Zdravím, nechci zakládat nový topic, proto píšu sem.
Můj problém tkví v tom, že jsem si chtěl trošku přilepšit než koupím nový PC přetaktováním stávajícího.
Ale narazil jsem na problém při zvýšení frekvence sběrnice procesoru na více jak 217mhz mi bios vypíše
Warning! Now system is in safe mode. Please re-setting CPU Frequency in the CMOS setup.
a hodí se zpět do základního nastavení.
Použil jsem stávající násobič 10,5x, ht shodil na 4x, ram nechal defaultně 800 CL4 na 2V, vypnul cool&quiet a všechny hodnoty nastavil na "tvrdo" ramky jsem prozatím neshazoval měli by ustát v klidu 230mhz na sběrnici.
Takže můj postup byl flash biosu, protože jsem zjistil že mám starší verzi, to pomohlo ale jen na poprvé, což se mi zdá divné ale po flashi a při testovacím nastavení sběrnice na 225mhz mi počítač naběhl normálně a já se kochal u testů, říkám si že tedy shodím ramky na 667 a půjdu na 235 ale po restartu mi opět vyběhla ona hláška a bios mě už zase nepustí více jak 217mhz.
Mám ještě jedno divné zjištění, při nastavení sběrnice na 217mhz s násobičem 10,5x mi bios vypíše 885mhz ram přitom dělička by měla být při tomto násobiči a nastavených ram na 800, cpu/6 což je reálných 759.5mhz

Použité moduly ram: Kingston CL4 KHX6400D2LLK2/4G pracují při napájení 2.0V na 800mhz
mám ještě v záloze: Kingston CL5 KVR800D2N5K2/4G při 1.8V na 800mhz
Nevím jestli mi někde něco uniklo, nebo prostě tahle sestava není vhodná pro takt.
Mohl by mi prosím někdo poradit? Už nevím kudy kam.