Pomoc pri testovani superpocitacu

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
amdckar
Nováček
Nováček

Pomoc pri testovani superpocitacu

Příspěvek od amdckar »

Dobry den,
alebo skor uz vecer. :-).

Pisem Vam do redakcie s prosbou o radu. Nechcem chodit okolo horucej kase tak rovno kusnem do jadra problemu. Som studentom vysokej skoly a mam za ulohu na bakalarsku pracu otestovat jeden takpovediac super pocitac pod viacerymi operacnymi systemami. masinka je to v celku vydarena, ma 4 AMD procesory, kazdy s 12 jadrami a 64 GB ram pamate. cize dokopy 48 jadier cpu. Problem ale nastava s testovanim. Uz niekolko mesiacov som stravil hladanim na googli aby som nasiel vhodne testy ale bohuzial neuspesne. Preto som sa rozhodol napisat ludom, ktory sa v podobnych kruhoch pohybuju, a teda Vam.

Pre operacny system windows som nasiel program Linx, ktorym som testoval tento vykonny stroj, len neviem ci spravne. Vyhodil mi totiz maximalny vykon len 167GFlops. Hlavny problem ale nastal vtedy ked som nainstaloval distribuciu Linuxu Ubuntu. Stiahol som program Linx, ktory je urceny aj pre Win aj pre Lin operacne systemy, ked tu zrazu po spusteni vyskocila na mna hlaska ze program bezi iba pod procesormy pre intel co ma dost sklamalo. Preto sa na Vas obraciam s prosbou, ci by ste nevedeli odporucit programy pre testovanie super pocitacov pod roznymi OS. ci uz to budu rozne benchmarky na pamate, procesor a pod. len nech to bezi multiplatformovo.

Za porozumenie vopred dakujem a tesim sa na skoru odpoved.

Prepacte ale toto som posielal do redakcie jedneho casopisu ci by mi nevedeli poradit. nechcel som to pisat na novo tak som to len skopiroval. potrebujem surne pomoc a neviem uz kam sa mam obracat.

za skore odpovede a snahu pomoct velmi pekne vsetkym do predu dakujem.
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc pri testovani superpocitacu

Příspěvek od X-COM »

Na paměti můžeš použít MEMtest. Bootuje z CD, což je nezávislé na OS, ale na druhou stranu nevím, jestli u toho počítače máš/můžeš mít mechaniku. (64GB jsem tím ještě netestoval, ale snad by to mělo fungovat.)
http://www.memtest.org/

Na testování procesorů používám Prime95 (mnohovláknovou verzi), ale používám to jen ve Windows a zkoušel jsem to jen do 12 jader.

http://www.x-computers.eu/recenze/takto ... stability/
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Atapi
Začátečník
Začátečník

Re: Pomoc pri testovani superpocitacu

Příspěvek od Atapi »

V práci používáme na víceprocesorovejch systémech HP insight diagnostics, jak offline verzi z CD (tam to je snad na unixu), tak ze sítě (ta se nahrává s image na windows servrech 2003, možná i XP a některý modely nějakej linux, nevím už přesně). Stáhnout by to mělo jít ze stránek HP, ale jestli ti to nějak pomůže, respektive jestli to půjde na tom vašem "superpočítači", to si musíš zjistit...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“