Vyběr mobilního telefonu 10000 a vice

Mobilní telefony, PDA a MDA zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
jedy357
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký byste si vybrali "high-end" mobil?

Příspěvek od jedy357 »

Určitě Apple. Mám rád Android, ale zatím se pořád nemůže Android store velikostně rovnat s tím Applovským. Jen je otázka, jestli vzít iPhone 4, nebo si počkat na 5. :wink:
CPU: Intel Core i5-4690K @ 3.5 Ghz | MB: Asus Z97-AR | RAM: 8GB Crucial Ballistix Sport DDR3 | GPU: MSI GTX 1060 6GB | SSD: Crucial MX500 500GB, Crucial MX100 128GB | HDD: Seagate 1,5TB | Case: Antec Three Hundred + 2x 120mm Emermax Magma fans | PSU: Seasonic S12II-620 620W | OS: Windows 10 Home 64bit | Screen: LG 27UD68P-B (27", 4K), UGEE 2150 (21,5", na kreslení) | Keyboard G510s, mouse G403
viktor123321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od viktor123321 »

nekonečná filozofická otázka ;-) , když už je ta 5 , tak proč nevydržet do 6
jedy357
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jedy357 »

O to nejde. Jde o podporu ze strany Applů. Nedávno totiž Apple zastavil softwarovou podporu modelů 3G. S příchodem 5 nebude dlouho trvat a 3GS na tom budou stejně. iP 4 má podporu zajištěnou minimálně na pár let, ale iP 5, která by měla jít do roka(, ale nemám uplně nejčerstvější zprávy), samozřejmě bude mít podporu o nějaký ten rok déle.

Tady je to čistě jen o člověku, zda-li má mobil na delší dobu, nebo jestli ho často mění. Můj kamarád má stále Sony Ericsson D750i a rozhodně by se nedalo říct, že by neměl na nový. ;)
CPU: Intel Core i5-4690K @ 3.5 Ghz | MB: Asus Z97-AR | RAM: 8GB Crucial Ballistix Sport DDR3 | GPU: MSI GTX 1060 6GB | SSD: Crucial MX500 500GB, Crucial MX100 128GB | HDD: Seagate 1,5TB | Case: Antec Three Hundred + 2x 120mm Emermax Magma fans | PSU: Seasonic S12II-620 620W | OS: Windows 10 Home 64bit | Screen: LG 27UD68P-B (27", 4K), UGEE 2150 (21,5", na kreslení) | Keyboard G510s, mouse G403
viktor123321
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od viktor123321 »

D750i zlatá to mašina....
jinak máš samozřejmě pravdu, je to podobné jako s iPadem 2 - to pak člověka těch pár měsíců zamrzí :-D
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Tak od včerejška mám samsung omnii 7. A spokojenost, v systému jsem zatím nenarazil na nic co by mi chybělo. Je to parádně rychlé, reaguje to přesně jak bych chtěl. Rozhraní je přehledné a je dá se říct jednotné i u aplikací třetích stran. Jediný problém v marketu zatím nelze nakupovat (oficialně). Internetový prohlížeč trošku zaostává za iphonem/androidem. Bing našeptávač není špatný, ale nenašeptává české weby (což google v androidu umí..).
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

(Pokud jsi nesledoval MIX)

PLNÁ podpora ČR příjde s Mango updatem ke konci roku ("fall 2011" - říjen?). Nákup aplikací na marketu, a pro developery i prodej aplikací na marketu. A já tajně doufám i v Zune Pass.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

O tom vím. Ale do podzimu daleko a navíc jim s tím podzimem stejně moc nevěřím. Beztak budem rádi jak to stihnou do konce roku.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Gurmán
Nováček
Nováček

Výběr mobilního telefonu a Windows phone 7 vs. Android

Příspěvek od Gurmán »

Dobrý den chtěl bych si koupit mobilní telefon od asijské firmy htc a mými favority jsou htc hd7, díky windows 7 a 4,3 palcové obrazovce a pěkné ceně a Htc Desire, kvůli androidu a htc sensation. Zdá se mi to anebo je android tak o 1000 Kč dražší než windows phone7 ? Poraďte prosím s výběrem a omlouvám se zda je tento příspěvek už na tomto foru. P.S-můžete doporučit další telefony od firmy htc do 9000 Kč :razz: .
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr mobilního telefonu a Windows phone 7 vs. Android

Příspěvek od Suke001 »

No rozhodně bych šel do androidu, oproti w7 se mě zdá o hodně otevřenější a v dnešní době už je na něho tuny aplikací a her .. Do 9 tisíc určitě desire, tam není moc z čeho vybírat :-)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Desire je starej křáááp. Vysvetli mi, k cemu je dobry mit otevreny OS, kde stejne cast zakladnich aplikaci (market, ..) neni open. A stejne si to kazdy OEM upravuje k obrazu svemu. A i ta otevrenost je beznemu uzivateli na nic.

Pro wp7 hraje rychlost a stabilita, UI, .... Jeste neni bohuzel plna podpora CR, ta prijde s updatem ke konci roku.

Az prijedu domu, napisu sem muj nazor na problemy s otevrenosti.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Gurmán
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gurmán »

Samozřejmě počítám, že windows phone 7 bude eng a u 7 na mobil, jsem našel i návod, jak ho odblokovat i pro aplikace, které nejsou na windows live. :razz: Př. google mapy, skiny, hry, prostředí atd.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Pro windows phone hraje jednoznačně cena. Na foru smartmanie jsem sehnal měsíc starou omnii 7 za 6100Kč. Displej
amoled je parádní, konstrukce je kovová a pěkně pevná, systém je jednoduchý, přehledný a hlavně rychlý. Všechny aplikace mají podobný vzhled a ovládání. Jak je napsáno výše, zatím to brzdí marketplace kde u nás nelze nakupovat a taky aplikací ještě není tolik co na android/apple storu. Netvrdím že WP je dokonalý systém, je plno lidí kteří ho nemůžou používat z toho a onoho důvodu.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Zásadní problém s otevřeností je... kupodivu otevřenost. To, že uživatel si může dělat, co chce a systém musí při každé činnosti kontrolovat stavy různých parametrů (je SD karta připojená? Pokud ano, načti programy, naindexuj hudbu, ..), při každé malé změně udělat spoustu práce. A třeba i zbytečně.
V případě zavřeného systému se může systém spolehnout na to, že tam ty data jsou a nemusí vše kontrolovat - což urychlí jeho práci a odpověď uživateli. A spoustu věcí může přebrat počítač při připojení. To u otevřeného systému jde těžko - zvlášť, když každý OEM implementuje co chce a jakým způsobem chce (zde především akcelerace grafiky v Androidu).

Jo a u Androidu zásadně chybí nějaký univerzální synchronizační nástroj - HTC Sync je postavený na Adobe Air frameworku (....), Samsung Kies je také příšerný. Zune Sync pro WP7 je (v porovnání na Windowsu) značně zrychlený iTunes.

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

hlavně ne všichni mají potřebu se v tom vrtat, třeba já chci něco v čem se vrtat nebudu muset vůbec, takže ta možnost mě ani nezajímá :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Když pominu vrtání/nevrtání, což bude opravdu v případě toho vrtání záležitost výrazné menšiny tak třeba fakt, že do telefonu v roce 2011 nejde jednoduše dostat jakákoliv data a musí se to obcházet posíláním přes e-mail a podobnými způsoby ala "drbání se za levým uchem pravou nohou" u mě tenhle systém zatím diskvalifikují. Tohle nechápu, že spousta lidí nezmiňuje a pořád se řeší vrtání v systému :)

Funkce jako je USB mass storage by měla být jedním ze základů, které by měl moderní "chytrý" telefon umět, v mém případě.
Goldnoob team proud member!
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Maddogg píše:...konstrukce je kovová a pěkně pevná...
Co všechno je kovové na Omnii? Rozhoduji se mezi Omnia 7 a HD7 a podle toho co jsem zatím četl třeba na XDA, tak HD7 konstrukčně za moc nestojí... na druhou stranu vypadá líp (zadní strana) a je to HTC. Můj 3 roky starý iPhone je pořád pevný jak skála a kdyby uměl A2DP, tak si ho asi nechám :) Proto bych ho nerad nahradil nějakým plastovým šmudlou.
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
Sten
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Sten »

Čtu tady jak je wp rychlý ... před dvouma týdny jsem si koupil Desire HD (android) v ruce jsem měl i HD7, ovšem že by byl DHD pomalý ? To bych neřekl...
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Kdybych si měl vybrat z výše uvedených, tak bych bral N8čku. Ale vzhledem k tomu, že mám N82ku, tak měnit nepotřebuju :)
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

To jsem měl chvíli v ruce a systém není ani moderní ani účelný zkrátka symbian... jinak telefon samotný se zdá kvalitní, bohužel hardwarově v dnešní době highend není (pouze 600mhz procesor...).
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

Tak tak, dělali jsme s kámošem test na HD2, standartně má Windows Mobile 6.5, ale nainstalovali jsme tam i Windows Phone 7 (žádná pochybná instalace na kartu apod.), Android 2.2 i 2.3.. A nevím tedy, ale mě osobně Windows prostě nesedly... (WP 7 už vůbec) :x (asi u každého individuální) A rychlost? Telefon s Androidem rozhodně nebyl pomalejší než s Windows, kolikrát bych subjektivně řekl že mi skoro přišel i Android rychlejší :)

Sám jsem si poté koupil telefon s Androidem a za celou dobu co ho mám jsem se nemusel v ničem nějak vrtat nebo tak podobně... Akorát občas se vyskytne menší chybka s tím ověřením vložené pam. karty po odpojení od USB například... Ale stalo se mi to jenom párkrát a nic hrozného, prostě vlezu do nastavení, ručně zvolím "Odpojit kartu" a následně "Připojit" a všechno vesele funguje dál :) A snad jednou se mi stalo, že telefon jakoby zamrznul a za pár sekund se objevilo "HTC Sense" přestal odpovídat a poté se HTC Sense rozhraní během pár sekund restartovalo a znovu načetlo a vše opět OK :) Jinak plná spokojenost a to ten Android běži na relativně slabém telefonu - HTC Wildfire :)
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Odpovědět

Zpět na „Mobilní telefony a PDA/MDA“