Pohodlná nízkoprofilová klávesnice

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Odpovědět
dObi
Začátečník
Začátečník

Pohodlná nízkoprofilová klávesnice

Příspěvek od dObi »

Zdravím,

už delší čas pokukuji po nové klávesnici, na mojí stařence, je už psaní utrpením.

Co požaduji ?
- Zejména mi jde o pohodlnost při psaní, jelikož toho (díky profesi) napíši opravdu hodně.
- Velmi nízký zdvih kláves - velmi mi při psaní vyhovují nízkoprofilovky.
- Nejspíše bych bral bezdrát (klidně tedy set s myší), tak nějak jsem na něj už zvyklý, a někdy se hodí.
- Cena do 1000,- Kč (jistá osoba by nejspíše nepřekousla, že zase utrácím za podobné "IT" věci ).

Budu rád za každý názor, osobní zkušenost s podobnými nároky jako mám já, je samozřejmě nejlepší.
Díky.
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Pohodlná nízkoprofilová klávesnice

Příspěvek od RaGeBbit »

Nedivím se, že ještě nikdo neodpověděl. Mám podobné požadavky a vypadá to, že takové klávesnice prostě zmizely z trhu. Bezdrátové jsou většinou s myší nebo nesmyslně drahé, nebo obojí. Několik výjimek má buď vysoký zdvih nebo idiotský layout, protože zřejmě výrobci nabyli dojmu, že některé klávesy nikdo nepoužívá (např. Home/End, funkční klávesy...) a že naopak potřebujeme milion multimediálních kláves nebo dokonce tlačítko pro otevření domovské stránky. Velký výběr je v lowendu, ale to taky nechci.
Omlouvám se za neužitečný výlev, ale muselo to ven. Drásá mi nervy polo-fungující klávesnice, kterou ale nemůžu vzteky rozlámat, protože za ni neseženu adekvátní náhradu.
PC_1: GA-EP45-DS3, Intel C2D E7400, nVidia 9600GT, 2x2048M DDR2 800MHz CL4 A-DATA/EE, Fortron 400W BlueStorm.
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No tise jsem tady zapl sledovani a doufal, ze objevim neco co neexistuje.. :)

Mam leta tohle.. a kdyz rokam leta, tak myslim dlouha leta..
http://pctuning.tyden.cz/hardware/klave ... klavesnice

Proc dlouha..? protoze jsem dosud nenasel alternativu..
Totalne jsem si zvykl na notebookovy nizkoprofil.. co me vylozene depta je, ze dneska je u kazde druhe klavesnice napsany nizkoprofil, ale porad jde o klasicke, nebo alespon jim hodne podobne klavesy, jen maj treba polovicni vysku.. viz logitechy apod.. s nizkoprofilem to nema spolecneho nic.. vyrobci si vymysleli jakysi mezistupen a hrajou si s blbostma..

Layout je tady taky super, protoze ac se zda divny, clovek ma spoustu tlacitek i kolem cursoru, kdyz nepari na WSAD, coz ale pridava hlavne pri praci s file managery, kde mate kolem cursoru delete, enter, pgup, home apod.. proste parada.. da se s tim strasne rychle pracovat se souborama.. zdvih je uplne klasicky notebookovsky, u nich jen byvaj tyhle klavesnice vice sustive a takove vytrepanejsi, nebo jak to rict.. tohle drzi presny tvar a tlacitka se ani nehnou.. stisk je mekky, podobny klasickemu notebooku, jen pred "zlomem" klade odpor, takze se na tom perfektne pise..
nikde nic noveho neni.. :(

Pred nedavnem svitla nadeje v podobe tohohle..
http://koulos.cz/it-a-internet/umax-bl7 ... stole.html
..na netu jeste neni moc fotek, ale vypada, ze bude uplne stejna jako ta moje, z cehoz bych jasal.. hrozne me presto mrzi to, ze tady je uz DEL nahore..
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaGeBbit »

Tak on vážně existuje někdo, komu takový netradiční layout vyhovuje. :) Já bych zas raději obětoval těch pár cm stolu pro klasických 2x3 kláves nad šipkami a oba ctrl pěkně v rozích, jak jsem zvyklý. A dokonce občas používám klávesu pro vyvolání kontextového menu, kterou podle Logitechu asi nikdo nepotřebuje. Docela střídám několik PC a asi by mi vadilo mít někde výrazně jinou klávesnici.
PC_1: GA-EP45-DS3, Intel C2D E7400, nVidia 9600GT, 2x2048M DDR2 800MHz CL4 A-DATA/EE, Fortron 400W BlueStorm.
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ja uz par let pouzivam Logitech UltraX. Zda se mi, ze ma podobny system uchyceni jako u notebooku, zadne snizene normalni klavesy. A celkem normalni layout, tedy zadne vynechani insertu a velke delete, otoceny cely blok nad sipkama atd. Problemem je stirajici se stribrna barva. Existuje i celocerna verze, ale jen anglicka.

Logitech Iluminated je pry lepsi, ale za trojnasobnou cenu.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Illuminated by mela byt.. vim, ze se me na ni taky neco nezdalo, kdyz jsem ji nekde dycky potkal.. ale abych pravdu rekl, uz nevim co to bylo.. v kazdym pripade dat za klavesnici, tedy spotrebni zbozi skoro 2k.. pardon, ale to jsou taky trendy na facku.. kdyz vidim vsechny ty super über turbo cool gaming plastovy cina silenosti za 3k, vstavaji mi vlasy hruzou na hlave.. :(

EDIT:
Jinak jsem ted mile prekvapen..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71342
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com ... t_1596.jpg
http://www.blogcdn.com/www.engadget.com ... t_1598.jpg
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaGeBbit »

Maxtor píše: EDIT:
Jinak jsem ted mile prekvapen..
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=71342
Jasně, opět domněnka výrobce, že potřebujeme blbou fň klávesu místo okna. Když už se inspirují notebooky, mohli by si všimnout, že i na tahle zařízení s omezenými rozměry se vejdou obě klávesy. Jak na tom mám asi jednou rukou mačkat win+R a win+D? Jinak za ty peníze to vypadá velmi dobře. Ještě by mě zajímal chod kláves (odpor a zvuk).
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

mohu doporučit tuto:
http://www.lan-shop.cz/microsoft-jqd-00 ... r-x4-96774
sice není úplně slim.. ale zdvih kláves se mi zdá nižší.
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

He, ani jsem nečekal, že se někdo ozve, když to tak dlouho viselo, tudíž jsem to řešil na jiných fórech.
Po radách na na jiných fórech, jsem se nakonec rozhodl, vydat se do obchodu klávesnice vyzkoušet.

Nejlepší že všech byla tahle, opravdu luxus, psalo se ni překrásně, bohužel už vysoká cena:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Poté se mi ještě velmi zamlouvala Apple klávesnice, na které se také opravdu parádně psalo, ovšem zalekl jsem se Mac kláves:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Nakonec jsem zvolil tuhle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... R0A3000BUE
- píše se na pohodlně a za tu cenu, je to opravdu paráda.
- Zdvih sice není úplně notebookový, ale rozhodně není vysoká, a zdvih má velmi příjemný
- opravdu lepší než některé rádoby klávesnice za dvojnásobnou cenu

Dále mi byla doporučována:
Logitech Wave, respektive její Wireless verze - bohužel ta už měla moc vysoké klávesy.
Arctic K381-B - nízkoprofilovější snad nelze ani udělat, nízky zdvih měla, avšak nepsalo se na ní tak dobře, jak na výše zmíněné.
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaGeBbit »

dObi píše: Nakonec jsem zvolil tuhle:
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... R0A3000BUE
- píše se na pohodlně a za tu cenu, je to opravdu paráda.
- Zdvih sice není úplně notebookový, ale rozhodně není vysoká, a zdvih má velmi příjemný
- opravdu lepší než některé rádoby klávesnice za dvojnásobnou cenu
To jsi mě pobavil, přesně tuhle klávesnici mám, akorát bezdrát, byla v oem setu s myší za cca 1200. Jsem s ní velmi spokojený, jenže jsou s ní problémy. Několik kláves totiž přestalo fungovat. Vždycky jsem je musel chvíli mačkat nebo držet, pak to třeba chvilku šlo, ale po chvíli to samé. Někdy se to neprobralo ani po minutě. Už nevím, jak se to tehdy spravilo. Asi rok na to se ale problém vrátil. Ty samé klávesy. Pak se "J" udobřilo a začalo zlobit "Y". Naprosto nepochopitelná závada. Zrovna teď je to v pořádku, tak snad to aspoň další rok vydrží.
A baterie to nejsou, reconnect pomáhá sporadicky, těžko říct, jestli má vliv.
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Tak pokazit se může i kousek, který stojí 3x tolik. Každopádně uvidím, jak dlouho ustojí, a i kdyby, tak dá se říci, že je skoro za hubičku, takže bych těch pár vyhozených drobáků přežil.
Nicméně na Microsoft klávesnice slyším jen chválu, a zrovna tuhle mi doporučili dva uživatelé, kteří ji vlastní už kolem dvou let a nemají s ní problémy, takže se uvidí.
Každopádně se na ní zatím píše dobře, a do budoucna se uvidí, velmi by mě potěšilo, kdyby Apple vydal svou Wireless klávesnici i s numerickým blokem, poté bych možná zauvažoval a ty peníze připlatil.
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaGeBbit »

Já bych se toho asi taky nebál, ani po téhle vlastní zkušenosti. Myslím, že je to dobrá klávesnice. Když o tom tak uvažuju, možná si tuhle levnou drátovou koupím k druhému PC, kde je teď stará PS2 s gumovým chodem kláves a ošoupanými potisky.
supfor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od supfor »

Logitech Illuminated - super tichá,nízká,fajn osvětlení ,perfektní reakce ovládání zvuku ale : malá tlačítka, nejde SHIFT+W+SPACE, na hry rozhodně Neeeeee!
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
Leon5216
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leon5216 »

Dlhe roky som pouzival Umax WK713 - mala velmi nizky profil, noznickovu konstrukciu klaves a navyse aj trochu mensie klavesy. Velmi som sa s nou zzil, a neviem za nu najst nahradu :( Mensie tlacitka nemusia byt, taku som nenasiel ziadnu, ale ide mi o dokonale nizky zdvih, ticho a citlivost stlacenia. Vela klavesnic co ma nizky profil nema noznickovu konstrukciu klaves (http://dsnimg.dell.com/images/external/ ... cissor.JPG) ktora prave "robi" nizkoprofilovu tichu klavesnicu...

Kupil som si napriklad Genius SlimStar 110 a neviem si vobec zvyknut, klavesy sa sice tvaria ako notebookove ale pritom sa zatlacaju uplne hlboko a rachotia, skoro ako na klasickej 10 rocnej Chicony co sa mi povaluje v skrini. Navyse maju neprijemnu vlastnost, ze reaguju len ked sa naplno zatlacia - na take rychle tuknutie vacsinou vobec nereaguju, a stale musim po sebe doplnat chybajuce pismena (kazde 3-4 pismeno nezachyti ked pisem prirodzene, ako na starej umaxke alebo notebookoch). Ma klasicku konstrukciu, ziadne noznicky... Tych klavesnic je take kvantum ze neviem ktora mi moze vyhovovat... nieje tu byvaly uzivatel Umax WK713? Najdem niekedy poriadnu klavesnicu? :sad:
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“