Kde koupit + rozmery
Moderátor: morke
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kde koupit + rozmery
Dobry den. Rád bych se pustil do výroby vodního chlazení na 775 ( návrh bych mněl ) jenže mám 2 problémy :
1) nevím kde sehnat měd která ma 6x6x2 CM (D.Š.H)
2) rozměry jaké by mněl mít ( mám odhad pomocí posuvky a deska S775 )
tak se ptám jestli někdo neví odpověď na 1 nebo 2 otázku bych byl hodně vděčný
a pro ty co by rádi řekly že mně výjde koupit nový ( mám možnost od cnc az po soustruh ( ve škole))
1) nevím kde sehnat měd která ma 6x6x2 CM (D.Š.H)
2) rozměry jaké by mněl mít ( mám odhad pomocí posuvky a deska S775 )
tak se ptám jestli někdo neví odpověď na 1 nebo 2 otázku bych byl hodně vděčný
a pro ty co by rádi řekly že mně výjde koupit nový ( mám možnost od cnc az po soustruh ( ve škole))
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Kde koupit + rozmery
material ve ferone, na rozmery staci googlit. hod sem svuj navrh. proc 2cm tluste?
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak 2cm bude chladak vysoký, tak proto.
A ve feroně je minimální objednávka po 1metru dlouhé tyči která ma 100x6x2 cm takže to asi nepude
A ve feroně je minimální objednávka po 1metru dlouhé tyči která ma 100x6x2 cm takže to asi nepude
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- luta121
- Nováček

-
Když už tu řešíte vodní chlazení, chtěl bych se zeptat jaké čerpadlo koupi na hadičky z tygonu 11/8
(nechci kvuli tomu zakladat nove tema - zbytecne) předem díky za odpoved
(nechci kvuli tomu zakladat nove tema - zbytecne) předem díky za odpoved
- Tiero
- Začátečník

Co zkusit "Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly" ?luta121 píše:nechci kvuli tomu zakladat nove tema - zbytecne
Přesuň se prosím tam a vypiš zbytek vodníka (radiátor,bloky,představy do budoucna). To je důležitější než průměr hadic.
Sem v tomhle laik, takže se jen tak ze zvědavosti zeptám. Není výška 10 mm pro ty lamely v bloku zbytečně moc? Vrchní část se ani neohřeje a voda bude proudit blokem z poloviny bez užitku?zakin píše:
"Třeba je to jen špatná čtvrť..."
"Hele, ve špatný čtvrti maj rozbitý okna a na rohu se opíjejí děti. Tohle... Tohle je k***a konec světa!"
"Hele, ve špatný čtvrti maj rozbitý okna a na rohu se opíjejí děti. Tohle... Tohle je k***a konec světa!"
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
k tomu bloku. ve ferone maji i odrezky. dale se mi taky moc nezda ten navrh, volil bych spis nejakou formu kosoctvercu,takhle nebude moc dochazet k turbulentnimu proudeni coz je na skodu. mrkni se na par bloku, ktere jsou komercne vyrabene, treba prijdes na daleko lepsi reseni. a vyskove staci i 4mm 
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
a ta ferona bych musel zajet někam do prodejny že ? protože nejblíže je někde v Ostravě. A vodních bloků sem viděl kotel, nikdy ne ale rozměry atd 
- mpqy
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Feronu máš ve Starém Městě (Loc: 49°4'34.743"N, 17°24'43.459"E )
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jeee děkuju s tou lokaci v staraku xD uplně mně to potěšilo , a novy navrh 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ahoj zakine, nezlob se na me, had je co se tyce vyroby nejlehci, ale je to opravdu jedno z nejhorsich reseni. mohl by ses podelit s nastroji, ktere mas k dispozici (jasne, frezka a soustruh, ale myslim tim velikosti frez)? tim bys mi (a i ostatnim) pomohl vylepsit a upresnit budouci navrhy.
- luta121
- Nováček

-
toho hada jsem navrhoval ja, co se týče nástrojů, máme s žakinem k dispozici... obrovské soustruhy, nejaké CNC OKUMA a nevim co všecko ještě, je toho tam šileně moc..
jaky tvar teda navrhujete? protože tak aby se tam nedělali vodní víry a proplachoval se celý blok tak už mě nic moc nenapadá..
jaky tvar teda navrhujete? protože tak aby se tam nedělali vodní víry a proplachoval se celý blok tak už mě nic moc nenapadá..
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
no, pokud je k dispozici nejaka hodne mala frezka nebo rezny kotouc, da se udelat neco jako napr. blok EK Supreme.dalsi moznosti je napodoit neco ve stylu Swiftech Apogee.
had se hodi tak max na chipset nebo vrm kvuli malemu vyzarovanemu teplu a nizke restritivite.na cpu a gk se spise hodi drazky ve stylu supreme spolecne s tryskou
had se hodi tak max na chipset nebo vrm kvuli malemu vyzarovanemu teplu a nizke restritivite.na cpu a gk se spise hodi drazky ve stylu supreme spolecne s tryskou
- luta121
- Nováček

-
prosimvas ta tryska, to bych potřeboval objasnit, jsem taky ještě laik, jakou trysku?
- Xnovic
- Začátečník

Mít materiál, tak bych to zkusil vyrobit. Tohle udělat na CNC frézce je legrace. Až nebudu mít co dělat, tak si zkusím mustr z hliníku.
Jak by se řešil backplate a uchycení k patici?
Jak by se řešil backplate a uchycení k patici?
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
- luta121
- Nováček

-
backplate mam od noctui a a upevnění vymyšlené, prikladam znázorňující obrázek upevnění
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak uchycení není problém
http://wroom.wz.cz/komponenty/BackPlate_LGA/jpg/09.jpg
takto jenže místo toho chladaku bude vodnik, ve kterem budou 4 díry ( v rohu pokaždé) a od díry po šroub z backplatu půjde spona
edit :
luta ma AM3 xD
já mám 775 xD
http://wroom.wz.cz/komponenty/BackPlate_LGA/jpg/09.jpg
takto jenže místo toho chladaku bude vodnik, ve kterem budou 4 díry ( v rohu pokaždé) a od díry po šroub z backplatu půjde spona
edit :
luta ma AM3 xD
já mám 775 xD
- luta121
- Nováček

-
jeste teda jeden navrh, cca podle toho EK Supreme, žebra a mezery mezi nima jsou 0,5mm; výška žeber 3mm, takže nad nima je ještě 1mm prostor a pak až plexi.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
to by mohlo byt ok , akorat na koncich "zeber" bych udelal par mm vyfrezovani az k zakladni rovine a nedelal bych okolo to kruhovy vyfrezovani. dale prostor nad zebry je kontraproduktivni, protekajici voda proudi potom s mensim odporem nez zebry. jinak tryska je napr. ocelovy plech se sterbynou napr. u EK supreme. 
- luta121
- Nováček

-
to moc nechapu... jak jako to vyfrezovani k zakladni rovine? okolo kruhovy? ... mas na mysli to na těsnění, nebo to uprostřed? a trysku dělat nebudu, chudinka čerpadlo... by to neutahlo
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
viz obrazek:
jinak cervene vyskrtle vubec nefrezovat, spis misto toho zebra, zelene oznacene lamely odfrezovat kvuli rozprostreni vtekajici/odtekajici vody
jinak cervene vyskrtle vubec nefrezovat, spis misto toho zebra, zelene oznacene lamely odfrezovat kvuli rozprostreni vtekajici/odtekajici vody