16GB SSD
Moderátor: Loki5567
- Aros
- Začátečník

16GB SSD
Zdravím, povede se mi nainstalovat Win7 64 bit na 16GB disk? V požadavcích je 20GB, ale čerstvá instalace má myslím okolo 15GB. Pak by tam měl přijít ještě prohlížeč, takže vlastně žádné další nároky na místo. PC má 2GB paměti, tak mě zajímá, jestli v těch 15GB, co to zabere, je i nějaký stránkovací soubor. Tedy mám ten disk koupit? PC bude opravdu sloužit jen jako "terminál na internet".
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: 16GB SSD
Já bych to ani nezkoušel, už jenom proto, že ten 16GB HDD nemá 16GB, ale jenom nějakých 15,2.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- zombux
- Odborník PCT

rád bych viděl konfiguraci toho PC, tuším netbook od mountfieldu. u SSD je třeba si uvědomit že je nutné udržovat cca 10-20% volného místa kvůli wear levelingu. podle mě vyhozené prachy, rozumné minimum i pro nejskromnější použití jsou 32GB.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- tielka
- Středně pokročilý

Win7 32 bit ti zabere kolem 8 G místa . k čemu 64x když máš 2 G paměti .
- Aros
- Začátečník

Protože na ně nemám licenci 
Ne, není to notebook od Mounfieldu nebo co... Je to PC postavené na ATOM desce. Není v něm disk, takže přemýšlím, jak to udělat, aby to bylo úplně potichu, když je tam doposud všechno pasivně chlazené... Jde o to, že rozdíl mezi nejlevnější 16GB a nejlevnější 32GB je celkem velký:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84026
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75473
Navíc ta 16ka je podstatně rychlejší...
Ne, není to notebook od Mounfieldu nebo co... Je to PC postavené na ATOM desce. Není v něm disk, takže přemýšlím, jak to udělat, aby to bylo úplně potichu, když je tam doposud všechno pasivně chlazené... Jde o to, že rozdíl mezi nejlevnější 16GB a nejlevnější 32GB je celkem velký:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=84026
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=75473
Navíc ta 16ka je podstatně rychlejší...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

50% příplatek za 100% prostoru navíc. To je teda velkej rozdíl. Jak bylo řečeno výše, na SSD to chce nechat i nějaký volný místo. 16GB bych fakt nebral. To už bys mohl rovnou zkusit paměťovou kartu 
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Aros
- Začátečník

No 50% příplatek za 100% výrazně "pomalejšího prostoru", který neplánuji nikdy využít, je celkem dost... Ale tak ještě si to teda rozmyslím.
//edit: jsou tam i mnohem rychlejší, než to OCZ, takže jste mě asi přesvědčili no... Díky za support.
//edit: jsou tam i mnohem rychlejší, než to OCZ, takže jste mě asi přesvědčili no... Díky za support.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zrovna nedávno jsem kamrádce dodělal instalaci na netbook Acer ZG5, který se měl dávat k drtičkám odpadků a ne sekačkám (c) Zombux. Použitelné jsou na tom Windows 7 Starter. Instalace s Office 2010 Student zabrala 11 GB. Prostor bude rozšiřovat přídavnou SD kartou Class 10 (paradoxně rychlejší než to SSD). Jakékoliv ořazávání těch Windows přes vLite je ta největší kravina, protože ani během tří instalací se mi to nepovedlo optimalné zmenšit.
V benchmarkovací sestavě mám Win7 Ultimate 64 bit a zabírají mi 22 GB.
Ad rychlosti Kingston S100 je sračka s JMicronem, OCZ Onyx je zmrzačenej Indilinx. Ale proč já ty recenze SSD dělám, že? Ty rychlosti jsou údaj na krabičce a jak všichni dobře víme, papír toho snese opravdu hodně.
V benchmarkovací sestavě mám Win7 Ultimate 64 bit a zabírají mi 22 GB.
Ad rychlosti Kingston S100 je sračka s JMicronem, OCZ Onyx je zmrzačenej Indilinx. Ale proč já ty recenze SSD dělám, že? Ty rychlosti jsou údaj na krabičce a jak všichni dobře víme, papír toho snese opravdu hodně.
Naposledy upravil(a) -HoNY- dne ned 3. dub 2011, 00:34, celkem upraveno 1 x.
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- Aros
- Začátečník

Díky za názor, myšlenka byla prostě taková, že by to mohlo rychle startovat a bylo to levné...
Recenze čtu, ale tam máš samé velké kapacity. Pro tento účel mi stačí něco malého.
Recenze čtu, ale tam máš samé velké kapacity. Pro tento účel mi stačí něco malého.
- -HoNY-
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
V prvním díle byl OCZ Onyx 32 GB, Intel X25-V 40 GB a Kingston SSDNow 40 GB. Ta narážka se týkala hlavně toho, že kdybys popřemýšlel, tak víš, kterým modelům se máš vyhnout obloukem.
Osobně bych vzal za 2200 Kč Intel 320 40 GB (je to mírně vylepšené X25-V).
Osobně bych vzal za 2200 Kč Intel 320 40 GB (je to mírně vylepšené X25-V).
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
- zombux
- Odborník PCT

osobní zkušenost s X25-V mám já, a je to za ty prachy nehorázně rychlé SSD. jasně, má horší některé nepodstatné parametry jako např. zápis, ale zrovna u systémového disku na tom nezáleží.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- jiri_mazur
- Nováček

-
klidně to naistaluj oni se nenainstaluji nějake současti skusto za to nic nedaš
max 2 h prace

max 2 h prace