LCD/PLAZMA TV k PC jako plnohodnotna nahrada za monitor
Moderátor: maXXmilian
- NoCom
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
LCD/PLAZMA TV k PC jako plnohodnotna nahrada za monitor
Zdravim, mam problem, muj stavajici 26" SPVA monitor pry nejde opravit, tudis me vrati penize, ale co misto nej.
26" se me zda tak nejak dobry, ale porad je to malo, 30" je asi ok, ale nedam 30tis za monitor, ac je kvalitni, atd.
Chtel bych poridit LCD/PLAZMU s pouzitim, jako monitor, s tim, ze hry moc nehraju, spis filmy, internet atd.Dost na nem ctu, atd.To je problem s tim pismem, na te 26" jsem mel nativ 1920x1200 coz je super, pouzival jsem i o neco mensi, abych na to videl, nemam rady ty ultra mala pisma, rad koukam z vetsi dalky, pohodlne, nerad namaham oci, protoze do toho koukam hoodne casto.
Take uplne nemusim roztahany obraz, tedy 16:10 asi ideal, at nemusim tolik kroutit hlavou.
Tedy velikos ideal 32" - 42" vic asi nema cenu, idalene podle me plazma, duvody asi nemusim popisovat.Argument spotreba neberu, sam jsme nekolikrat meril realnou spotrebu, kde plazma, kdyz uvadi, ze zere 200W tak to zere 200W LCD je hodne nazarove, podle sceny, ale obecne se da rict, ze zere snad vic, krome LED.Ale plazma ma lespi obraz, odezvu atd.
Prosim tedy, jestli ma nekdo realne zkusenosti, co by bylo idealni.Myslim, ze by to melo jit, kdyz ve WIN7 zvetsim celkove pismo, tak by to nemelo byt o moc horsi, jak monitor.
Momentalne mam GPU na DVI, nebo redukci na HDMI, zvuk neresim.
Diky moc na postrehy, navrhy, rady...
Vasek
26" se me zda tak nejak dobry, ale porad je to malo, 30" je asi ok, ale nedam 30tis za monitor, ac je kvalitni, atd.
Chtel bych poridit LCD/PLAZMU s pouzitim, jako monitor, s tim, ze hry moc nehraju, spis filmy, internet atd.Dost na nem ctu, atd.To je problem s tim pismem, na te 26" jsem mel nativ 1920x1200 coz je super, pouzival jsem i o neco mensi, abych na to videl, nemam rady ty ultra mala pisma, rad koukam z vetsi dalky, pohodlne, nerad namaham oci, protoze do toho koukam hoodne casto.
Take uplne nemusim roztahany obraz, tedy 16:10 asi ideal, at nemusim tolik kroutit hlavou.
Tedy velikos ideal 32" - 42" vic asi nema cenu, idalene podle me plazma, duvody asi nemusim popisovat.Argument spotreba neberu, sam jsme nekolikrat meril realnou spotrebu, kde plazma, kdyz uvadi, ze zere 200W tak to zere 200W LCD je hodne nazarove, podle sceny, ale obecne se da rict, ze zere snad vic, krome LED.Ale plazma ma lespi obraz, odezvu atd.
Prosim tedy, jestli ma nekdo realne zkusenosti, co by bylo idealni.Myslim, ze by to melo jit, kdyz ve WIN7 zvetsim celkove pismo, tak by to nemelo byt o moc horsi, jak monitor.
Momentalne mam GPU na DVI, nebo redukci na HDMI, zvuk neresim.
Diky moc na postrehy, navrhy, rady...
Vasek
- Lulus
- Začátečník

Re: LCD/PLAZMA TV k PC jako plnohodnotna nahrada za monitor
Možná by to šlo. Volil bych však jen 32" s rozlišením 1920x1080. Větší úhlopříčka bude mít při sezení blízko u obrazovky strašně velké body (hrubý obraz). Pak je tu problém s tou plazmou a vypalování statického obrazu. Nesleduji vývoj, takže nevím, jestli to ještě pořád platí. Pokud ano, tak jedině LCD. Další možný problém může být s velikostí jasu. Přece jen TV má mnohem více než běžný monitor. Takže je možnost, že tě to bude dost oslňovat.
- NoCom
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Diky, to je fakt, ze by mohla svitit az moc, ale pujde nejak ubrat myslim.
Vypalovani, pravda, snad to nebude tak horke... chce to ais menit casteji plochu atd.
Nekdo dalsi?Idealne realne zkusenosti... pri nejhorsim budu muset neco objednat a kdyz tak vratit, ale to bych delal nerad.
Vypalovani, pravda, snad to nebude tak horke... chce to ais menit casteji plochu atd.
Nekdo dalsi?Idealne realne zkusenosti... pri nejhorsim budu muset neco objednat a kdyz tak vratit, ale to bych delal nerad.
- Lulus
- Začátečník

Ještě s tím vypalováním. Používal jsem nějaký čas plazmu u pc jako druhou obrazovku. Stačí jen lišta se startem. Za hoďku byla už v obraze na dost douho. Nebo když jsem hrát závodní hru, tak jsem pak měl ve windowsech na ploše otáčkoměr, fakt sranda.
- NoCom
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Az tak? Tak pokud technologie nepokrocila, tak muzeme plazmu vyradit hned.
Shanim info na netu, ale nic moc... snad prijde nejaky odbornik
Shanim info na netu, ale nic moc... snad prijde nejaky odbornik
- Lulus
- Začátečník

Tak to s tím vypalování obrazu nebude zas tak hrozný, moderní plazmy již maj zabudovanou funkci, že po nějakým čase posunou obraz o několik pixlů. Takže to vypálení nehrozí.
Tady je o tom nějaký počtení http://www.digilidi.cz/plazma-vypalovan ... eni-plazmy
Tady je o tom nějaký počtení http://www.digilidi.cz/plazma-vypalovan ... eni-plazmy
- Sten
- Žlutá karta Bazar

-
sám to tak u jednoho pc používám, jediná nevýhoda může být horší odezva panelu (televize).
- Lulus
- Začátečník

Vždyť plazma (televize) má výbornou odezvu. Lepší než LCD.
- Donald66
- Začátečník

Čau, před cca rokem a půl jsem řešil jakou náhradu za 20" 1680x1050, nic menšího než 24" jsem nechtěl. Využití hlavně na filmy, prohlížení netu a hry. Vzal jsem 32" LG s fullHD (odborníci v datartu/electroworldu,atd. dost nechápali že na tom normalní/digitální TV opravdu nepotřebuju a je mi šumák jest-li to má DVB-T,C nebo nevím co) Postavil jsem si několik modelů vedle sebe a porovnával obraz a jak mi bude vyhovovat na oči, je to přece jen větší záhul pro ně. 32" je naprostý optimum, u větších uhlopříček jsem už viděl pixely a to je dost nepřijemné pro prohlížení netu. Plazmu opravdu jako monitor ne, přemýšlel jsem nad ní ale když odběhnu někam na 15min a mám otevřenou stránku tak to tam dost hnusně zůstává (za pár okamžiků to zmizí), dělat to tak po delši dobu tak jí můžeš odepsat. Teď už ho používám jen na hry + net, na filmy jsem si pořídil něco lepšiho. Net - otevřený dvě stránky vedle sebe bezproblémů nebo stránka + video(Word/malováni) . Hry - sedím zhruba 1,3m od panelu a vyplňuje mi skoro celé zorné pole bez nežádoucího rozptylování kvůli kravinám kolem panelu (v noci se sluchátkama je to naprostý nářez). Únava očí je větší to je samozřejmé (6h+ v kuse). Jas mám na 50 ve dne (60 když svítí slunce) v noci 0 + podsvícení na 0. Kdo zažil první barevný 14" CRT a dělal na tom několik hodin v kuse tak se ničeho nemusí bát. Tohle je mnohem víc příjemný. Jako další plánuju zase 32" TV jako monitor, kdo jednou okusí už nechce nic jiného.
EDIT: 1)plaza má lepši odezvu to jo, kdo nepotřebuje hrát každý den CS/DoD nebo něco takového tak není problém i 60Hz
2) je vypalování a vypalování u normálního signálu TV/film i v HD kvalitě je to naprosto fuk. Ale u opravdu statického obrazu navíc s velmi ostře ohraničenýma okrajama ( jakékoliv okno ve Win) se to vypálí po chvilce jak chcánky do sněhu a po néjaké dobé zacházením tímhle stylem udělá panel papá.
EDIT: 1)plaza má lepši odezvu to jo, kdo nepotřebuje hrát každý den CS/DoD nebo něco takového tak není problém i 60Hz
2) je vypalování a vypalování u normálního signálu TV/film i v HD kvalitě je to naprosto fuk. Ale u opravdu statického obrazu navíc s velmi ostře ohraničenýma okrajama ( jakékoliv okno ve Win) se to vypálí po chvilce jak chcánky do sněhu a po néjaké dobé zacházením tímhle stylem udělá panel papá.
čupr kluk
- NoCom
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Super, diky za realne zkusenosti, ted je otazka, jak je to s tim vypalovanim ted?
Ja se az tam nebojim odezvy, tech 5ms tedy real do tech cca 20ms by melo stacit, ale spis podani barev, cerna, bila, rovnomerne podsviceni, to je problem u LCD, takze asi bych sel jedine do LED a trosku slevil z pozadavku.
Ideal by byl 16:10 aby to nebylo tak moc sirokouhle, ale to je mozna problem sehnat takovou TV.Ten rastr beru na vedomi, tedy vice jak 32" asi fakt nema cenu...
Takze suma sumarum, co se tyce pisma, cteni se da rict, ze ok?Pouzivam vzdy dva monitory a rozsirenou plochu, tim byhc nekdy mohl oci trosku setrit + i nejaky naklady na provoz, to by asi slo...
Ja se az tam nebojim odezvy, tech 5ms tedy real do tech cca 20ms by melo stacit, ale spis podani barev, cerna, bila, rovnomerne podsviceni, to je problem u LCD, takze asi bych sel jedine do LED a trosku slevil z pozadavku.
Ideal by byl 16:10 aby to nebylo tak moc sirokouhle, ale to je mozna problem sehnat takovou TV.Ten rastr beru na vedomi, tedy vice jak 32" asi fakt nema cenu...
Takze suma sumarum, co se tyce pisma, cteni se da rict, ze ok?Pouzivam vzdy dva monitory a rozsirenou plochu, tim byhc nekdy mohl oci trosku setrit + i nejaky naklady na provoz, to by asi slo...
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kamos ma asi rok starou plazmu a vypalovani je tam videt celkem hned, on uz je na to zvyklej ale ja to tam videl hned, proste pokud je neco na obrazovce dele ve stejnem miste zustava tam takovej stin jeste tak dalsi 3-4 minut po zmene obrazu. Ja bych to jako monitor rozhodne nechtel. (on to pouziva ciste na filmy kde to tolik nevadi)
- NoCom
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Takze plazmu muzem asi uplne vyloucit... i kdyz na filmy, nebo jako TV bych se ji asi nebal.To podani barev je neskutecne.Dda koupil Panasonic VIERA, nebo jak to je, coz je aktualni model, byl sice pomerne drahy, ale obraz neskutecny!
- Donald66
- Začátečník

NoCom píše:Takze plazmu muzem asi uplne vyloucit... i kdyz na filmy, nebo jako TV bych se ji asi nebal.To podani barev je neskutecne.Dda koupil Panasonic VIERA, nebo jak to je, coz je aktualni model, byl sice pomerne drahy, ale obraz neskutecny!
Jo, plazma má podání barev a černé daleko daleko lepší, než jakékoliv LCD ať už s LED nebo bez. Na monitor je ale nepoužitelná (pro dlouhodobý provoz).
čupr kluk
- NoCom
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jeste by me zajimalo, kdyz koupim 3D LCD, tak to asi ve hrach nebude podporovane, ze?Zatim to dela tusim jen Nvidia a jeho 3D sestavy...nebo se pletu?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
3D umi i ATI/AMD a to v jak s Aktivni "blikajici" (ta hodne lidem dost vadi a palej z ni oci coz je presne muj pripad) technologii kterou pouziva nvidia, tak umej i "polarizacni" (ta je k ocim daleko setrnejsi) kterou pouziva treba IMAX. Podrobny seznam kompatibilnich monitoru mas primo na strankach AMD.com
- NoCom
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak ja myslel, ze je to jen o tom, ze to ma 200Hz a tim padem muzes sledovat 3D obraz na TV.
V pripade monitoru, TV na PC tedy je nejaka podpora, to je ok... Ja jsem to videl u kamaradu, ale na 22" to neni zadny 3D to je spis opruz
Zatim ta technologie je v plenkach, ale myslel jsem do budoucna, jestli teda nemam rovnou koupit 3D.
V pripade monitoru, TV na PC tedy je nejaka podpora, to je ok... Ja jsem to videl u kamaradu, ale na 22" to neni zadny 3D to je spis opruz
- Donald66
- Začátečník

Tak ono všechno okolo toho supr trupr 3D je jen habaďůra. Je to hroznej záhul na oči a stejně je to jen takové falešné 3D. Obraz sice dostane parádní hloubku ale všechny věci/postavy jsou stále ve 2D ... Ať už je to IMAX/3D TV/Monitor. A 3D umí i AMD Radeon ale dělá to jinak než NVIDIA. S podporou ve hrách opravdu nevím, nikdy jsem se o to moc nezajímal.
čupr kluk
- NoCom
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Prsne tak, habadura, me ani neoslovila zadna 3D TV, kino, dejme tomu, ale v CR jich moc kvalitnich neni... takze na 3D mame jeste cas, ale az se t rozjede poradne, verim, ze to bude ok...