Notebook nebo PC sestava?
Moderátor: Don
- SiGiman
- Nováček
-
Notebook nebo PC sestava?
Pls hodlám si koupit nový stroj ale rozhoduju se mezi notebookem a nebo PC. Stroj budu používat převážně na hry, filmy, a sem tam něco v Pshopu3. Co se týče financí tak jsem ochoten nalít do toho 15 - 20k. Hlavní problém je v tom, že dost cestuji, ale nevím jestli mi notebook utáhne, např. SC2 aspon na normal detaily, a další náročnější hry či filmy ve větším rozlišení.
Děkuji za jakoukoliv radu a popřípadě za doporučení notebooku nebo sestavy.
- Zivan
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Notebook nebo PC sestava?
Notebook za stejnou cenu bude mene vykonnejsi, bude mit velmi omezene moznosti upgradu a vada po zaruce casto znamena ho zahodit (par stovek za dily) a koupit novy. Vyhodou je prenositelnost.
Ty se musis rozhodnout, jestli ti ty nevyhody nevadi a chces prenaset. To za tebe nikdo nerozhodne.
Ty se musis rozhodnout, jestli ti ty nevyhody nevadi a chces prenaset. To za tebe nikdo nerozhodne.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
- Maranov
- Mírně pokročilý
Desktop. Na notebooku se nedá hrát, špatné je to i na těch hodně výkonných (30k a víc). WSAD se držet dlouho nedá, monitor je nízko... je to bolest.SiGiman píše:převážně na hry
Ono se to dá i nějak zkombinovat, za 5k se dá sehnat obyčejný netbook - na office, internet a podobné to na cestách stačí.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
- SiGiman
- Nováček
-
Ok, díky moc za odpovědi.
- -- DiL --
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
na hry rozhodne desktop. na filmy, serfovani a lehci grafiku nejaky starsi profi notebook DELL / HP / Lenovo. do 20k by to nemuselo byt nemozne (treba HP 8510p se prodava do 7k..)
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
- Starer
- Nováček
-
Co takhle notebook + dokovaci stanici, monitor, klávesnici a myš. Nahradí stolní počítač a splní funkci notebooku. Nootebook s I5 2540M či I7 SB s Intel HD Graphics 3000 NVIDIA Optimus a 4GB RAM zvládne většinu starších her. Raději mít stroj ,který na cestách bude vypadat dobře než 4 roky starý notebook, za který se tak budeš stydět. S cenou to sice bude horsi ale dá se lecos vymyslet...
- Lulus
- Začátečník
Co se týče ceny (do 20K Kč) a využití PC, tak jedině stolní.SiGiman píše:Pls hodlám si koupit nový stroj ale rozhoduju se mezi notebookem a nebo PC. Stroj budu používat převážně na hry, filmy, a sem tam něco v Pshopu3. Co se týče financí tak jsem ochoten nalít do toho 15 - 20k. Hlavní problém je v tom, že dost cestuji, ale nevím jestli mi notebook utáhne, např. SC2 aspon na normal detaily, a další náročnější hry či filmy ve větším rozlišení.
- st3nl3y
- Začátečník
Pokud už máš monitor, tak se to dá zkombinovat například takto (otázkou je, zda se vyplatí investovat do staré platformy...):
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... HE010RM101
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... HE010RM101
- Maranov
- Mírně pokročilý
Jo, na staré hry to funguje OK, mám to taky tak. Ergonomie vyřešená, člověk má větší plochu a pohodlí. Akorát zde opravdu mluvíme o starých a nenáročných hrách. Soudobé ne, to jsou celkem vyhozené prachy - on dok a příslušenství taky něco stojí.Starer píše:Co takhle notebook + dokovaci stanici, monitor, klávesnici a myš. Nahradí stolní počítač a splní funkci notebooku. Nootebook s I5 2540M či I7 SB s Intel HD Graphics 3000 NVIDIA Optimus a 4GB RAM zvládne většinu starších her. Raději mít stroj ,který na cestách bude vypadat dobře než 4 roky starý notebook, za který se tak budeš stydět. S cenou to sice bude horsi ale dá se lecos vymyslet...
Stydět se za starý stroj? Viděl jsi, jak vypadají dnešní notebooky? Lesk, chicklet, všude blbé pruhy a zarovnané plochy bez špetky ergonomie nebo vkusu.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
- viktor123321
- Začátečník
-
teď jsem se byl po dlouhé době podívat nějakého showroomu a bylo mi z toho na blití, aneb materiály na úrovni závadných čínských hračekMaranov píše:Starer píše:Lesk, chicklet, všude blbé pruhy a zarovnané plochy bez špetky ergonomie nebo vkusu.
obecně dle mého platí, čím starší book koupíš, tím kvalitnější zpracování dostaneš
BTW/Kam ten svět spěje?
- st3nl3y
- Začátečník
Lidi (většina) chtěj co nejlevnější notebooky, tak se prostě vyráběj a prodávaj. Ty kvalitní notebooky o kterých mluvíš dříve stály desetitisíce. I dnes je seženeš, ale každej si tuhle investici sakra promyslí...
- Oriwen
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
95% notebooku je spotrebni zbozi a podle toho vypada kvalitaviktor123321 píše:Maranov píše:[
Protoze cas od casu prejizdim mezi Brnem a Ostravou koupil jsem si ntb co mam v podpisu. Da se pouzit jako herni masinka (s externim monitorem a klavesnici, navic snese docela slusne OC) i jako book na cestach (cca 5 hodin sledovani filmu v dvd kvalite).
Utahne Shogun 2 na nizke/stredni detaily , Fallout New Vegas na vysoke (i vyssi, ale nechtel jsem se s nastavovanim drbat), Dragon Age 2 i Aion.
Dell Precision M6600 - Core i7 2720QM, Quadro 3000M, 16GB DDR3, 120GB SSD + 2x320GB HDD.
Acer Iconia A700 - RootBox Android 4.2.2
Acer Iconia A700 - RootBox Android 4.2.2
- viktor123321
- Začátečník
-
já se bez rozmyslu řadím do skupiny, která volí starší high end na úkor těch dnešních ****** , ale řekl bych, že je to věc zkušeností (byť nevelkých)st3nl3y píše:Lidi (většina) chtěj co nejlevnější notebooky, tak se prostě vyráběj a prodávaj. Ty kvalitní notebooky o kterých mluvíš dříve stály desetitisíce. I dnes je seženeš, ale každej si tuhle investici sakra promyslí...
- st3nl3y
- Začátečník
Tak jsem to přesně nemyslel. Dnešní highend ti nepřijde dost odolný? Například HP elitebook (kolem 30 000 ). Jde jen o to, že si ho málokdo pořídí...
- Smith
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
I dnes se dá koupit kvalitní a odolný notebook, stačí si připlatit za business class (Thinkpady, HP Elitebook, atd...) ... jenže tohle málokdo ocení a málokdo si připlatí za kvalitní notebook na úkor výkonu (ve srovnání s plastovou hračkou za podobnou cenu).
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- viktor123321
- Začátečník
-
bezpochyby se koupit dá, ale řekl bych, že i na nich je vidět znatelný pokles kvality...
já jsem se bavil spíše o mainstreamu,když si do rukou vezmeš třeba 3 roky starý Acer a do druhé jeho dnešního následovníka, bude v nich asi takový rozdíl, jako mezi tím starším kouskem a thinkpadem
já jsem se bavil spíše o mainstreamu,když si do rukou vezmeš třeba 3 roky starý Acer a do druhé jeho dnešního následovníka, bude v nich asi takový rozdíl, jako mezi tím starším kouskem a thinkpadem
- keistown
- Žlutá karta
-
Pokud chce mit ntb porad u sebe a hrat hry vsude mozne tak je jediny reseni koupit nejakej "radoby herni" ntb a hrat starsi hry nebo novinky na mensi detaily. Dokovaci stanice je urcite fajn ale desktop z noutu neudela hlavne proto ze desktop bude mit daleko vetsi vykon. Jestli nechces hrat hry vsude mozne ale jenom doma, tak pc nadoma a nout na venek.