GTX 470 Problém se kterým si už nevím rady...
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Draggo-CZ
- Nováček

-
GTX 470 Problém se kterým si už nevím rady...
Zdravím mam grafiku Nvidia GTX 470
Problém je že když zpustím náročnou hru na grafiku "Starcraft 2, Shogun 2 a další modernější hry"
Tak se mě při vysokých detailech "Ultra, High u Shogun 2 i kolikrát Medium" stane to že se mě obraz zastaví vytvoří to nespočet čtverců na obrazovce ve kterých jsou duhové barvy to se mě potom obraz vypne "černota" a potom zase zapne hra funguje dál !!"někdy to způsobí totální zásek PC a musím ho resetovat"!! Poté se mě stalo že se obraz zasekl a tam kde by měla být barva byl nahromaděný hnus snad veškerých barev co existují do hromady a to mě způsobí také zaseknutí PC....
Musím ještě podotknout že se mě to stěma čtvercema na obrazovce stalo už i párkrát u starších her...
Už nevím co stím mam opravdu dělat a jsem už z toho docela zoufalý....
Když kliknu na EPU a kliknu na grafiku píše mě toto:
No VGA detected. Please install a compatible VGA card or install and enable the ASUS SmartDoctor. For the list of compatible VGA Cards, refer to http://event.asus.com/mb/EPU_VGA
Po nainstalování VGA to dělá jako by to tam nebyl... když jsem nainstaloval SmartDoctora tak mě hlásí: The System doesn't install ASUS GamerOSD! Some features for Smart Doctor can not work! Please install ASUS GamerOSD...
Co jsem četl o GamerOSD tak to prej dělá pěknej nepořádek...
Prosím o rady už nevím opravdu co stím... stahoval jsem na tu grafiku snad všechny ovladače které ona může ale už opravdu nevím co stím... za jaké koliv rady budu velice vděčný.
S Pozdravem Draggo.
Problém je že když zpustím náročnou hru na grafiku "Starcraft 2, Shogun 2 a další modernější hry"
Tak se mě při vysokých detailech "Ultra, High u Shogun 2 i kolikrát Medium" stane to že se mě obraz zastaví vytvoří to nespočet čtverců na obrazovce ve kterých jsou duhové barvy to se mě potom obraz vypne "černota" a potom zase zapne hra funguje dál !!"někdy to způsobí totální zásek PC a musím ho resetovat"!! Poté se mě stalo že se obraz zasekl a tam kde by měla být barva byl nahromaděný hnus snad veškerých barev co existují do hromady a to mě způsobí také zaseknutí PC....
Musím ještě podotknout že se mě to stěma čtvercema na obrazovce stalo už i párkrát u starších her...
Už nevím co stím mam opravdu dělat a jsem už z toho docela zoufalý....
Když kliknu na EPU a kliknu na grafiku píše mě toto:
No VGA detected. Please install a compatible VGA card or install and enable the ASUS SmartDoctor. For the list of compatible VGA Cards, refer to http://event.asus.com/mb/EPU_VGA
Po nainstalování VGA to dělá jako by to tam nebyl... když jsem nainstaloval SmartDoctora tak mě hlásí: The System doesn't install ASUS GamerOSD! Some features for Smart Doctor can not work! Please install ASUS GamerOSD...
Co jsem četl o GamerOSD tak to prej dělá pěknej nepořádek...
Prosím o rady už nevím opravdu co stím... stahoval jsem na tu grafiku snad všechny ovladače které ona může ale už opravdu nevím co stím... za jaké koliv rady budu velice vděčný.
S Pozdravem Draggo.
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: GTX 470 Problém se kterým si už nevím rady...
Napiš nám co máš ještě za zdroj, jinak EPU odinstaluj, mě to házelo jednu modrou smrt za druhou a to jsem měl všechno v pořádku nastavený. Jinak stáhni si nějakou zátěž grafické karty, třeba OCCT a pak k tomu GPU-Z prográmek. Ten zapni, dej senzory a klikni dole na continue ... něco je tam, teď nevím jak přesně, aby to hlídalo teploty, i když klikneš vedle. A pak dej zatížit to GPU v OCCT je to v záložce OCCT GPU. Vyjede ti do okna zátěž, a kontroluj teploty v tom GPU-Z. Nech to tak cca 20 minut, pokud to projde, tak přehřívání to nebude. Je možná, že je ta grafická karta špatná, ale modli se aby to byly jenom teploty, pak je to už jedině na reklamaci. Těžko tohle je ovladači, systémem nebo jiným softwarem. Pokud jsi netaktoval.
Zatím to takhle zkus a pak nám dej vědět.
Zatím to takhle zkus a pak nám dej vědět.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- D3VL3R
- Začátečník

neinstaluj žádné asusácké sračky, jen ovladače od nvidie, tak se správně sporovoznuje VGA.
Postup:
Driver Sweeper- odstranit všechno kolem grafiky
Čistá instalace posledních ovladačů od Nvidie
Pokud nepomůže, grafika odchází nebo slabej zdroj, který si nenapsal...
Postup:
Driver Sweeper- odstranit všechno kolem grafiky
Čistá instalace posledních ovladačů od Nvidie
Pokud nepomůže, grafika odchází nebo slabej zdroj, který si nenapsal...
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO/USB3 | CPU: AMD Phenom X6 4GHz | GPU: GIGABYTE GTX 1060OC 6GB | RAM: 16GB HyperX Fury DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256GB + WD 1.3TB | OS: Windows 10 Pro x64 | Power: Corsair RM550x 550W
- Draggo-CZ
- Nováček

-
Nakonec se ten VGA chytnul podle Doktora, sice už to nedělá ty barvy nebo kostičky ale hru totávlně zasekává ihned jsem to dal pryč i podle vašich rad a nyní stahuju ty dva prográmky...
Grafiku mam novou tu mam tak 4měsíce...
Zde vám dám mojí sestavu PC:
Processor: AMD Phenom II Black Edition "Multi-Core Processor"
Paměti: xms3 "Corsair"
Zdroj: Coolermaster Silent Pro series
Grafická Karta: Nvidie GTX470
Základní Deska: M4A89TD PRO/USB3
Grafiku mam novou tu mam tak 4měsíce...
Zde vám dám mojí sestavu PC:
Processor: AMD Phenom II Black Edition "Multi-Core Processor"
Paměti: xms3 "Corsair"
Zdroj: Coolermaster Silent Pro series
Grafická Karta: Nvidie GTX470
Základní Deska: M4A89TD PRO/USB3
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
kolikati WATOVEJ je zdroj jakou ma teplotu VGA v zátěži
- Alfajk
- Začátečník

-
a jaky takty ma grafika? me obcas dela to samy pri 725 core na default napeti...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Draggo-CZ
- Nováček

-
Zdroj mam 700W
Jakou teplotu má při maximální zátěži jsem ještě neotestoval.
Jakou teplotu má při maximální zátěži jsem ještě neotestoval.
- Eddward
- Moderátor

Pricin moze byt viacero, ale ja to vidim na slabe default napätie, teda ak nemas grafiku taktovanu. Skusil by som malinko pridat napr. 0.01V, najlepsie cez MSI Afterburner (o 10 viac).
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
- Alfajk
- Začátečník

-
tak si nainstaluj ten afterburner,tam vidis takty,napeti,fan speed,teploty...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- pls_advice
- Nováček

-
Mám stejný problém.
Karta již v reklamaci několikrát byla a problém přetrvává...
http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=239
http://img854.imageshack.us/g/afterburner.png/
Ještě dnes nahodím obrázky jak to vypadalo ten obraz... Podotýkám že PC se natvrdo vypne... Někdy stačí hrát hru a vypnout ji a pc stejně "zblbne" a vypne se. Pokud ale nezapínám žádnou hru, PC běží v pořádku...
Mám AMD Phenom II 945,KINGSTON 4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX,základní deska Ashrock, zdroj: ARCTIC Cooling Fusion 550
Karta již v reklamaci několikrát byla a problém přetrvává...
http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=239
http://img854.imageshack.us/g/afterburner.png/
Ještě dnes nahodím obrázky jak to vypadalo ten obraz... Podotýkám že PC se natvrdo vypne... Někdy stačí hrát hru a vypnout ji a pc stejně "zblbne" a vypne se. Pokud ale nezapínám žádnou hru, PC běží v pořádku...
Mám AMD Phenom II 945,KINGSTON 4GB KIT DDR3 1600MHz CL9 HyperX,základní deska Ashrock, zdroj: ARCTIC Cooling Fusion 550

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
@pls_advice je to na 90 % zdrojem.
Zkusil bych flashnout poslední BIOS u desky a zkontrolovat, zda sedí chladič na grafice.
Zkusil bych flashnout poslední BIOS u desky a zkontrolovat, zda sedí chladič na grafice.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- pls_advice
- Nováček

-
Chladič na grafice sedět musí naprosto dokonale vzhledem k tomu, že grafika byla v reklamaci již dvakrát teď v jednom měsíci.-HoNY- píše:@pls_advice je to na 90 % zdrojem.
A bios u motherboardu jsem chtěl flashnout, jenže je poslední. Ashrock N68C-S UCC

- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Novější BIOS ke grafice je k dospozici? Čipset nForce 630a je koukám taky starý jak hnědý uhlí. Klidně by to mohla být nekompatibilita.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- pls_advice
- Nováček

-
Není. Jedině že bych zkusil tam dát flash na vyšší model což je blbost.
Na tento model od gainwardu tam mám nejnovejší...
Na tento model od gainwardu tam mám nejnovejší...

- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
GTX470 je na 550W zdroj docela velký sousto, vyzkoušej to s něčím silnějším.
Nebo zkus kartu podtaktovat o 100MHz na jádře. To, že PC běží bez spouštění her v pohodě naznačuje slabý zdroj.
Nebo zkus kartu podtaktovat o 100MHz na jádře. To, že PC běží bez spouštění her v pohodě naznačuje slabý zdroj.
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
je to zdrojem z nedostatku stavi se VGA vypne to me delala gtx275 kdyz jsem ji dal na starej 500w zdroj po koupi noveho zdroje 650w uz to bylo vpohodě
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Také bych to viděl na slabý zdroj
Jiné vysvětlení mě asi nenapadá 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přesně takovíto problém dělalo mému kámošovy tedy něco podobného. Taky takovéto čtverce a podobné neduhy a po cca 15.min se PC vždy restartoval. Když jsem se mu na to podíval tak se mu přehříval PC a grafika mu topila 105C a pak se PC restartovalo měl jí od Gigabite OC verzi.
Takže bych řekl jestli se ti to také nepřehřívá a nebo nemáš slabý zdroj. Když budeš moc vyloučit oba tyto případy a bude tento problém přetrvávat tak bych doporučil jedno jediné reinstalaci OS.
Reinstalaci OS aby byl OS úplně čistý grafiku při reinstalaci nech normálně vloženou. Až toto uděláš nainstaluj nejnovější ovladače bud od vydavatele grafiky a nebo přímo od NVidie. Pak otestuj na nějaké hře jestli to jede vše OK. Pokud ne tak bych se přiklonil k verzi že ti odchází grafika a je potřebná reklamace. I po čtyřech měsících může grafika odejít. Třeba si totiž šlápl na špatný kus.
Takže bych řekl jestli se ti to také nepřehřívá a nebo nemáš slabý zdroj. Když budeš moc vyloučit oba tyto případy a bude tento problém přetrvávat tak bych doporučil jedno jediné reinstalaci OS.
Reinstalaci OS aby byl OS úplně čistý grafiku při reinstalaci nech normálně vloženou. Až toto uděláš nainstaluj nejnovější ovladače bud od vydavatele grafiky a nebo přímo od NVidie. Pak otestuj na nějaké hře jestli to jede vše OK. Pokud ne tak bych se přiklonil k verzi že ti odchází grafika a je potřebná reklamace. I po čtyřech měsících může grafika odejít. Třeba si totiž šlápl na špatný kus.
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
- pls_advice
- Nováček

-
OS mám nový a samozřejmě všechny ovladače nejnovější. Problém musí být asi v té grafice nebo co.Vlastimil91 píše:Přesně takovíto problém dělalo mému kámošovy tedy něco podobného. Taky takovéto čtverce a podobné neduhy a po cca 15.min se PC vždy restartoval. Když jsem se mu na to podíval tak se mu přehříval PC a grafika mu topila 105C a pak se PC restartovalo měl jí od Gigabite OC verzi.

- Vlastimil91
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Skus jí ještě pod taktovat tak jádra dej na 500MHz a jestli to bude dělat tak jí dej na reklamaci a nebo zkusit si půjčit jiný zdroj min 600Watt.
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1