ASUS 6870 DirectCU - podtaktování pamětí

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
velkoborsky
Nováček
Nováček

ASUS 6870 DirectCU - podtaktování pamětí

Příspěvek od velkoborsky »

U první (vadné) grafiky ASUS 6870 DirectCU se paměti ve 2D podtaktovávali na 300MHz. Nová po reklamaci si paměti drží na 1050MHz. MSI Afterburner a podobné probramy nedokáží paměti podtaktovat. Mám flashnutý BIOS, který má odemčené frekvence pro jádro i paměti (předchozí byla také flashnutá). I před flashem paměti jeli pořád na 1050. Takže můj dotaz zní jak je podtaktovat na těch 300MHz. Jediná možnost mě napadá úprava BIOSU. Do které se mi moc nechce.
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ASUS 6870 DirectCU - podtaktování pamětí

Příspěvek od ToxicTears »

Jsi flashnul na bios, který to nepodtaktovává a ještě píšeš vadná. Ty grafiky jsou v pohodě, ale nechápu proč je musíš odemykat. Stejnak ti to přinese trošku výkonu, který u této karty ani nepoznáš v realitě. Jako promiň, ale odpověděl sis sám. Flashuješ na nějaký bios o kterým moc nemáš pár a upravit si ho neumíš a to je jediná cesta, jak na to :P
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
velkoborsky
Nováček
Nováček

Právě že ten bios mi na kartě, která bylá vadná podtaktovával paměti i jádro. Takže BIOS je v pořádku, ale tahle karta z nějakýho záhadnýho důvodu to neumí. Právě proto se ptám jak to udělat.
velkoborsky
Nováček
Nováček

Problém vyřešen. Po neúspěšném flashi z winů kdy karta po BOOTování hodila BSOD tak jsem udělal flash z dosu a karta se krásně podtaktovává.
PROSÍM LOCK
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“