Nové aktualizace
Moderátor: Loki5567
- zeck
- Nováček

-
Nové aktualizace
Instalujete všechny nové aktualizace ve Win 7? Po cca 6 týdnech jich tu mám 28 a mají 120 MB. To mi po roce systém jen kvůli aktualizacím naroste o 1GB? Jak je hodně důležité aktualizovat?
- jan.svoboda
- Středně pokročilý

-
Re: Nové aktualizace
Jo, instaluju. Nepřijde mi jako problém, že mi systém "naroste" o 1 GB / rok jako problém, v době, kdy jsou obrovské HDD. A jak moc důležité je je instalovat? Tak moc, jak chceš mít chráněný a bezpečný systém.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
- zombux
- Odborník PCT

samozřejmě instaluju vše co se dá, včetně nepovinných. systém po roce nenaroste o tolik, vzhledem k tomu že aktualizace většinou dané soubory nahrazují a staré verze zůstávají jen někde ve stínových kopiích respektive v bodech obnovení. mimochodem, i 1GB za rok by byl problém? máš nějaké 32GB SSD že to tak vadí?
třeba já mám 40GB SSD a s aktualizacemi nemám žádný problém, volného místa je pořád minimálně 6GB 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mam to nastavene tak, at si taha co chce. Ani nepotrebuju vedet proc a jake si taha, pokud je potrebuje at je ma.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jinak velikost neroste linearne protoze vetsinou se soubory nahrazuji
jinak ano, mam nastavene aktualizace, akorat mam vypnute to upozorneni na restart os.
jinak ano, mam nastavene aktualizace, akorat mam vypnute to upozorneni na restart os.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A jak se ti povedlo ho vypnout? Ja to hledal v mistinch zasdach, ale nenasel...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nekde na netu sem nasel napsanej string v registrech, ale uz nevim kde to je. zkus strycka googla.
- zombux
- Odborník PCT

pak je skoro lepší nastavení "automaticky stahovat, ale ručně vybrat čas instalace"
ignorelist: kremrole a dezoláti
- zeck
- Nováček

-
Vždycky jsem instaloval všechno a nevšímal si toho, ale teď jsem se zkoušel po chvilkách trochu naučit s WIN 7 a neaktualizoval jsem a překvapilo mě, kolik se tam toho nashromáždilo. Místa je zatím dost, ale systém se prostě furt bude zvětšovat, tak jsem si říkal, proč to někde neohlídat....
V rychlsoti jsem i četl o problémech s nějakými aktualizacemi, ikdyž to je snad jen vyjímka. Pak se bojím prodlužování doby startu WIN. Nepoznám kterou instalovat, kterou ne, protože rozdělení do dvou chlívů důležité a volitelné mi nepřijde až tolik vypovídající a stejně ve volitelných je zatím jen 1
atd. Navíc, když si vezmu kolik děr za tak krátkou dobu v MS opravili, ani si nechci tipnout kolik jich tam musí být. Otázkou ja na kolik si aktualizacemi zajistím bezpečnost systému s opomenutím na další potenciální díry.
Holt jsem puntičkář a zajímá mě to. A protože tomuhle moc nerozumím, chtěl jsem se přesvědčit, jestli všichni masově aktualizují nebo se jsou lidi, kteří vybírají jen pár "důležitých" apod. A ono masově, což jsem předpokládal.
No přidám se k vám a nebudu to řešit.
Bylo zde zmiňováno, že někdo máte vypnute to upozorneni na restart os. Tzn., že neotravuje restart každých 30 min nebo jak je to nastavený a systém poslušně čeká až restartuju nebo klasicky vypnu počítač?
V rychlsoti jsem i četl o problémech s nějakými aktualizacemi, ikdyž to je snad jen vyjímka. Pak se bojím prodlužování doby startu WIN. Nepoznám kterou instalovat, kterou ne, protože rozdělení do dvou chlívů důležité a volitelné mi nepřijde až tolik vypovídající a stejně ve volitelných je zatím jen 1
Holt jsem puntičkář a zajímá mě to. A protože tomuhle moc nerozumím, chtěl jsem se přesvědčit, jestli všichni masově aktualizují nebo se jsou lidi, kteří vybírají jen pár "důležitých" apod. A ono masově, což jsem předpokládal.
Bylo zde zmiňováno, že někdo máte vypnute to upozorneni na restart os. Tzn., že neotravuje restart každých 30 min nebo jak je to nastavený a systém poslušně čeká až restartuju nebo klasicky vypnu počítač?
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Co se týče aktualizací, tak není důvod si je vypínat. Setkal jsem se s mnoha lidmi, kteří mi tvrdili, že díky neaktualizovaném systému bez SP apod. je jejich PC stabilnější, rychlejší a bezpečnější.
Dovolil bych si to přirovnat k jízdě bez pásů v autě nebo nechaným otevřeným dveřím do bytu.
Ano, i když budete mít sebevíc zabezpečený systém, tak cílený útok na Váš systém nic neodrazí a stejně se to najde.
Ano, systém díky aktualizacím běžného uživatele "otravuje", bere mu místo na disku, stávají se chyby, člověk to musí řešit. Ale je to něco, co děláte pro sebe, co je doporučené výrobcem.
Updatujte, aktualizujte, zabezpečujte
Dovolil bych si to přirovnat k jízdě bez pásů v autě nebo nechaným otevřeným dveřím do bytu.
Ano, i když budete mít sebevíc zabezpečený systém, tak cílený útok na Váš systém nic neodrazí a stejně se to najde.
Ano, systém díky aktualizacím běžného uživatele "otravuje", bere mu místo na disku, stávají se chyby, člověk to musí řešit. Ale je to něco, co děláte pro sebe, co je doporučené výrobcem.
Updatujte, aktualizujte, zabezpečujte
- Shit
- Odborník PCT

Ověření pravosti řeší "aktualizace" KB971033, žádná jiná ne. Ale vyžaduje ji (resp. pravost OS) např. MSE pro svůj provoz.