USB rozbočovač - odpojování
Moderátor: L4mka
- pc_user
- Začátečník

-
USB rozbočovač - odpojování
Zdravím, koupil jsem si USB rozbočovač (4 porty), a mám do něj připojenou myš, klávesnici, webku a TV tuner. Během tří dnů se mi dvakrát nakrátko odpojil (ve windowsu zvuk, jako když se odpojí flashka) a hned zase připojil. Zkoušel jsem i jiný hub, a taky stejná situace. Kde může být problém?
Je možné, že to všechna zařízení neutáhne? Jednou mi to udělalo během sledování televize, a jednou normálně při práci ve windows (kamera i tuner vyplý).
Díky za rady.
Je možné, že to všechna zařízení neutáhne? Jednou mi to udělalo během sledování televize, a jednou normálně při práci ve windows (kamera i tuner vyplý).
Díky za rady.
- srna
- Středně pokročilý

- pc_user
- Začátečník

-
Re: USB rozbočovač - odpojování
Nemá, je pasivní.
Tuner jsem zatím zapojil zvlášť, tak uvidím, jestli to něčemu pomůže.
Tuner jsem zatím zapojil zvlášť, tak uvidím, jestli to něčemu pomůže.
- Lulus
- Začátečník

Podle mě je na něj tolik zařízení moc (zvlášť ta webka a tuner).
- wallot
- Středně pokročilý

-
pasivni HUB = defakto nepouzitelna vec diky omezeni 500mA z jednoho portu co muze pustit dal.
ono teda ani aktivni nejsou zadnej zazrak ten muj nedokazal najednou nabijet dva telefony a to v nem byl jen jeden flashdisk.
ono teda ani aktivni nejsou zadnej zazrak ten muj nedokazal najednou nabijet dva telefony a to v nem byl jen jeden flashdisk.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- pc_user
- Začátečník

-
Ve správci zařízení jsem si našel ten hub, a koukl se do vlastností. V něm byl rozpis jednotlivých připojených věcí, a taky výpis hodnot jejich požadovaných napájení. U myši a klávesnice byla hodnota 100mA, u webky a tuneru 500mA. Tuner jsem včera zapojil do samostatného portu a zatím je klid, tak uvidím, jestli už to bude v pořádku.
- Lulus
- Začátečník

No pokud máš ten HUB zapojenej zezadu přímo do desky, tak jsem někde četl, že je ten konektor schopen dát mnohem více než jen 500mA. Záleží na typu desky. Kvalitní deska podle mě dá i 2A.
- srna
- Středně pokročilý

pc_user: ve spravci zarizeni neni realna hodnota odberu, pouze to co tam vyrobce napise.
Lulus: specifikace pravi 500mA. nicmene i kdyz deska da dejme tomu 1000mA, nezapominej na ubytky napeti na konektorech, o kabelu od HUBu samotnem nemluve(med je draha, PVC na izolaci uz min, smeli se kde se da.)
Lulus: specifikace pravi 500mA. nicmene i kdyz deska da dejme tomu 1000mA, nezapominej na ubytky napeti na konektorech, o kabelu od HUBu samotnem nemluve(med je draha, PVC na izolaci uz min, smeli se kde se da.)

- pc_user
- Začátečník

-
JJ, bylo mi to jasné, že to budou spíše jen tak orientační hodnoty.
Každopádně, od té doby, co je TV tuner zapojený zvlášť, se už problém neobjevuje, takže nejspíš to bylo pravdu tím, že to HUB nezvládal.
Každopádně, od té doby, co je TV tuner zapojený zvlášť, se už problém neobjevuje, takže nejspíš to bylo pravdu tím, že to HUB nezvládal.