Zdravím,
Mám nový PC s integrovanou zvukovkou Realtek HD audio a 5.1 repro od Geniusu. Problém je ten, že centr je hrozně potichu, takže nemám normální 5.1 zvuk a u DVD neslyším hlasy lidí, což je na ... Ten samý problém jsem měl i u starého PC ať už se SB live nebo SB X-Fi a tady to samý. Kabely jsou v pořádku a repro odzkoušený, takže bych řekl, že problém bude někde v nastavení, ale už jsem přečetl tolik diskusí lidí s podobným problémem, že už fakt nevím, co je pravda a co ne. Všude je zvuk perfektní, jen u těch DVD to nejde, nevíte co s tím? Prosím.
tichý centr
Moderátor: CageJ
- hledalik
- Nováček

-
tichý centr
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- lazan
- Začátečník

-
Re: tichý centr
Zkoušel jsi už jiný přehrávač?
- hledalik
- Nováček

-
Řekl bych, že problém nebude v přehravači, protože centr je potichu i když zkouším jednotlivé repráky v nastavení, nicméně mám vyzkoušené Power DVD 6 a 9, Windows Media player, Nero Vision a Winamp. U starého PC s těmi zvukovkami od Creativu jsem četl, že stejný problém mělo hodně lidí, ale nic z návodů mi nepomohlo. Když je stejný problém i u nového PC, začínám si myslet, že může být chyba někde v reprákách. Odzkoušel jsem tedy centr přehodit na jiný výstup a hrál, takže kabel i repro je v pohodě a jediný, kde by mohl být hardwerově problém je výstup na ten reprák (ze subwooferu). Do budoucna stejně chci AV receiver, kam budu posílat zvuk přes HDMI, to byl taky jeden z důvodů koupě nového PC, ale do té doby bych rád měl plný 5.1 na těhlech reprákách.
- lazan
- Začátečník

-
A jak to hraje ve sluchátkách?
- hledalik
- Nováček

-
Sluchátka hrajou normálně. Když o tom tak přemýšlím a vzpomínám, jak to vlastně začalo, tak to asi bude v reprákách. Musel jsem přidávat hlasitost a pak jí třeba o kousíček snížit, aby se chytil centr, dokud ještě mluvil. Na to jsem si dnes vzpomněl, takže možná, že něco odešlo v subwooferu a na ten výstup na centr už jde blbej signál. Kdybych měl k dispozici jiný repro, tak bych to zkusil, jinak asi nemá cenu něco štelovat v programech, co myslíte?
- lazan
- Začátečník

-
Já si také myslim, že by bylo nejlepší to zkusit nejdřív s jiným reprem