PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

Mam velmi prijemnou zpravu, po nekolika mesicich domlouvani mi BenQ pujci na test jejich model W1100 a W1200 (ten o neco pozdeji) na TEST.
http://benq.cz/press/news.cfm/cat/0/id/3494
Obrázek

Takze az projektor dorazi napisu nake rychle prvni dojmy a pak uz se muzete tesit na obshaly test + porovnani obrazu s projektorem EPSON TW-5000 s technologii Deep Black 8)
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

hoj, chci kupovat epson 3200. Koupim si 5m hdmi kabel a tim padem bych potreboval mit projektro ne ve stredu ale na kraji mistnosti.. bude to asi 4 metry od cela platna a 2 metry do strany od stredu platna..platno 90ka 16:9 .. neni nato taky nejaky calculator nebo mate to nekdo vyzkousene? a nezhorsi se pripadne obraz?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mrkni na moji recenzi na TW5000 na DDworldu, ten ma moznosti polohovani objektivu identicke a je tam obrazek moznosti polohovani.
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... yvaku.html

Obrázek
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

Ahoj Stratos. Už se nemůžu dočkat na srovnání tvého projektoru Epson a BenQ W 1200. Rozhoduji se mezi právě tímto BenQem a Epsonem eh-tw3200. A protože mi v obchodě nikdo tyto dva projektory na porovnání nepustí, tak pravděpodobně budu muset dát na tvoje dojmy. Věřím ti. Doposud jsem měl projektor Panasonic PT-AE 700e a byl jsem s ním jakožto s LCD projektorem velmi spokojen, a proto bych zase šel do LCD, ale nevím jestli by nakonec nebyl lepší DLP pro svůj kontrast a ostrost.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

taky se tesim az se mi dostane do drápů :). Ja vice mene Epson bral hlavne kvuli nejlepsimu poddani cerne barvy tj "deep black" zadna jina znakca to nema takto vychytane, Benq de do cevena, panasonic zas do zelena apod. Jinak mel sem uz v ruce celkem 3 epsony (TW700. TV3500, TW5000) a nemuzu si je vynachvalit, proto jsem zvedavy jak Benq Obstoji proti teto konkurenci. Momentalne ale dokoncuji clanek na HIFI sestavy taze nejdriv vyjde toto a pak az se dostanu na projektory, taky zalezi kdy ho Benq posle.
Mara2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mara2000 »

Ahoj nemáte někdo zkušenosti s mitsubischi hc4000? Chystám se jej koupit 8-)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Precetl jsem si par recenzi na ten Misthubisi. Obraz nema spatny ale na Deep Black u Epsonu to furt nema. Takze bych resil dilema zda neni lepsi koupit o temer 15 000,- levnejsi TW3200 se skoro totoznym obrazem nebo si mirne nepripliatit na naky Epson s Deep Black technologii, pokud vyzadujes nejlepsi cernou.

prece jenom cena kolem 37tis s DPH mi pride za ten projektor celkem dost.
Mara2000
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mara2000 »

Já ho sehnal nový za 20.500Kč což si myslím je hodně solidní poměr cena / výkon na to jak ho na zahraničních forech chválí, navíc podání černé je dle recenzí srovnatelné s dvakrát dražšímí projektory.Mohl jsem mít epson tw5500 za 35000 ale na to už nbyly peníze takže ten mitsubischi bude snad dobrá volba. Každopádně zítra by měl být doma tak dám report :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak za tu cenu je to v pohode, ja se ridil beznymi cenami v obchodech. Jinak TW5500 bych za 35 000,- bral nechces mi prozradit kde ho maj za tuto krasnou cenu? (ze bych prodal muj stavajici TW5000 :)
Unleashed83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Unleashed83 »

já ho za ty prachy chci taky!!! :-D
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

Ahoj, po přečtení několika názorů na netu sem došel k rozhodnutí nekupovat plátno ale upravit si zeď. Je tu někdo kdo s tím má zkušenosti? Jde o to mít plochou stěnu bez kamínků. Popřípadě koupit sádrokartonovou desku a poté to natřít šedou barvou, která v zatemněné místnosti má oproti plátnu hned dvě výhody: 1. Neunavuje tolik oči jelikož se do místnosti neodráží tolik světla a za 2. díky tomu že je plocha šedá, tak má obraz lepší černou a přitom si zachová reálné podání ostatních barev včetně bílé (způsobeno prý lidským okem citlivějším na odchylky tmavších odstínů či co :?: ).

To je teorie. V praxi bych ale potřeboval poradit s výběrem barvy atd. Máte teda něco takového někdo doma? A co na to Stratos? :roll:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja jsem tohle skousel u sebe doma i u znameho, dosli sme k zaveru ze platno ma vzdy lepsi obraz nez zed nebo naka deska. Sel bych do toho jenom v pripade ze na platno nemas finance jinak jdi do kvalitniho platna vyplati se to.
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

scháníte někdo levné plátno? mrkněte sem. taky jsem ho tady kupoval a jsem spokojenej.
http://aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=12762189
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

na tom aukru bacha at vyberete mate white .jinak budete mit trochu problem ..
R.I.P. Rest In Pain
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nove EPSONY (obecne nove 1080p projektory nove generace) jedine mathe white jinak nebude obraz 100% na to sem uz take narazil :).
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

Tak jsem včera koupil Epson EH-TW3200 a jsem s ním celkem spokojen. mám pár výhrad ale jsou to jen drobnosti. Ale co mi docela vadí, tak je špatná konvergence. Na celé levé straně obrazu jsou svislé čáry rozpité. Během filmu to člověk nevnímá, ale na textu už je to znát. Pravá strana perfektně ostrá písmenka a levá strana mírně rozmazaná. Nevím jestli mám projektor vrátit, a nebo se na to vykašlat, protože mám takové tušení že to budou mít všechny tyto projektory špatně seřízeno. Co bysme chtěli za tu cenu že? Nebo máte jiný názor? Stratosi co ty na to? Ty a tvůj TW5000 má seřízení lcd panelů vpořádku po celé ploše?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

me se mirne rozmazavaji pismenka v jednom miste (cca 30x30cm asi uprostred obrazu na 100" uhlopricce) obrazu ale je to tak male misto ze to ignoruju (ono taky sem si to asi udelal ja protoze to zezacatku nedelalo az od jiste doby co sem o objektiv nahodne zavadil rukou pri prevlikani mikiny :). Pokud mas ale toto pres pul obrazu doporucuji ve 14 denni lhute vratit a vzit jiny kus. Co sem slysel tak tyto (od vyroby) hure serizene kusy posilaji do Francie na kompletni serizeni, u nas se to pry zatim nedela.
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

Já bych ho vyměnil za jinej kus, to není problém. Ale bojím se toho že dostanu ještě horší kousek. Přece jenom mám projektor pouze na filmy a u filmů to není poznat. Nebo jiné řešení-vrátit ho a koupit BenQ W1100. Je taky levný a špatná konvergence u něj nehrozí jelikož je to DLP. Jediné z čeho mám strach je zase duhový efekt. A to by mohlo být horší ještě než toto špatné seřízení u LCD projektorů.
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

hele ja mam3200 uz asi pulrok a zadnej problem takovejhle nemam takze je to pravdepodobne kusem zkus vymenit.
R.I.P. Rest In Pain
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

neni problem si nechat prjektor ve firme predvezt treba i jenom na bile stene vsak toto poznas na prvni pohled. Podle me by to nemel byt problem pokud je to apson trosku slusna firma a snazi se svym zakaznikum vychazet vstric.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“