Grafika k procesoru Athlon X2 5000+
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- jakub666
- Začátečník

-
Grafika k procesoru Athlon X2 5000+
Zdravím,
známému odešla stávající grafika do křemíkového nebe a proto potřebuje menší radu.
Má procesor Athlon X2 5000+ 2,6 GHz taktovaný na 3GHz, 4GB ram, zdroj 400W, desku bohužel přesně nevím. Chce si občas něco zahrát ale nemá momentálně peníze na rozdávání, takže si chce kupovat jenom grafiku a např. výměna procesoru by přišla na řadu až v pozdější fázi. Já osobně jsem nyní se svým PC už rok spokojený a neměl jsem důvod ke změně a proto se absolutně neorientuji v dnešní nabídce PC komponentů včetně grafických karet.
Proto prosím o radu, která grafika do 4000Kč by byla nejlepší k procesoru uvedenému nahoře ?
Předem díky za odpovědi.
známému odešla stávající grafika do křemíkového nebe a proto potřebuje menší radu.
Má procesor Athlon X2 5000+ 2,6 GHz taktovaný na 3GHz, 4GB ram, zdroj 400W, desku bohužel přesně nevím. Chce si občas něco zahrát ale nemá momentálně peníze na rozdávání, takže si chce kupovat jenom grafiku a např. výměna procesoru by přišla na řadu až v pozdější fázi. Já osobně jsem nyní se svým PC už rok spokojený a neměl jsem důvod ke změně a proto se absolutně neorientuji v dnešní nabídce PC komponentů včetně grafických karet.
Proto prosím o radu, která grafika do 4000Kč by byla nejlepší k procesoru uvedenému nahoře ?
Předem díky za odpovědi.
Naposledy upravil(a) Krteq dne ned 13. bře 2011, 17:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
Důvod: Přesun z hlavní sekce GK
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Grafika k procesoru Athlon X2 5000+
Pokud nevíš desku a tudiž je tu risk nekompatibility s některejma kartama, doporučuju GTS450, ta chodí na všem a cokoliv výkonějšího by ten CPU stejně limitoval.
- Lokomotiva
- Začátečník

V jakém rozlišení chceš hrát?
Procesor má výkon tak na 5670 za 1.600,-.
A to jen tak tak.
Jestli pořídíš výkonnější grafiku, procesor její výkon stejně zařízne na úroveň té 5670.
Procesor má výkon tak na 5670 za 1.600,-.
A to jen tak tak.
Jestli pořídíš výkonnější grafiku, procesor její výkon stejně zařízne na úroveň té 5670.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, tohle pravěký dělo dokáže nakrmit stěží i tu HD5670/9600GT
- jakub666
- Začátečník

-
No zatím by hrál v rozlišení asi 1024x768 (nevím přesně jak to je, ale je to 4:3 CRT 17"). Přemýšlel ale o koupi 22" nebo 24" LCD což by podle vašich reakcí grafika i procesor tězko zvládaly.
Takže to asi vypadá na výměnu desky, procesoru i grafiky, není-liž pravda ?
Jde taky o to, že on by si rád pořídil celé nové PC, ale drahá polovička mu to jaksi zakázala.
A co třeba AMD Athlon II X4 645, HD 5850 nebo nějakou Nvidiu (v jejich označeních a výkonech nemám sebemenší přehled), plus nějakou levnější desku ? Zase jde o to, zda by to 400W zdroj utáhl.
Na tom by se už dalo v pohodě hrát, nebo ne ?
Zatím díky za odpovědí a reakce a předem děkuji za další.
Jde taky o to, že on by si rád pořídil celé nové PC, ale drahá polovička mu to jaksi zakázala.
A co třeba AMD Athlon II X4 645, HD 5850 nebo nějakou Nvidiu (v jejich označeních a výkonech nemám sebemenší přehled), plus nějakou levnější desku ? Zase jde o to, zda by to 400W zdroj utáhl.
Na tom by se už dalo v pohodě hrát, nebo ne ?
Zatím díky za odpovědí a reakce a předem děkuji za další.
- Lokomotiva
- Začátečník

Tak ať v tomhle rozlišení hraje dál.jakub666 píše:No zatím by hrál v rozlišení asi 1024x768 (nevím přesně jak to je, ale je to 4:3 CRT 17"). Přemýšlel ale o koupi 22" nebo 24" LCD což by podle vašich reakcí grafika i procesor tězko zvládaly.
Jde taky o to, že on by si rád pořídil celé nové PC, ale drahá polovička mu to jaksi zakázala.![]()
Až dokáže zdůvodnit nový monitor a PC (já tomu moc nevěřím - začínají výprodeje a manželka bude potřebovat nové jarní věci), tak se k tomu můžeme vrátit.
Zatím:
http://www.alza.cz/sapphire-hd-5670-d151124.htm
- Bowiedd
- Nováček

-
Můžu potvrdit z praxe důležitost výkonu CPU na grafiku. Testoval jsem Ati HD5850 1GB na AMD Athlon X2 5600+ v 3D Marku06 na rozlišení 1280x1024 (def.) a výsledek byl 11130 bodů pak jsem nastavil takdy grafiky na 900/4800 a výsledek 11650 bodů a ve hrách to taky nebylo nějak slavné, no hrůza řekl bych, že Ati 5750 je asi strop pro AMD X2 5000+ nebo spíš Ati 5670