Hry v RPG Makeru - Problem

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
unchained
Nováček
Nováček

Hry v RPG Makeru - Problem

Příspěvek od unchained »

Zdravim, chtela bych s necim poradit. Hraji hry delane v RPG Makeru (napr. Laxius, Millenium, Arevan...) Drive jsem mela Eee PC 901 s OS Win XP. Vse behalo bez problemu.

Ted mam Eee PC 1215N a nektere z techto her jsou neskutecne sekane a pomale... Nasla jsem nejaky navod, snad nebude vadit odkaz: http://www.overcloud9.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=152 , ale nedokazala jsem problem vyresit.

Mam Win 7 Home Premium 32 Bit. Dve graficke karty, primarni Intelackou a NVidia ION. Ovladace na obou kartach se hlasi jako aktualni. Zkousela jsem problem resit zmenou rezimu kompatibility, nepomohlo to. Hra je sekana at ji spustim pod kteroukoliv z tech dvou grafik. Jak jsem jiz psala, ovladace udajne aktualizaci nepotrebuji. DirectX je verze 11 a tam by mozna mohl byt problem.
Zkousela jsem se dostat podle toho navodu ke snizeni hw akcelerace, ale v normalnim rezimu me tam system vubec nepusti, jen v nouzovem, ale v tom mi zase hlasi, ze zmena nastaveni nelze ulozit do registru, nebo tak neco...
Ma nekdo nejaky navrh, jak tento problem vyresit?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Hry v RPG Makeru - Problem

Příspěvek od Alfajk »

asi ses hrabala kdes nemela,ale do onoho nastaveni se musi dat dostat vzdycky,mozna to bude chtit ucet admina,nikdy sem to ale nedelal
4) Manually disable graphics acceleration:If DirectX acceleration option is not available or can't be changed,you can manually disable the hardware acceleration of your system.
a)For XP: go to your desktop > right click > properties > settings > advanced > troubleshoot then simply turn the graphics acceleration to a lower amount (try each and run a game in full screen to see which one works best for you).
b)For vista:Right click on the Desktop and select personalize.Then click on display settings.Go to the driver control page to locate the troubleshooting tab.There change the settings and see which one works best.
muzes jeste zkusit pres ovladace grafiky > pravym na plose > nvidia control panel >manage 3d setings > a pro jedtnolivy programy to nastavit

jinak problem muze bejt i v hyperthreadingu procesoru,mel sem podobnej problem u jedny hry,ktera byla kvuli hyperthreadingu zasekana ,dej spravce uloh (ctrl+shift+esc),pust hru,najdi si jeji proces,klikni na ni pravym,dej nastavit spřažení a vypni nejdriv hyperthreading a pokud to nepmuze,vypni i druhy jadro procesoru pro ten urcitej program
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
unchained
Nováček
Nováček

Příspěvek od unchained »

Tak jsem to zkusila, to s tim sprazenim. Beha to o trosku rychleji, ale porad se to kouse a skube... :( Pritom pod XP to beha. Nevim, co bych tam mela prenastavit, nebo jak to nastavit, nic z tech veci, co tam jsou, nemaji nic spolecneho s DirectX, DirectDraw... Zkratka to, co v navodu radi vypnout... Na uctu jsem admin, nebo bych alespon mela byt. Koupila jsem notas, zapnula, rozbehla se instalace a chtela po mne jen jmeno uctu a heslo. Jak se mam pripadne dostat na admin ucet?
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

mno,pokud je ucet jen 1,bude to pravdepodobne mit prednastaveny pravy admina,ale zkus pro jistotu "prepnout uzivatele" a mrkni,jestli tam ten ucet nebude

zkusilas vypnout jen hyperthreading nebo rovnou i druhy jadro?(vcetne HT)
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
unchained
Nováček
Nováček

Příspěvek od unchained »

Ucet je jenom jeden... Takze prava admina bych mit mela...

S tim sprazenim jsem to proklikala po ruznu, zobrazi se mi totiz Vsechny procesory, procesor 0, procesor 1, procesor 2, procesor 3. Nevedela jsem, co s tim, tak jsem to vyzkousela ruzne... :D
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

jeste neco me napada...otevri poznamkovej blok a vloz do nej :
@Echo Off
::Set Mode=1 to Disable, Mode=0 to Enable as the default if nothing specified on the command line.
Set _Mode=1
If /I "%~1"=="Disable" Set _Mode=1
If /I "%~1"=="Enable" Set _Mode=0
Reg Add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\DirectDraw /V EmulationOnly /T REG_DWORD /D %_Mode% /F
Reg Add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Direct3D\Drivers /V SoftwareOnly /T REG_DWORD /D %_Mode% /F
a uloz to jako SetDx.cmd a pouzij,zkus hru,kdyz se to nezlepsi,zkus restart pc a znovu

pokud ani to nepomuze,vrat to do puvodniho stavu,prepis tam to Set _Mode=1 na Set _Mode=0 ,uloz to a pouzij to,tim se to vrati do puvodniho stavu,dal me uz dosly napady
unchained
Nováček
Nováček

Příspěvek od unchained »

Zkusim, jen mi prosim rekni... Ulozit kam? :-D Jsem trubka, no... :)
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

:whaasup:

...co treba na plochu?
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“