Problem s grafikou : HELP :
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Problem s grafikou : HELP :
Dobry den. Mám poněkud problém s
http://www.msi.com/product/vga/RX1650PRO-TD512.html ( ovladac nejnovejsi atd )
jenže jak zapnu např. mozilu, tak jak projíždím stránky, tak mám obnovovací frekvenci asi 2 obrazky / sekundu
Jak zapnu 3Dmark03 ( 512mb ram, sempron na 1.66) tak na default hodnotu jede asi prvních 5-10 sekund na 80- 400 fps a potom se sekne , monitor se vypne a na nic nereaguje, jen natvrdo restart pomůže.
Včem může být problém ?
http://www.msi.com/product/vga/RX1650PRO-TD512.html ( ovladac nejnovejsi atd )
jenže jak zapnu např. mozilu, tak jak projíždím stránky, tak mám obnovovací frekvenci asi 2 obrazky / sekundu
Jak zapnu 3Dmark03 ( 512mb ram, sempron na 1.66) tak na default hodnotu jede asi prvních 5-10 sekund na 80- 400 fps a potom se sekne , monitor se vypne a na nic nereaguje, jen natvrdo restart pomůže.
Včem může být problém ?
- D3VL3R
- Začátečník

Re: Problem s grafikou : HELP :
starý kousek, vyčistit chlazení...
podle mě bude i zbytek počítače bude slabý, takže při dnešním spamu reklam na stránkách se nediv, flash je všude
podle mě bude i zbytek počítače bude slabý, takže při dnešním spamu reklam na stránkách se nediv, flash je všude
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO/USB3 | CPU: AMD Phenom X6 4GHz | GPU: GIGABYTE GTX 1060OC 6GB | RAM: 16GB HyperX Fury DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256GB + WD 1.3TB | OS: Windows 10 Pro x64 | Power: Corsair RM550x 550W
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ale aby to dělalo ve 2 pc ? chlazeni je vycistene atd
- Alfajk
- Začátečník

-
ta karta uz ma nejlepsi leta za sebou,muze se prehrejvat a nebo je v poslednim tazeni...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak když sáhnu na chladič tak není ani teplý, tak 25-30 stupnu , takže nevím xD snad někdo poradí
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nový nález . Nevím co to je
je to na fotce, když zapnu pc, tak po 5 sekundach bootovani to mnělo asi 50+ stupnu ( od začátku jsem natom mněl prst a desně to pálilo potom )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- D3VL3R
- Začátečník

vypadá to na nějaký řadič, rozhodně už je to důchodce, po té kartě prostě už funkčnost chtít nemůžeš
Case: NZXT S340 Black | MB: Asus M4A89TD PRO/USB3 | CPU: AMD Phenom X6 4GHz | GPU: GIGABYTE GTX 1060OC 6GB | RAM: 16GB HyperX Fury DDR3 | HDD: SSD EVO 850 256GB + WD 1.3TB | OS: Windows 10 Pro x64 | Power: Corsair RM550x 550W
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Je to Rialto (PCI-Express -> AGP) můstek. Pokud se dobře pamatuji, tak se na něj standardně osazoval malý pasiv.
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Dobře jak dojdu domů tak zkusím udělat chladič z nečeho a uvidíme
snad to bude ta závada
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak OK. chladič jsem dal, to sekání jak jsem říkal jakože tech 2 obrazky za S tak to zmizelo, jenže jak vstoupí do zázěže tak po 10-20S spadne ale asi mám podezření na zdroj, protože jak spadlo tak se ozívalo tiché a rychlé "pípání" ze zdroje
Edit :
pípání nakonec jde z grafiky, co jsem ted zkoušel Video Card Stability Test tak asi 30S vydržela a pak spadla , a v speed fanu jsem v opeře mnel +11.9 V a jak jse pc zatížil v graphic test tak ze začátku spadl z +11.9 na + 11,7 a - 12,8 a ted s fx 5700 mám +11.92 V
Jinak tepltotu jádra atd u GPU jak zjistit te 1650 ? catalist nemám nainstalovaný atd
Edit :
pípání nakonec jde z grafiky, co jsem ted zkoušel Video Card Stability Test tak asi 30S vydržela a pak spadla , a v speed fanu jsem v opeře mnel +11.9 V a jak jse pc zatížil v graphic test tak ze začátku spadl z +11.9 na + 11,7 a - 12,8 a ted s fx 5700 mám +11.92 V
Jinak tepltotu jádra atd u GPU jak zjistit te 1650 ? catalist nemám nainstalovaný atd
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Radeon X1650 myslím neměl teplotní čidlo v jádře, ale můžeš zkusit třeba GPU-Z nebo HWinfo32.
Ještě bych se mrknul na tu "žvýkačku" mezi chladičem a jádrem. Stávalo se, že během let pasta zatvrdla na kámen a působila spíš jako izolant.
Ještě bych se mrknul na tu "žvýkačku" mezi chladičem a jádrem. Stávalo se, že během let pasta zatvrdla na kámen a působila spíš jako izolant.
- zakin
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tak s pastou se dá v pohodě hnout. Ale asi to bude zdrojem, jsem podtaktoval jádro z 600 na 466 a ram 400 ( v ddr2 režimu ) na 266 a v nezatížení se drží, jak dám zátež tak spadne
A zdroj si nemám od koho vypujčit ( zatím )