Rozdíl teploty jader o 10 stupňu

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
kchrz
Nováček
Nováček

Rozdíl teploty jader o 10 stupňu

Příspěvek od kchrz »

Stáhnul jsem si program CoreTemp a koukám, že mám rozdíl teploty jader cca 10st ! Core1 : cca 25st, Core2 : 35st. Při zátěži Core 1 40st., Core2 : 49st.

Je to normální? Nebo jsem chladič špatně přichytil respektive špatně nanesl teplovodivou pastu?
Procesor mám Athlon X2 4000+. Chladič mám Scythe SCKTN-3000 Katana 3

Díky moc
zayl
Začátečník
Začátečník

Re: Rozdíl teploty jader o 10 stupňu

Příspěvek od zayl »

Ja taky mam rozdilny teploty, je to normalni. Co ti znaci program neni smerodatny.
Intel Core i5 2500K + COGAGE ARROW · ASUS P8P67 Deluxe · Gigabyte GTX560 Ti SOC · G.Skill RipjawsX 1600MHz 6-8-6-24 1.5V · WD WD6402AAEX CB 640GB · Corsair TX850 · CoolerMaster HAF 922 · Samsung P2450H
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Rozdíl 10°C je sice dost, ale vzhledem k těm nízkejm teplotám je to jedno. Mohlo by to ale dělat neplechu, pokud chceš taktovat. Pak bych doporučil znovu nasadit chladič a přepastovat.
kchrz
Nováček
Nováček

Příspěvek od kchrz »

V návodu chladiče bylo napsáno, že na plochy chladiče se má kydnout kopeček pasty a rovnou přimáčknout. Přiznám se, nedodržel jsem to. Nanesl jsem pastu na chladič, téměř rovnoměrně ji rozetřel a pak chladič nasadil na procesor.
Že by to byl důvod?
Taktovat se chystám, tak hledám příčiny.
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Neni heatspreader nebo zakladna chladice prohnuta?
Rozetrenou pastou to nebude :)
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
kchrz
Nováček
Nováček

Příspěvek od kchrz »

Neřekl bych. Plotna se mi zdála rovná a heatspreader taky.
Můžu ho zkusit odendat, ale nejsem si jist, zda li ho pak můžu zase přilepit zpět, myslím se stejnou pastou. Musel bych si zajet koupit novou. Chladič je tam cca týden, tak ta pasta tak zatuhlá nebude.
Lulus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lulus »

Může to být tím, že chladič je připevněn k patici jen na dvou místech. Takže stačí ho na jedný straně víc přitáhnout a hned je problém na světě. Na tý protější straně pak vznikne mikroskopická mezera a chladič špatně doléhá (mezírka ani nemusí být okem viditelná).
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

Naneseni pasty a nasledovne namontovani s pastou je bblost provadet kydnutim pasty na dosedaci plochu a namontovat, protoze nemas sanci chladic polozit uplne rovno zvrchu a stejne pasta se primacknutim neroztahne rovnomerne, jestli to chces delat timto zpusobem, tak si na chladic "namaluj" X a priloz, stejne je nejlepsi necim rozetrit, tenka vrstva a hodne pritlacit, sroubovat rovnomerne... Nasroubovany to mam osobne dobre a dotahly taky a rozdily presto mam. Windows ti vytizi 1. jadro, takze na nem budes mit mensi teplotu, protoze neni vytizeny benchmarkem na 100%, ale to je jen moje teorie.... Taky se mi nelibi, kdyz na jednom jadre mam 78 a na druhym 71 °C.

To, ze plotna se ti zda rovna jeste nic neznamena, musel bys mit specialni rovny pravitko nebo tak neco abys to mohl rict, ale vzit smirgl papir, nevim jakou hrubost doporucit a krasne ho vylapovat. Neverim, ze lapovanim kazdej ziska vic nez mel, ba i muze vice ztratit, protoze neverim, ze to nekdo udela rucne rovne vsude.
Intel Core i5 2500K + COGAGE ARROW · ASUS P8P67 Deluxe · Gigabyte GTX560 Ti SOC · G.Skill RipjawsX 1600MHz 6-8-6-24 1.5V · WD WD6402AAEX CB 640GB · Corsair TX850 · CoolerMaster HAF 922 · Samsung P2450H
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“