"Nenulový" ping při založení LAN serveru [vyřešeno]

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

enviro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

"Nenulový" ping při založení LAN serveru [vyřešeno]

Příspěvek od enviro »

Zdravím. Když založím na svým PC s Windows 7 hru pro LAN (CoD 4, TF 2), mám ping "sám na sebe" kolem 10 ms, občas skočí i na hodnoty přes 20 ms. Logicky by to ale měla být nula, jako tomu bylo když jsem ještě provozoval systém Win XP (nebo možná i Visty).

Ten nenulovej ping beru ze hry z player/score-listu (klávesa Tab). Ovšem nevím, k jaké IP adrese se ten ping zobrazenej ve hře vlastně váže; odkud hra tu odezvu měří. Použitím pingu v příkazovce jsem nic nezjistil, protože i při založené hře a parametru -t u příkazu ping na možný IP adresy mýho počítače je tam vždycky <1 ms (což nekoresponduje s hodnotou ve hře).

Nejde o tu jednu konkrétní hru. Kdyby jo, řeším to na fóru Infinity Ward. Projevuje se to nejen při založení LAN serveru všech her ze série Call of Duty, ale i u Team Fortress 2 přes Steam a ještě několika FPS, teď si nevzpomenu který to byly. Jde o to, že tak hráváme už spoustu let a co si vzpomenu, není to tak dávno co byly pingy vždycky nulový. Změnilo se to pravděpodobně přechodem z XP na Visty nebo z Vist na Sedmičky. Žádnou zásadní změnu HW jsem nedělal. Podle mě bude problém v nastavení HW nebo pravděpodobněji operačního systému. Jenže to by se tenhle problém projevoval i u ostatních uživatelů Sedmiček a zatím to vypadá, že se vyskytuje jen u mě.

Na mým připojení k Internetu to nezávisí, takže všechno co se nachází "za síťovou kartou", neberte v úvahu. Stejně tak prosím neřešte "zanedbatelný" rozdíl mezi 0 a 10 ms. Má někdo tip, kde je problém a jak by se to dalo fixnout? Podrobnější parametry dodám na požádání.

Co jsem zatím zkoušel:
• ovladače čipsetu/síťové karty - aktuální, nepomohly ani relativně čerstvý ovladače přímo od Realteku
• přeinstalovat OS - žádná změna
• dočasně (během testu) vypnout firewall a antivir - žádná změna
• vypnout TCP/IPv6 - žádná změna
• vypnout TCP Autotuning - žádná změna
Naposledy upravil(a) enviro dne pát 20. kvě 2011, 15:00, celkem upraveno 1 x.
AMD Phenom 9950 BE + Noctua NH-D14, MSI K9A2 Platinum V2, 4× OCZ 1024 MB DDR2, Gainward ATi Radeon HD4850 + Arctic Cooling Accelero S1, LG F900P Flatron 19'' CRT, Western Digital Caviar Black 2TB 64MB 7.200rpm SATAII, Seagate Barracuda 320GB 16MB 7200.10 SATAII, Xilence 600W, SoundBlaster X-Fi Titanium PCI-E, Gigabyte iSolo 210 black, Logitech Z5500 5.1 THX
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: "Nenulový" ping při založení LAN serveru

Příspěvek od Weslo »

Ping od ostatních stanic je jaký?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
enviro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enviro »

Pokud myslíš těmi ostatními stanicemi uživatele, kteří se na mě připojují (zakládám hry pro kamarády z celé obce pokryté WiFinou našeho providera, takže spíš než o LAN se jedná o MAN), ti mívají ping v průměru kolem 50 ms, kterej samozřejmě různě kolísá. Přešel jsem o víkendu na 5,8 GHz technologii, takže ping ostatních na můj server možná bude nižší, nicméně s mou vlastní odezvou na mnou založenej server to nesouvisí.
AMD Phenom 9950 BE + Noctua NH-D14, MSI K9A2 Platinum V2, 4× OCZ 1024 MB DDR2, Gainward ATi Radeon HD4850 + Arctic Cooling Accelero S1, LG F900P Flatron 19'' CRT, Western Digital Caviar Black 2TB 64MB 7.200rpm SATAII, Seagate Barracuda 320GB 16MB 7200.10 SATAII, Xilence 600W, SoundBlaster X-Fi Titanium PCI-E, Gigabyte iSolo 210 black, Logitech Z5500 5.1 THX
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Ping imho nemuze byt nikdy nula. Pokazde tam bude nejaka doba obratky.
A dalsi vec je, ze hra neni diagnosticky nastroj, takze verit jejim vysledkum je vicemene velice usmevne.
Myslim, ze hledas problem tam kde neni a resis kravinu.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

Vsechno v systemu je OK, nevim proc ho preinstalovavas jako sileny. Evidentne je to tou hrou a jak ona zpracovava pozadavky na odezvu.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

tohle neni vec site, ale spis nastaveni herniho serveru. neznam presne TF2, ale treba cod ma nastaveni prenosovych rychlosti , ktere ovlivnuji velikost pingu, doby odezvy, v samotnem serveru.

spis nez resit site zkus tuhle otazku smerovat na forum tykajici se serveru prislusne hry a odlad svuj config pro server. ---> http://www.google.cz/#hl=en&biw=1266&bi ... d14c698f02

over si jestli mas nastavene spravne vsechny hodnoty pro prenosy na serveru a pripadne s nima experimentuj. pro server zalozeny na vlastnim pc na kterem hrajes, budou platit jine pravidla, nez pro bezny dedikovany server.

Kód: Vybrat vše

// Ping
set sv_minPing "0" // MIN player ping on CONNECT, any lower and player isnt allowed to connect
set sv_maxping "400" // MAX player ping on CONNECT, any higher and player isnt allowed to connect

// Server Rate
set sv_maxRate "25000" 
... a tak dale, viz konfig serveru.

Uplne to same je pak potreba udelat v konfigu hrace ~ klienta, kde hry taky umoznuji nastavit prenosove rychlosti, ktere ovlivnuji ping.
enviro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enviro »

N_o_c_l_a_f: Čistou instalaci jsem provedl už minulej rok, hlavně kvůli novýmu disku, takže to přirovnání je dost přitažený za pačesy :) Vedlejší poznatek byl ten, že problém s vyšším pingem nezmizel. Mám dojem, že na Vistách byl ping nejen v téhle hře nulovej a ohledně XPček jsem si tím stoprocentně jistej.

KOFis: To zkusit můžu, ale do konfigů jsem nikdy nepotřeboval zasahovat a ping byl nulovej (aspoň tak se zobrazoval ve hře). A zničehonic tam mám 10, aniž bych cokoliv přenastavoval, navíc po čisté instalaci systému a her.

Dále upozorňuju, že to není pouze jedinou hrou. Chovají se tak všechny díly ze série Call of Duty a stejně tak i Team Fortress 2, kterej běží přes Steam.

Ale abych mohl tohle tvrzení stoprocentně potvrdit, ještě zkusím doma nainstalovat CS 1.6 a nějakou další FPS s mulťákem, nejlíp od jinýho výrobce. K tomu máme doma ještě jeden stroj (starší a tudíž pomalejší) s Win 7, takže zkusím nainstalovat i tam.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

to ze se ti nezmenil config nemuzes rict. configy her meni/prepisuji i samotne servery, treba kdyz se pripojis na jiny mod hry, server sam ti prepise config, aby odpovidal nastaveni serveru.

nerikam ze je to urcite tonto duvod proc mas vyssi pingy, jen upozornuju ze to ze jsi to sam nedelal neznamena ze se to nezmenilo za posledni roky, od doby kdy to funguvalo jak pises.
enviro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enviro »

Jasně, s tím samozřejmě souhlasím. Ale u toho CoD 4 to můžu říct celkem bezpečně, protože se s ním nikam nepřipojuju, na GZ jsem hrával leda CoD 1 (a i tam se ten problém s pingem projevuje). V Modern Warfare vždycky zakládám server já a ostatní se připojujou ke mně, takže z jinýho směru se ten config změnit nemohl.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

A to resis ciste teoreticky a ze zajmu nebo ti vadi ze mas moc vysokej ping?
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Imho. mu to vadi.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

je to normalni, ja kdyz zalozim COD5 dedikac ktery mi bezi na serveru doma tak taky nemam 0 ping. vubec bych to neresil
enviro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enviro »

Já ale nezakládám dedikovanej server.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak jestli to zakladas normalne bez upravy cvaru tak potes pambuh :roll:
enviro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enviro »

Je to malej LAN server pro pár lidí z obce, kvůli tomu nebudu zakládat dedik :) Nikdy jsem cvary upravovat nemusel, všichni si v pohodě zahráli a u mě se v kolonce PING zobrazovala nula. Teď tam mám kolem deseti a určitě to zvyšuje odezvu i ostatním. A já se snažím zjistit PROČ to tak je, že tam nemám nulu jako předtím (i na starším PC!).
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Resis kravinu. Nulovej ping proste neni moznej, nejaka doba obratky tam vzdycky bude.
enviro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od enviro »

Tak znovu. Vždycky tam byla nula (je mně jedno, že třeba zaokrouhlená hodnota) a to, že tam mám najednou 10 až 20 ms, rozhodně není normální stav. Stejně jako u auta, když ukazuje při volnoběhu jiný otáčky než dřív, je prostě někde chyba a já se snažím zjistit V ČEM. Proč? Protože zkrátka chci, aby všecko fungovalo tak jak má, pokud možno na svůj plnej výkon (když odbočím od běžnýho opotřebení, což je v případě odezvy u PC jaksi mimo mísu) a pokud to tak není, řeším to.

Navíc to neovlivňuje ani tak mě, jako uživatele, kteří se na můj listen server připojujou. Pokud chcete další příklad - máte naftový auto a zdá se vám, že nějak víc kouří. Vy cítíte nějakej problém a doslova ho pocítí i ti, co jedou v koloně za váma. Zeptáte se na radu a dostane se vám odpovědi, že to prostě vždycky bude nějak kouřit. Pomůže vám to?

Já se chci dopátrat příčiny a nemám vám za zlý to, že s tímhle problémem nemáte zkušenosti a nevíte co poradit. Jen už poněkolikátý vysvětluju, proč to řeším.
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Tohle ale neni zadny problem, respektive sam si psal ze pres ICMP protokol mas hodnotu <1 ms a ta je v poradku.
A navic svuj "problem" stavis na tom, ze chces aby "to bylo jako driv" a uplne zapominas na jednu zasadni vec - nemas priblizne stejne, podobne a uz vubec ne stejne podminky jako driv.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Navic to drivejsi mereni mohlo byt blbe :roll: A na naky ostatni se nevymlouvej, tem rozhodne nebude vadit, ze se ti ping zobrazuje 20 misto 0 :stupid:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

enviro: ano, lastne mas pravdu, problem to je, ale podle me mezi klavesnici a zidli. jestli se tu chces hadat, tak jen tak dal. ale aby ses potom v budoucnu nedivil :wink:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“