Mám 4 roky starou sestavu HTPC a už mě štve, že je to tak hlučné když člověk kouká na video.
Jelikož tohle a brouzdání po Internetu je jediná činnost tak asi nebude třeba dělat nějaké extrémní úpravy. A doufám že bude stačit provést jen něco s procesorem a chladičem. V horším případě i výměna desky.
Sestava:
MB: Asus P5L-VM 1394
Case: CoolerMaster Mediacenter 260
Zdroj: CoolerMaster eXtreme Power ATX 380W PFC
Procesor: P4 CedarMill 631 3GHz
RAM: 2x512 DDR
TV: Winfast DTV2000
Takže už se tam moc nevleze a case je docela nízký takže větrák se musel pořídit nižší... myslím 9cm
Bohužel nevím jaký větrák tam teď je.
Poradíte jak efektivně snížit hlučnost?
Ztišení staršího PC
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- thedino
- Nováček

-
- Máchal
- Začátečník

-
Re: Ztišení staršího PC
Poradíme, ale myslíš že má někdo z nás křištálovou kouli? Co takhle rekognoskovat PC a zjistit co ti v něm dělá největší brajgl. Na to že by ti hluk v PC snížila výměna desky si přišel sám nebo ti to někdo poradil?
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... N0CE0AMP0C bude ideální chladič na CPU, ale ještě nevíme jak velký bordel dělá zdroj ...
- thedino
- Nováček

-
No dělá to určitě chladič na procesoru... Ten v BIOSU dokážu nastavit na různé režimy.
Na desku jsem přišel proto, že by případně nějaký procesor, který by nepotřeboval chlazení nebyl kompatibilní s tou mojí deskou.
Ten ventilátor je pěkný ale jaká bude celková výška... z těch rozměrů to asi bude víc jak 9cm.
Na desku jsem přišel proto, že by případně nějaký procesor, který by nepotřeboval chlazení nebyl kompatibilní s tou mojí deskou.
Ten ventilátor je pěkný ale jaká bude celková výška... z těch rozměrů to asi bude víc jak 9cm.
- st3nl3y
- Začátečník

Dimension:
105x116x64 mm / 4.13x4.57x2.52 in (Overall Dimensions)
100x100x12 mm / 3.94x3.94x0.47 in (Fan Dimensions)
Chladit musíš jakýkoliv procesor (pokud nemáš ve skříni dobré airflow).
105x116x64 mm / 4.13x4.57x2.52 in (Overall Dimensions)
100x100x12 mm / 3.94x3.94x0.47 in (Fan Dimensions)
Chladit musíš jakýkoliv procesor (pokud nemáš ve skříni dobré airflow).
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
76mm se ti tam vejde, jen to chce koukat a hledat