Sony Vegas 9 černé okraje

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
Nylezful
Nováček
Nováček

Sony Vegas 9 černé okraje

Příspěvek od Nylezful »

Dobrý den, nebo spíše ahoj.

Již několikátým renderem videa, nejsem schopen přijít na chybu (berme to v mém případě jako chybu), která mi dělá v obraze po renderování a následně nahrání videa na YouTube černé okraje. Touto prosbou, bych chtěl požádat zkušeného Vegáče, jestli by mi mohl doporučit vhodné rozlišení pro renderování. Nebo nejlépe, aby mi napsal, na jakém rozlišení renderuje on (při nejlepším na HD). Protože většina videí, které jsem doposud na YouTube nahrál, má škaredé černé postranní pruhy.
Zde přikládám názornou ukázku, mého natočeného videa ze hry GTA San Andreas: http://www.youtube.com/watch?v=OVt0nDsRq7c

Pokud tyto černé okraje odstranit nelze, tak bych byl rád alespoň pro radu, jakým způsobem tyto černé okraje dát na horní a dolní část obrazu.
Zde přikládám názornou ukázku, jak bych si to představoval:
http://www.youtube.com/watch?v=zCwit5TU ... ture=feedu

Potřeboval bych tedy:
-odstranit černé okraje úplně
-pakliže je nelze odstranit ze stran, tak je přesunout do horní a dolní části obrazu
-radu, na jaké rozlišení renderovat videa

Doufám, že jsem se vyjádřil jasně, jelikož se ve Vegasu pohybuji necelé čtyři měsíce a ještě jsem nevyzkoušel veškeré možnosti, které program nabízí, a že se tu najde nějaký ochotný a zkušený uživatel programu Sony Vegas 9, a s problémem mi poradí.

Předem děkuji za pomoc a přeji příjemný zbytek neděle. :)
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Sony Vegas 9 černé okraje

Příspěvek od Dzin »

mas hlavne spatne nastavene zalozku video, doporucuji nejaky navod na vegas. Je to hodne konretni, v jakem formatu je zdrojove video? NTSC, PAL? jake rozliseni? Do jakeho to ripujes? Následne jaky mas pak vystup? Jde to i dodatecne ve Vegasu upravit rozrezat nebo roztahnout ale degradujes kvalitu, je lepsi to udelat jak se to ma.
Tedy mam NTSC 640pix x 460pix, tak ho v tom formatu musim dostat do vegasu a exportovat take v tom samem a bude to ok :-)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Nylezful
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nylezful »

Vezmu to popořadě.
Nevím, jestli je to důležité vědět všechno, ale přece jenom.
Rozlišení obrazovky mám 1280x1024. Videa natáčím přes Frapse, jehož formát není jiný, než AVI. Ve hře mám nastavené stejné rozlišení, jako má můj monitor. Proto potřebuji najít/nastavit ve Vegasu vhodné rozlišení při renderu, aby tam byl opravdu minimum černého okraje. Při renderu jsem si do Template nastavil velikost 1280x1024 (jako má monitor) a jsou tam okraje na ukázku zde: http://www.youtube.com/watch?v=w-Z0DQ81P3k
Hele a ty černé okraje, nedává to tam YouTube?
Stále bych potřeboval, aby tam nebyly žádné ty okraje... ale zase aby nebyla kvalita videa nějakým způsobem ošizena.
Předem děkuji za odpověď. :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jestli to chapu dobre, okraje dela az youtube.. kdyz prehravas ulozene video na disku jeste pred uploadem.. nema to zmrseny pomery stran..?

Ono to totiz trochu smrdi nastavenim Aspect Ratio.. Vegas je defaultne nastaveny na 0,9 nebo kolik to tam je.. Fraps pise v 1,0.. u Vegasu musis davat hodne bacha na to, co do nej strkas.. dukladne zanalyzovat zdroj treba pres klasicke mediainfo, potom stejne udaje naklikat ve slozkach "File/Properties" do vsech poli tak, jak je ma zdroj.. jinak ti to na vystupu udela vzdycky chaos..
LetisVT
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LetisVT »

Nechci dělat machra, ale zdá se mi, že to je jen tím, že vyrendruješ video s poměrem stran 5:4 a videa na youtube prostě mají jiný poměr stran(nevím kolik.. dejme tomu 16:9), tak je logické, že ti tam ten obraz jakoby chybí...
Jediná možnost jak to vyřešit je video ve vegasu zoomnout. Tim si sice ořízneš horní a dolní část obrazu, ale problém ti to vyřeší.. jen si musíš pohlídat, aby bylo pořád na obraze vidět, to co tam chceš... aby to nebylo mimo render ;)

edit: Ještě to rozlišení - youtube je skutečně v 16:9, takže když začneš ve vegasu novej projek, tak tam vyber 1280x720 to by mělo bejt ideální ;)
Nylezful
Nováček
Nováček

Příspěvek od Nylezful »

Sehnal jsem si již jmenovaný prográmek mediainfo, nastavil následující: 1280x1024; 60,000 fps
Video vypadá nyní takto: http://www.youtube.com/watch?v=vpNuGweoPuc
Inu. Hold vždycky video ve Vegasu zoomnu a nějak ještě doladím. Můžeme tuto debatu ukončit.
Problém, který jsem potřeboval vyřešit, jsem vyřešil.
Ještě jednou, děkuji!
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“