instalovaný Windows7 profesionál (krabicová verze). Naprosto standardní instalace, nic okucháno.
Moje postřehy jsou, že v systému je dobré dát optimalizaci na výkon a vypnout aero. Ale přijde mi, že se dramaticky zrychlil po instalaci sp1 a posledních asi dvou aktualizacích.
Něco ti tam škodí ... .

Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.
- Maranov
- Mírně pokročilý

Snižuje výkon, ale vypnout průhlednost je dobrý nápad.vypnout aero
- jiri_mazur
- Nováček

-
Souhlasim vypni pruhlednost a dalši:
hlavně služby
není na škodu si stahnout ccleaner v 3.6 a jetli mas icq po stratu tak to vipnout a dalsi ja mam Intel pII 850MHz,386MB ram 120GB Hdd jede to celkem svižně!

hlavně služby
není na škodu si stahnout ccleaner v 3.6 a jetli mas icq po stratu tak to vipnout a dalsi ja mam Intel pII 850MHz,386MB ram 120GB Hdd jede to celkem svižně!

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- jiri_mazur
- Nováček

-
Jaky maš HDD
Normalni
nebo SDD 16 Gb doufam že nemaš mofild
Normalni
nebo SDD 16 Gb doufam že nemaš mofild
- jiri_mazur
- Nováček

-
jo a je normalni ze W7 si zeberou 85% ramky na staršich pc vubec to neřeš je to blbost ja mam snad 30 aplikaci spuštěno a mam 85% zabrano