Vyplatí se OC c2d e6600 ?

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
greckyn
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Vyplatí se OC c2d e6600 ?

Příspěvek od greckyn »

Ahoj .. sice mě asi sežerete .. ale dostal se mi do kompu c2d e6600 .. puvodni takt je 2.4 ghz koukal jsem na plno navodu a postrehu ohledne OC ale protoze jsem toho jeste moc nenataktoval ( nejak mam k tomu odpor - spise strach ze zniceneho HW) tak se ptam zda je vyhodne nejak ten takt popohnat ? nerikam hned k hranici treba 3.6 Ghz ktere pry zvladne v zakladnim napeti ale treba k 2-8-3.0 ghz ?
zda bude vykon nejak markantne hned poznat ... nebo zda jsou to pro me zbytecne nervy ;-)

diky za postrehy..
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Re: Vyplatí se OC c2d e6600 ?

Příspěvek od Xnovic »

Záleží co máš za desku a chladič, ale taktování bych se nebál. Navíc ho můžeš popostrčit na 3GHz, většinou jen se zvednutím hodnoty FSB v BIOSu bez přidání napětí.
Podle desky.
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
greckyn
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od greckyn »

asus P5K - a revize biosu z roku 2006 tusim ;-)
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Tahle deska by to měla vzít v poho. Nevím, jak u vyššího OC, ale ty 3GHz by měl dát v pohodě.
Rozpozná deska přesný typ CPU? Nevidí ho deska, nebo wokna jako unknown?
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
greckyn
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od greckyn »

rozpozna ho v pohode ;-)
greckyn
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od greckyn »

a druha cast me otazky ..bude to na vykonu nejak extra znat ?
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

greckyn píše:a druha cast me otazky ..bude to na vykonu nejak extra znat ?
záleží na zbytku sestavy, tzn. hlavně jakou máš grafiku. Pokud hraješ hry, tak záleží na konkrétní hře, ale vesměs se ti alespoň zvednou minimální FPS, což nikdy není na škodu :)
Důležité je chladit, tzn. mít vyřešený airflow ve skříni + slušnější chladič CPU (stačí AC Freezer) + trochu slušný zdroj.
greckyn
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od greckyn »

grafika je asus 8800 GT 512 MB netaktovana .. chladic mam uz dlouho tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43046 ale nevim zda jsem kdyz jsem ho kupoval neudelal chybu .. :)
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

greckyn píše:grafika je asus 8800 GT 512 MB netaktovana .. chladic mam uz dlouho tenhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43046 ale nevim zda jsem kdyz jsem ho kupoval neudelal chybu .. :)
Tak pro tuto, dnes již legendární grafiku :) myslim s přehledem stačí těch 3 - 3,2Ghz a aspoň se to nebude moc hřát - uvidíš jaký budou teploty po nataktování... hlavně že není default chladič CPU, ale trochu něco lepšího....
greckyn
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od greckyn »

jeste jedna mala otazka .. nechci zatim kupovat novou platformu ( i5 ) takze se ptam jakou mi doporucite grafiku za tu 8800 Gt aby ale zase ji procesor nebrzdil :) - chci zustat verny NVidii
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

greckyn píše:jeste jedna mala otazka .. nechci zatim kupovat novou platformu ( i5 ) takze se ptam jakou mi doporucite grafiku za tu 8800 Gt aby ale zase ji procesor nebrzdil :) - chci zustat verny NVidii
Já nemohu jinak než doporučit tu samou co mám já a to je GTX460, dá se sehnat poměrně levně, stačí víceméně na vše a C2D ji ažtak brzdit nebude...
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

No já bych odhadoval, že jí C2D celkem brzdit bude :wink: Záleží tedy na výsledkné frekvenci po OC, ale na těch 3.2GHz to podle mě zbržděné stále bude...
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“