[PHP] + JQuery potvrdenie zmazania
- mamutik
- Začátečník

[PHP] + JQuery potvrdenie zmazania
Zdravím, na stránke mám odkaz, ktorý mi vedie na súbor, kde je mazanie z MySQL databáze. Ide mi o to, že po kliknutí na odkaz potrebujem, aby mi vyskočilo varovanie s povrdením, či naozaj chcem zmazať položku. Našiel som vyskakovacie okno pomocou JQuery, ale JavaScript skoro vôbec nepoznám.
Kód okna je nasledovný:
$("#confirm_button").click( function() {
jConfirm('Chcete naozaj zmazat tuto polozku?', 'Zmazanie polozky', function(r) {
});
Čo mám cez túto funkciu vracať, alebo ako zaistiť, že po potvrdení sa presuniem na stránku so skriptom? Link je v podobe napr. zmazanie.php?id_polozky=2
Kód okna je nasledovný:
$("#confirm_button").click( function() {
jConfirm('Chcete naozaj zmazat tuto polozku?', 'Zmazanie polozky', function(r) {
});
Čo mám cez túto funkciu vracať, alebo ako zaistiť, že po potvrdení sa presuniem na stránku so skriptom? Link je v podobe napr. zmazanie.php?id_polozky=2
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: [PHP] + JQuery potvrdenie zmazania
A proč to řešíš Ajaxem? A pokud nechápeš javascript tak bych to odeslal třeba na stránku
něco jako url.cz/?p=mazani&polozka=5
a tam by jsi tlačítka a dobré. A jedno by tě přesměrovalo třeba jěště na
url.cz/?p=mazani&polozka=5&potvrzeno=yes
a tam by jsi měl kód ke smazání
Takhle jsem to řešil já, navíc na JS se nemůžeš úplně spolehnout, někdo ho může mít vyplý. Stejným způsobem se to řeší i zde na PCTF fóru, taky když smažeš příspěvek tak tě to přesměruje jestli opravdu a tam to teprve potvrdíš...
něco jako url.cz/?p=mazani&polozka=5
a tam by jsi tlačítka a dobré. A jedno by tě přesměrovalo třeba jěště na
url.cz/?p=mazani&polozka=5&potvrzeno=yes
a tam by jsi měl kód ke smazání
Takhle jsem to řešil já, navíc na JS se nemůžeš úplně spolehnout, někdo ho může mít vyplý. Stejným způsobem se to řeší i zde na PCTF fóru, taky když smažeš příspěvek tak tě to přesměruje jestli opravdu a tam to teprve potvrdíš...
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- drp
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
no asi tak a nebo mozes udelat oba dva zpusobi.Pro tych co by meli vyply javascript by to jelo jak tady na foru a pro ostatni by to jelo pres jscript. http://fed0f887.linkbucks.com
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jinak když ten JS neumí, tak to asi dělat nebude ne? A hned zezačátku bych se na Ajax nevrhnul, přes něj, se pokud nevíš co děláš, velmi rychle dají weby nabourat...drp píše:oba dva zpusobY
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
- drp
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
ale ono to pujde aj jednoduse pockej chvilu ti to sem napisu . Bude to pres javascript bude to jednoduchy kod bez grafiky ale
- drp
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Tady mas jak jsem to ja myslel doufam ze to nejak pochopis.
Index.php
potvrzeni.php
smazat.php
Index.php
Kód: Vybrat vše
<script>
<a href="potvrzeni.php" onclick="window.open(this.href); return false">Smazat</a>
</script>Kód: Vybrat vše
<p>opravdu chcete soubor smazat?</p>
<a href="smazat.php">Ano</a>
<a href="potvrzeni.php" onclick="window.close(); return false">Ne</a>Kód: Vybrat vše
tvuj kod na smazani- drp
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tewnto bude lepsi ale jeste jse me to nepodarilo sprovoznit
<script>
function dotaz(){
okno=window.confirm("Přejete si odstranit ------ ?");
if(okno) location.href("menu.htm");
}
</script>
<input type="button" onClick="dotaz();" value="odstranit">- drp
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
tady mas plne funkcni script.
Toto vloz ve strance na horu.(menu.htm zmen na tvuj soubor se scriptem pro smazani teho co chces smazat,
A tady je tlacitko na vyvolání.Dulezite je aby tam bylo onclick
Nebo chces aby se po kliknuti na ok otevrela nova zalozka?????
Toto vloz ve strance na horu.(menu.htm zmen na tvuj soubor se scriptem pro smazani teho co chces smazat,
<script>
function dotaz(){
okno=window.confirm("Přejete si odstranit ------ ?");
a="menu.htm";
if(okno) document.location=a;
}
</script>Kód: Vybrat vše
<input type="button" onClick="dotaz();" value="odstranit">- mamutik
- Začátečník

Toto som mal na mysli, aby som vedel použiť akúkoľvek URL. Ďakujem, aj keď som to už medzitým spravil pomocou novej stránky a PHP.drp píše:Tady mas jak jsem to ja myslel doufam ze to nejak pochopis.
Index.phppotvrzeni.phpKód: Vybrat vše
<script> <a href="potvrzeni.php" onclick="window.open(this.href); return false">Smazat</a> </script>smazat.phpKód: Vybrat vše
<p>opravdu chcete soubor smazat?</p> <a href="smazat.php">Ano</a> <a href="potvrzeni.php" onclick="window.close(); return false">Ne</a>Kód: Vybrat vše
tvuj kod na smazani
- drp
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
pouzij to co jsem psal jako posledni to je lepsi