Jak na ICC profily
Moderátor: maXXmilian
- spirit64
- Mírně pokročilý

Jak na ICC profily
Zdravím,
Mám tu dočasně Dell U2311H (23" IPS), pctuning mu dělal recenzi a poskytl 2 ICC profily po zkalibrování. Pokud jejich použití chápu správně, monitor by měl být ve factory nastavení v standardním režimu, já stáhnu a importuju profil, vyberu ho a je to. Nicméně po zvolení jednoho z těchto dvou začne silně převládat červená v obraze. Netušíte kde je problém, popř. jestli je tento proces vůbec správně?
Mám tu dočasně Dell U2311H (23" IPS), pctuning mu dělal recenzi a poskytl 2 ICC profily po zkalibrování. Pokud jejich použití chápu správně, monitor by měl být ve factory nastavení v standardním režimu, já stáhnu a importuju profil, vyberu ho a je to. Nicméně po zvolení jednoho z těchto dvou začne silně převládat červená v obraze. Netušíte kde je problém, popř. jestli je tento proces vůbec správně?
- Dvorix
- Začátečník

Re: Jak na ICC profily
Pravděpodobně je to na tebe dost červené, protože většina monitorů okolo je mainstreamově do modra
True story.
Záleží jakou máš nastavenou teplotu chromatičnosti, máš nastavený ten profil ve Windows?
Záleží jakou máš nastavenou teplotu chromatičnosti, máš nastavený ten profil ve Windows?
- spirit64
- Mírně pokročilý

Monitor je připojený k macbooku s OS X, white balance jsem v jeho OSD vůbec nenašel. Nějak se mi nechce věřit že je ten rozdíl opravdu takový 
- Dvorix
- Začátečník

Tak v systému to máš? v Display to myslím přímo je.
Tyhle univerzální profily však vůbec nepočítají s rozdílným monitorem, může se chovat trochu jinak. Je tam jen hodnota candel, ale právě teplotu bílého bodu nic.
Pak je potřeba mít v PS správně zvolený softproof nebo náhled barev.
// nejčastěji ve všude 6500K, předvolby "sRGB" většinou mají 6000K, pro někoho je teplota chromatičnosti ideální třeba pro CMYK 5300K.
Tyhle univerzální profily však vůbec nepočítají s rozdílným monitorem, může se chovat trochu jinak. Je tam jen hodnota candel, ale právě teplotu bílého bodu nic.
Pak je potřeba mít v PS správně zvolený softproof nebo náhled barev.
// nejčastěji ve všude 6500K, předvolby "sRGB" většinou mají 6000K, pro někoho je teplota chromatičnosti ideální třeba pro CMYK 5300K.
- Dava_C
- Začátečník

-
Mě by zajímalo, jestli načtení ICC profilu už obsahuje veškeré nastavení včetně toho z OSD, nebo zda se musí současně nastavit hodnoty jas, kontrast a custom rgb dle té či oné recenze.
- Ajťák
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
no vono hlavně ty levnější IPS matrice mají tu červenou takovou dost jedovatou.
- prd
- Začátečník

-
Nemá moc smysl házet do systému icc profil, kterej byl vytvořenej na jiným monitoru. Každý LCD, co vyjede z výrobní linky, je svým způsobem unikát, takže i ty korekce v profilu budou u každýho jiný.
Pokud se ve škole/v práci nedostaneš ke kalibrační sondě , tak můžeš zkusit monitor nastavit od "oka" podle testovacích obrazců na tomhle webu: http://www.lagom.nl/lcd-test/
Pokud se ve škole/v práci nedostaneš ke kalibrační sondě , tak můžeš zkusit monitor nastavit od "oka" podle testovacích obrazců na tomhle webu: http://www.lagom.nl/lcd-test/
- Wuuduu
- Středně pokročilý

rovnaka otazka dokola sa opakujuca.
ICC profil musi byt vytvoreny na TVOJEJ grafickej karte a na TVOJOM monitore.
Cudzi profil ti je nahovno, pretoze kazdy monitor je iny a kazda karta je ina, ze jo.
ICC profil musi byt vytvoreny na TVOJEJ grafickej karte a na TVOJOM monitore.
Cudzi profil ti je nahovno, pretoze kazdy monitor je iny a kazda karta je ina, ze jo.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.