jak vyřešit problém s TV-PC?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

jak vyřešit problém s TV-PC?

Příspěvek od zombux »

mám následující situaci: staré PC (nějaký P4-Celeron, 512MB RAM, Windows XP). k tomu je připojený USB TV tuner TVGo DVB-T01, a do vedlejší místnosti od toho vede VGA kabel k LCD monitoru přidělanému na stěnu, kde se zobrazuje obraz.
problém je následující - prostě to neběží úplně plynule, respektive chvílemi to běží jakžtakž, jindy se to zase brutálně zasekává. cílem je plynulé přehrávání TV, dejme tomu že celý den poběží ČT24.
OS jsem poladil na maximum, spotřeba RAM je do 150MB i během přehrávání TV, takže 512MB RAM je určitě dost. všiml jsem si ale že při přehrávání TV je procesor vytížen na 100%, takže jeden problém bude určitě v tom.
taky jsem si všiml, že DVB signál je typicky pod 50% - vážně netuším jestli to stačí pro pohodlné přehrávání nebo ne.
takže - jak tohle vyřešit? vážně nerozumím digitální TV, takže potřebuju radu od někoho kdo ví víc než já. stačí ten signál na takovéhle úrovni a zasekávání je způsobeno slabým PC - takže to chce upgrade procesoru nebo to celé vyhodit a koupit tam nějaké novější PC, nebo bude potřeba zlepšit příjem signálu? případně jak - přidělat k tuneru lepší anténu než je ta od výrobce? pomůže to? lokace je Praha 2 - Karlovo náměstí, takže signál by nemusel být až tak mizerný.
díky za postřehy.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: jak vyřešit problém s TV-PC?

Příspěvek od myom »

pokud se to skube, tak to bude problem te vytizenosti. ale spise bych si tipnul, ze tam je nastaveny nejaky "zlepsovaci" filtr videa, ktery ten procesor tak vytezuje. zkus se na to podivat. software treti strany jsi nezkousel?
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

dobrá otázka, pokusím se projet ten přehrávací software
ohledně software třetí strany - doporučíš něco? jediná podmínka je aby to bylo kompatibilní s tím dálkovým ovládáním (zapnout/vypnout, hlasitost, přepnutí na fullscreen)

edit: tak v obslužném software (TVGo) není vůbec nic co by šlo jakkoliv nastavit. co mě ale taky zaráží, že vytížení CPU je teď do 20%, ale to taky může být způsobeno tím, že jsem připojen vzdáleně přes internetovou VPN, v tom případě kdy bylo 100% jsem byl v LAN
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

uz je to nejaky patek co jsem s TV na PC delal, takze bohuzel nevim, co je tedka na trhu za SW. takze ted pri vytizenosti 20% se to neseka?
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

těžko říct, musím to vyzkoušet až budu na místě, jsem teď jinde. myslím že se tam osobně dostanu v pátek
Pfizer & Moderna inside
nguydo
Nováček
Nováček

Příspěvek od nguydo »

měl sem podobny problem kdy sem použival externi antenu a pořad 50-70 procent na výkonném počítači tak sem zkusil dát anténu za okna a ono to šlo na 100 procent plynule
ps: mam aver tv twinstar

:)
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“