Problem se zvukem

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Problem se zvukem

Příspěvek od ŠakaL »

Zdar,zkusim se zeptat tady,uz si s tim nevim rady.Mam problem se zvukem ve hre IL2 Sturmovik 1946.Pri strelbe je slyset takovy divny praskani,dela to jen u nekterych letadel.Nebo kdyz prepinam na vnejsi pohled a naopak,tak to taky praskne.V jinejch hrach problem nemam,ale tenhle jev sem zaznamenal i na youtube,kdyz preskakuju zaznam videa.Ve sturmu uz sem zkousel vsechno nastaveni a nic.I ve win (7) sem prehazoval frekvence,taky nic.Jinak nastaveno mam ve win 48 bit / 48000 Hz.
Napada nekoho neco..? Na google sem koukal ale moc toho nenasel,resp. jen jedno vlakno z r. 2004,ale to byli este stary zvukovky,zadny reseni..
Zvukovku mam Xonar essence ST,dela to na repracich (zapojeni pres cinche) i na sluchatkach.Ovladace na zk nejnovejsi.
Dik za pripadnou radu.

kratky video s praskanim,pri prepinani pohledu.
http://www.youtube.com/watch?v=uf5XlZU_sUg
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
Lulus
Začátečník
Začátečník

Re: Problem se zvukem

Příspěvek od Lulus »

Nevím jestli ti to pomůže, ale mě tohle praskání dělala klávesnice. Hádala se mi s IRQ u zvukovky a za boha jsem nemoh přinutit základní desku, aby zvukovce přidělila jiný IRQ. Klávesnice ale byla stará, ještě s připojením do PS2, takže šla pryč. Možná se ti tedy hádá nějaké zařízení se zvukovkou. Možná právě grafika, když to dělá při hře a youtube.
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

Jo o tom IRQ uz mi bylo receno jinde,ze bych mohl mit zvukovku ve slotu kterej ma sdileny IRQ.Tak sem ji zkousel prehodit i do zbylejch PCI slotu ale bylo to porad stejny.A o tom kterej PCI slot ma sdileny IRQ (coz ani netusim co vlastne je) sem v manualu od desky nic nenasel. No ze to dela grafika me taky napadlo.Mam ji v kompu cca dva mesice,predtim sem mel gtx275 ,ale uz si nevzpominam jestli to delalo i sni.. IL2 sem na ni nehral..Asi by stalo za to zkusit jinou grafiku.Je ale nejaky jiny reseni..?

edit: k ty klavesnici.Jak zjistim ktery zarizeni se s tim hada..?
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Já se tím zabýval velmi dlouho a vše co jsem zkusil bylo marný. Když jsi ji ale zkoušel přehodit i do jinejch slotů a nezměnilo se to, tak nevím. Prý si ale W7 sami přiřazujou IRQ při startu systému, takže změnou IRQ v BIOSu to asi taky nevyřešíš (u mě to teda nefungovalo a myslím, že ani přehození karty do jinýho slotu - to už si nepamatuju). Já si hrál i s registrama a furt nic. Podle mě za to může systém, ale je to jen domněnka. Chápu, že u tebe neni řešení vyhodit grafiku. Jinak ti bohužel neporadím, kde zjistíš co přesně se ti hádá. U mě to bylo jasný. Když jsem začal psát na klávesnici, zvuk u čehokoli šíleně praskal.
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Tak jsem zapojil receiver taky přes cinche a ejhle ono to při rolování webovejch stránek chrčí a hučí (je to fakt divnej zvuk). Dělá to při rolování kolečkem, posunování šipkou, mezerníkem i page downem. Prostě když pohnu s webovou stránkou. A čím víc je tam flashovejch animací, tak je to silnější (pořád je ten zvuk ale slyšet je když nic v repro nehraje). Ale když roluju ve Wordu, tak je ticho. Tzn má to nejspíš co dočinění s grafikou. Jelikož máš grafiku od AMD (ATI), tak to bude asi podobnej problém. Mám ale pocit, že když jsem měl Win XP, tak to nedělalo.

Dočet jsem se, že to může způsobovat:

1) AMD ovladače (grafika)
2) automatické přiřazování IRQ W7
3) zaplé aero ve W7 (využívá grafiku)
4) zaplé šetřící fce procesoru - málo pravděpodobné
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Praskání zvuku většinou opravdu způsobuje nevhodně sdílené IRQ řešením je přesun karty do jiného slotu, nebo proházení jiných zařízení USB, disků na jiný řadič atp., aktualizace diverů, biosu.

pokud to jak píšeš "při rolování webovejch stránek chrčí a hučí" tak je to imho způsobeno klasickým EMI rušením (což bych u stíněné karty až tak nečekal - tady je vidět že je to k ničemu) Jako největší rušička bývá grafika, někdy může být i samotná deska nebo zdroj. Nejlepší je dát zvukovku co nejdál od grafiky do nejspodnějšího slotu. Taky jsem měl ten problém a proto jsem si vybral desku která má PCI-E slot úplně dole.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

No asi to bude grafikou. Všechno to tomu naznačuje. Jinak zvukovku mam úpně v posledním slotu. Jedině ji někdy můžu zkusit dát do jinýho slotu (pokud je to ale EMI rušení, tak si podle mě nepomůžu). Naštěstí to je velice slabej zvuk slyšitelnej jen při úplnym tichu. Muzika to vpohodě přehluší. Ale je to stejnak na pytel. Člověk chce mít dobrej zvuk, tak koupí kvalitní komponenty a vono je to stejnak k ničemu. Holt PC není vhodnej zdroj zvuku.
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

Nejak sem na tohle tema zapomel. (uz sem rezignovaval,kvuli jedny hre na to prdim)
Je ale pravda ze mi prskaj nektery videa na youtube ale tech je malo (je to fakt divny :D )

Lulus: Ale presne jak pises"při rolování webovejch stránek chrčí a hučí".Tohle mi delalo taky na bedinkach. Ale to sem vyresil snizenim hlasitosti primo na repracich.Az na mez ,kdy neni nic slyset.Hlasitost stejne reguluju ve win.Este pred tim sem mel jiny monitory,a to samy.Tak sem myslel ze by to mohl delat nekvalitni kabel.Taky vedle,koupil sem poradnej tlustej nekolikrat stinenej,a nic (ale dost se to zlepsilo).A jestli to dela grafika,to bohuzel nevim protoze do doby co sem jel na 275gtx sem mel jenom sluchatka.Tam se tenhle problem nevyskytuje.

Jája: Od jakziva mam zk co nejdal od gk,uplne dole.Zkousel sem i zbyly dva sloty jak sem psal,ale nic.

No je jasny ze to dela bud deska,nebo grafika.Spis bych vsazel na tu grafarnu.

btw:Jinde mi bylo receno: "Gigabyte sdílení PCI u této MoBo jaksi tají.­(jinde kupodivu ne)" Proto sem v manualu taky nic nenasel :(
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

ŠakaL: Pravda, že pokud ti to dělá jen v jedný hře, tak to nemá moc cenu řešit. Jsem ale přesvědčen, že za to praskání můžou Win7 a jejich automatické přiřazování IRQ po najetí do Win, protože když jsem měl ještě WinXP tak mi nic nepraskalo.

Jinak mě se to moje chrčení a hučení naštěstí podařilo vyřešit. Četl jsem hodně na internetu a vyzkoušel mnoho věcí. Nakonec pomohlo vypnutí Aera a oddělení reproduktorových kabelů od ostatních vedoucích z PC. Takže ty pazvuky velmi slabě slýším jen při vytočení hlasitosti ve Win i na zesilovači na maximum. Což nikdy nepoužiju. Co ale nikdy nepochopím je to, že pokud připojím sluchátka, tak po těhle zvucích není ani památka.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“