SSD záloha celého disku

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: SSD záloha celého disku

Příspěvek od Pepa1 »

-HoNY- píše:USB -> PS/2 redukci nemáš?

Memtestem ti tvoje paměti projdou? Co stabilita v Prime?
jo tu bych někde asi našel... to mi nenapadlo.
Jinak vše mám stabilní (zkoušeno v Linx)...

Já si od toho dám chvíli pokoj, holt nebudu mít zazálohováno, ale za ty nervy mi to zatím nestojí ;-)
Samozřejmě moc děkuji za pomoc.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: SSD záloha celého disku

Příspěvek od Pepa1 »

Po delší době se ozývám s novými zkušenostmi s obnovou SSD, snad to někomu pomůže.
Jelikož plánuji reinstal windows, tak jsem si řekl, že po půl roce vyzkouším, zdali není nějaká změna k lepšímu v nabídce nejlépe free programů. Jak jsem již psal výše, není problém s vytvořením zálohy celého disku ve windows, ale je problém s obnovením z rescue disku (nejlépe USBčka). Podotýkám že mám USB klávesnic (Microsoft Sidewinder X4) a USB myš (CM Strorm spawn).

Zkusil jsem:

1) Marcium Reflect Free v4.2.3775
USB recue disk jde vytvořit dle návodu na jejich fóru, přímo v programu to nejde (umí jen CD nebo iso). Bohužel nabootování neproběhne, zkusil jsem i redukci na klávesnici a myš bez úspěchu. :x

2) Acronis True image 2012 eng.
USB rescue jde vytvořit přímo v programu. Nabootování proběhne pomalu ale přeci a po chvíli se objeví okno programu s volbami. Nefunguje vůbec myš, program odmítá spolupracovat. Jediné řešení je restart natvrdo. zkusil jsem i redukci na klávesnici a myš bez úspěchu. :x

3) Todo Backup Free verze 3
USB rescue jde vytvořit přímo v programu. Nabootování proběhne velmi velmi pomalu (cca 1minuta) ale po chvíli se objeví okno programu s volbami. Vše funguje, klávesnice i myš. Je zde nová volba (optimize for ssd) zkouším ji zatrhnout. Disk lze bez problému obnovit. Následuje restart a chvíle napětí, jestli je správně zarovnáno v programu AS SSD Benchmark a skutečně je správně zarovnáno - zelená hodnota OK :roll: :roll: :roll: konečně...
Hodnota zarovnání je sice jiná než jsem měl - default byla hodnota 1024K nyní je hodnota 4K, ale když jsem zkusil benchmark tak výsledky jsou v pořádku.

EDIT//: tak ta hodnota 4K je podle toho co jsem se dočetl pro to SSD lepší než byl defaultních 1024K... :-D
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“