zvukovka do 1500kc? ma to cenu?

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Re: zvukovka do 1500kc? ma to cenu?

Příspěvek od BiG_Father »

wow koukam, ze do tohoto topicu i nekdo vic prispel, myslel jsem, ze prvni odpovedi to skoncilo tak jsem se sem uz nedival :D

no jako takhle.. pred x lety, kdy jsem mel jeste starou sound blaster live! a zkousel jsem rozdil - pouze poslechove oproti integrovany karte tak to byl rozdil celkem velkej... kdyz to popisu lajcky...

-> mel jsem ty stary ,,popuplarni" geniusky 5.1 home theater http://www.sbazar.cz/img/big/42/5650742_1.jpg a i na tech jsem rozdil poznal
-> u integrovany karty mi prisel zvuk takovej ,,smichanej do sebe" a jak kdyby ,,pod dekou", kdezto u sound blasteru mi prislo, ze je vic detailni zvuk.. jak ve hrach tak hudbe.. tj treba slysitelnost jednotlivych nastroju, lepsi basy atd..

no ale pisete tu, ze v dnesni dobe uz ten rozdil nepoznam, pokud nemam profi repro nebo dostatecne silne placebo..

nove jsem prave uvazoval nad Creative X​-Fi Titani​um bulk,nebo Asus Xonar DX​/XD Retail k Altec Lansing MX 5021 jiz jednou zminovanym http://www.wikizic.org/Altec-Lansing-MX ... lery-1.htm, musim teda rict ze oproti tem geniusum maji nesrovnatelne lepsi zvuk.. i oproti vsem ,,klasickym pc repro" co treba vidam u kamaradu.. neznam teda nikoho az na tatovyho kamose z prace, ze by mel nejak extra reseny zvuk u pc..

tudiz jeste naposledy se ptam.. bude znat nejaky rozdil, ktery bude stat za tech 1300-1600Kc? nebo opravdu ne ?
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

pred par lety ty integrovany zvukovky mely mnohem mensi odstup signalu od sumu nez ted, jestli nejses fajnsmekr, tak jsou to vyhozeny prachy, mam u normalniho stolniho kompu stary geniusy+integrovanou realtek zvukovku + mam u notase profi firewire zvukovku Motu Ultralite (13000) + studiovy monitory Tapco S8 (14000), testoval jsem rozdil na geniusech a tam zadnej nebyl, protoze bedny byly suverene nejslabsi clanek retezce, na tech studiovkach uz rozdil byl, ale ne zase az tak markantni (byl tam slyset sum+zvuk trochu splyval). Spis bych to videl tak, jestli ti to vyhovuje, jak to hraje, tak nemen, jestli ne, tak si prvni zjisti, jestli to neni bednama.
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BiG_Father »

jj presne ale pred temi par lety jsem poznal sum a splyvani i na tech nic moc 5.1 geniusech..

dam na tvoji radu a ostatnich, co mi tu pisi, bylo by to nejspise fakt placebo.. ja jsem sice detailista a urcite bych si nejaky ten rozdil nasel ale za ty prachy to asi nestoji.. i kdyz detailista.. kdybych byl poradny detailista a fajnsmekr tak si koupim repro jiny nez v cene 4-5K to je pravda no.

jako me ted ty Altec vyhovuji, doporucili mi je pred temi necelymi 3 lety na nejakym foru, ze pomer cena vykon parada a patri mezi nejlepsi 2.1(z pc sestav). Ale clovek si na lepsi zvykne rychle a rikal jsem si, ze to muze byt jeste o trochu lepsi - coz jsem se snazil vylepsit co nejmensi moznou utratou a to za nejakou prumernou zvukarnu ale je to nesmysl, skoda :)

Kdybych do budoucna uvazoval nad necim novym, co za kombinaci doporucujes/ete ? cena/vykon - repro a karta

naroky - lehky nadprumer..ale rychle se namlsam a chci vic..

uziti - nejvice hudba a hry a mene filmy..

cena - zde nevim, za co se vyplati investovat a za co uz ne.. proste cena/vykon.. urcite existuje hranice, od ktere je poznat rozdil az od urciteho cenoveho skoku..

podotykam - zadne profesionalni uziti
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

bohuzel uz se neprodavaj, jinak bych ti klidne doporucil ty Tapca, co mam ja, kupoval jsem je sefovi na poslech vazny hudby a je s nima moc spokojenej, je to fakt solidni kus HW (jedna bedna vazi 16kg)

jestli ti vyhovuje 2.1, tak klidne tuhle sadu
http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=93986
zvukovku k tomu asi nejaky Asus Xonar

sice jsou to studiovky, ale klidne bych je pouzil i na normalni poslech, jestli jses z prahy, tak si je muzes jit do prodancu poslechnout
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
ŠakaL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ŠakaL »

No k tem Tapco,Mackie MR8 by meli byt naprosto stejny repra(teda komplet bedna).Mel sem je doma par dni a hned sem je vratil.
Nebojim se o nich rict,ze hrali skoro az hnusne,zahuhlany basy,stredy zadny,nevyraznej projev,nespravil to ani ekvalizer :)
KRKy co mam ted oproti nim hrajou kralovsky.Ale Tapca sem neslysel.
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“