nVidia GTX560 nebo Radeon 6950

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

Odpovědět
Franke
Nováček
Nováček

nVidia GTX560 nebo Radeon 6950

Příspěvek od Franke »

Pěkný večer, mám takové dilema. Zda si mám koupit http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001310
nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 00000015L0
Předem dík za rady.
Lulus
Začátečník
Začátečník

Re: nVidia GTX560 nebo Radeon 6950

Příspěvek od Lulus »

MSI R6950 a odemknout na HD 6970.
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Já osobně jsem si objednal HAWK... Ale nic proti 6950. Víc paměti (i když v rozumných mezích pro 24 palců a méně nepotřebné), a mnohem lepší výkon po odemčení. Nicméně pro HAWKa sem se rozhodl kvůli následujícím a čistě subjektivním názorům. Moc se mi líbí chlazení, návrh PCB a použité součástky. Nemám chuť jakkoliv šahat někam kam nemám (rozuměj nějak odemykat apod.) A nakonec stále nevěřím ovladačům od AMD.
So Say We All!
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Dirty píše: Nemám chuť jakkoliv šahat někam kam nemám (rozuměj nějak odemykat apod.) A nakonec stále nevěřím ovladačům od AMD.
odemknuti zvladne kazdej,je to softwarova zalezitost,na zadnej HW nesahas,ale ovladace od amd,to je holy nestesti,i kdyz nvidia se taky moc nevytahla s temahle nejnovejsima,to DirectCompute funguje porad nejak pochybne

jen se chci zeptat,to oznaceni HAWK pripadne lighting sebou prinasi co ? krome toho,ze je to od msi
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Dirty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dirty »

Však já to nemyslel, že bych někam pájel drátky, nebo seškrabával vodivé cesty. Nicméně bych to přirovnal k rootu android smartphonu. Taky jsou rooty, které to udělají na 1 kliknutí a zároveň jsou unrooty, které vrátí telefon do původního stavu. Taky by to přineslo výhody, ale dělat se mi to nechce. Asi lenost :) Kde sou ty časy co sem se honil za každým FPS a MHz a měl jsem ohromnou radost, když jsem si mohl nastavit na nejnovější hře maximální detaily. Teď jsem rád, že vše funguje pouze s minimální údržbou a já můžu počítač užívat, né ladit. Stejně naprostá většina her výkon GK nevyužije a až přijdou nové konzole, tak bude skok natolik velký, že budu muset stejnak koupit vše nové. Takže nějaké ty FPS navíc u mě nemají takovou váhu jako funkční ovladače, tichý chladič a rozumné teploty.

Co se týče vlastností konkrétně HAWK edice.
Na webu se povaluje pár hezkých recenzí, které vše popisují. Většinu sem tady uvedl i já, ale tak pro přehlednost. HAWK je z výroby celkem slušně přetaktovaná. Má na sobě moc hezký chladič u kterého se nebojím hluku a ani na druhou stranu vysokých teplot. Dále má HAWK vlastní návrh PCB a používá lepší součástky. Dobré je, že pokud by grafika nebyla perfektně stabilní na garantovaných taktech, tak ji okamžitě mohu reklamovat. Toť asi vše. Určitě sem na něco zapoměl, ale snad né na nic důležitého.
So Say We All!
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Dirty píše:
Co se týče vlastností konkrétně HAWK edice.
Na webu se povaluje pár hezkých recenzí, které vše popisují. Většinu sem tady uvedl i já, ale tak pro přehlednost. HAWK je z výroby celkem slušně přetaktovaná. Má na sobě moc hezký chladič u kterého se nebojím hluku a ani na druhou stranu vysokých teplot. Dále má HAWK vlastní návrh PCB a používá lepší součástky. Dobré je, že pokud by grafika nebyla perfektně stabilní na garantovaných taktech, tak ji okamžitě mohu reklamovat. Toť asi vše. Určitě sem na něco zapoměl, ale snad né na nic důležitého.
myslel jsem si jeste,ze s tim souvisi moznost zmeny napeti u memory a aux( http://event.msi.com/vga/afterburner/triple.htm ),je to tak,nebo ne ? zatim jsem jeste ale nevidel kartu s timhle nastaveni,dokonce ani nevim,co to je to AUX(core a memory je me jasny)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

pozor,ta MSI 6950 odemknout nejde,je to nereferencni verze :!:
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“