zamzrnuti systemu - HD 6950 -> 6970 v zakladnich hodnotach

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

zamzrnuti systemu - HD 6950 -> 6970 v zakladnich hodnotach

Příspěvek od BiG_Father »

ahoj, je to cca mesic co jsem si koupil Radeon 6950 od Gigabyte a k tomu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82951 a http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=82969

odemykal jsem kartu na 6970, nechal jsem zakladni parametry tedy 880/1375, rizeni vykonu 20%

teploty mam perfektni, doted zadny problem

ovladace : viewtopic.php?f=94&t=168266 , edit : ted nove Catalyst Software Suite 11.4 4/27/2011 - zatim nevyzkouseno, zda se to deje taky, instaloval jsem je pred spanim a to zamrznuti se mi stalo vcera 2x asi behem 3h takze nebyl cas

mesic na pc hraju uplne bez problemu napr : Crysis 2, Metro 2033, Starcraft 2..

problem : dnes se mi 2x v prubehu 2-3hodin stalo, ze pri hrani Starcraftu mi misto obrazu vyskocily cernosedy svisly pruhy a pocitac zamrzl.. prubezne jsem kontroloval napr teplotu karty a bylo to max 60 st v zatezi.. pc nereagoval vubec na nic, pouze na restart na casu..

pozn. nikdy predtim se to nestalo. vzdy v poho i v te nejvetsi zatezi.. nikde neni zadnej crash report atd.. nevim o co jde. dal jsem pak test ve furmarku na 30min a taky nic..

nejake rady/doporuceni?

celkem me to stve protoze tu 6950 jsem si kupoval s tim, ze ji odemknu na 6970 + ten ne zrovna levnej chladic.. jenze par dnu po koupi vysla 6970, ktera vysla asi jen o 200Kc draz jak moje koupe, takze jestli to je kvuli tomu flashi tak me to stve o to vic :/
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: zamzrnuti systemu - HD 6950 -> 6970 v zakladnich hodnotach

Příspěvek od Krteq »

Jako první bych zkusil updatovat BIOS základní desky.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

odpoledne zkusim, diky. je mi jen divny, ze mesic to slo a az ted se neco deje..

nikdy jsem to jeste neupdatoval, je neco, na co bych si rozhodne mel dat pozor?
desku mam : MB Asus P7P55D-E - Intel P55, DDR3, s.1156 ATX

P7P55D-E 1504 BIOS
http://support-org.asus.com/download/do ... uage=cs-cz

asi to ze? sorry, za takovy dotazy ale v tomhle se opravdu vubec nevyznam.. deskam jsem se vzdycky vyhybal s biosem apod, protoze jsem se bal, ze tim zmrsim cely pc..
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ano, to by měl být ten správný BIOS. Návod pro aktualizaci BIOSu najdeš třeba zde - ASUS WinFlash aktualizační postup. Sice se jedná o ne zrovna ideální možnost updatu, ale je pro méně pokročilé uživatele asi tím nejjednodušším.
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

diky, zkusim

edit : kdyz chci spustit winflash tak to napise ,,program flash nemuze rozpoznat soubor BIOS. zkuste jinou verzi souboru BIOS.

winflash jsem stahl Asus webu protoze jsem ho nemel, verze V2.31.1

edit 2 : nasel jsem nastesti konecne cd od desky, nainstaloval jsem si Asus update, snad to bude mit stejny postup jako winflash, ozvu se az to zkusim.

edit 3 : flashl jsem bios, pouzivam nove ovladace, podtaktoval jsem jadro z 880 na 860, pameti jsou na minimu diky biosu 6970. snad to bude ok..
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“