Hry & Dema & Warez

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

theedge
Začátečník
Začátečník

Hry & Dema & Warez

Příspěvek od theedge »

Dnešní herní trh bez hratelných dem fakt nechápu. Přitom to dřív býval standart a je to standart u každého jiného zboží které si chce zákazník koupit. Když si kupuji auto tak mám možnost si ho v autosalonu prohlídnout a jezdit si předváděcí jízdy (demo). Když kupuju boty tak si je napřed taky vyzkouším jestli mi sedí, stejně tak i bundu, kalhoty. Prostě to tak standartně funguje u většiny prodejných produktů -> člověk si je může před zakoupením vyzkoušet a osahat.
Nechápu proč to najednou nejde u her. Zvlášť v době kdy většina vycházejících her je s pochybnou kvalitou. To si jako mám koupit hru za cenu 1000kč a vyšší a pak čekat jestli mne bude nebo nebude bavit ? Ať celý herní průmysl nebrečí že se warezí, když hry jsou čím dál tím horší (nemyslím graficky) a já jsme nucený si kupovat zajíce v pytli.
Celá tato situace nahrává warezu, protože většina lidí si to napřed stáhne warez (skoro by se dalo říct že oprávněně), ale pak už jen minimum lidí si opravdu koupí originál. Herní distributoři stojí sami proti sobě. Copak z hotové hry vytáhnout demo a hodit ho měsíc před vydáním hry na web je tak finančně náročné ? (předpokládám že to je finanční problém protože o peníze jde vždycky až na prvním místě). Nebo se bojí že jim z toho dema měsíc před vydáním konkurence něco okopíruje ? (to je snad blbost - to mkohou udělat i z plné hry o měsíc později). Nechápu to.

Nějak mne teď naštvalo to že na Duke Nukem má být hratelné demo, ale opět nelogicky jen pro ty kteří si hru už objednali :-)

Zajímalo by mne jak se na toto téma díváte vy?
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Riku
Začátečník
Začátečník

Re: Hry & Dema & Warez

Příspěvek od Riku »

asi se bojej že kdybysme si vyzkoušeli demo tak poznáme jaký jsou ty hry blbosti a nikdo by si je nekoupil :lol:
PS5 Pro | LG OLED CX55
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Ja myslim ze kazdej si muze "udelat demo" a kdyz ho to bude bavit tak si hru koupit a kdyz ne tak to druhej den smaze a nemusi nad tim premyslet ze udelal neco nemoralniho, nedej boze neco ukradl. Spis mi prijde ze nemoralni veci delaji vydavatele her co naslibujou a pak vydaji shit (wannabe Gothic 4 asi nezapomenu) a este reknou ze to tak chteli :lol:
Dalsi vec je ze dneska je vsecko ciste o penezich. Kdyz jedna budgetovka jako Minecraft muze byt 1000x zabavnejsi nez vsechny supergamesy za statisice dolaru tak je asi neco spatne.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

keistown píše:Dalsi vec je ze dneska je vsecko ciste o penezich. Kdyz jedna budgetovka jako Minecraft muze byt 1000x zabavnejsi nez vsechny supergamesy za statisice dolaru tak je asi neco spatne.
No a to je právě ono. To má odhalit právě to demo abych já jako zákazník nekupoval zajíce v pytli. protože to že nějaká hra ma obrovský marketingový rozpočet na mediální masáž ještě neznamená že to je skutečně dobrá hra.
Pusobí to na mne tak že se k nám distributoři nechovají fér a chtějí po nás aby jsme jako zákazníci kupovali něco co nevíme jestli nám bude vyhovovat. A tím nechci říct že warez je správnej a tímto ho obhajovat. Ale ta situace je opravdu nesmyslná a v neprospěch mne jako zákazníka. Tím víc lidí utíká k warezu, protože dát ročně třeba 6000,-Kč za gamesy není sranda a kupovat to naslepo při dnešní opravdu rozdílné kvalitě her si může dovolit málokdo (zjistit že jsem z těch 6-ti k mohl 3 ušetřit protože to jsou blbosti je fakt dost).
Samozřejmě i mimo to je hodně lidí kteří stahují warez z principu a hru si nikdy nekoupí - o tom se nebavím.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Vydavatel hlavne chce aby sis hru koupil, je mu jedno jestli se bude nebo nebude hrat a jak je dobra a to ze si vsichni hru uwarezi by byl myslim docela dobrej trest pro nenazrance a docela dobre priklad pro ostatni aby to nedelali :-D

V tomhle pripade myslim ze spravnej je, dava zakaznikovi moznost si tu vec vyzkouset atd. a eliminuje moznost ze nekdo prodava zajice v pytli a naslibuje hory doly, to je daleko vetsi zlo.
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

Taky bych byl stastnej kdyby byli dema, ale nevyzaduju je asi jako vy, ja tu hru nekoupim za litr a rozhodne se kouknu na gameplay videa na internetu a recenze nez neco koupim a koupim ji a to zlevni. Ja myslim, ze warez a vsechno koklo zacalo driv nez skoncili dema a ti lidi, co to stahujou, tak skodi jenom sami sobe, protoze oni jsou ta vetsina, co ty hry hrajou a vlastne si sami "ztrhavaji" kvalitu dalsiho titulu. Me jsou tyhle problematiky celkem jedno, protoze her, ktery chci koupit je tak malo a navic nikam nespecham.

Myslim si, ze kdyz by tvurci udelali demo, tak si to spousta lidi zahraje a treba i o tom zacne uvazovat, ale treba to pak jenom stahnou, jak se to deje dneska a v tom je ten problem. Kde se maji brat penize, kdyz se ten vyvoj nevrati? Lepsi by bylo, kdyz by vetsina zacala hry kupovat a pak by na konzolich hrali predelavky z pc... Ale tohlle je tezke, kdyz vychazeji samy blbosti a jediny co se kupuje jsou hry na dlouhe hrani, jako cod a wow.
Intel Core i5 2500K + COGAGE ARROW · ASUS P8P67 Deluxe · Gigabyte GTX560 Ti SOC · G.Skill RipjawsX 1600MHz 6-8-6-24 1.5V · WD WD6402AAEX CB 640GB · Corsair TX850 · CoolerMaster HAF 922 · Samsung P2450H
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Gameplay videa jsou nanic, dělají je tak aby navnadili hráče, demo je pořád mnohem lepší na ověření hratelnosti. Já třeba po demu Starcraftu 2 usoudil že mi to za 1400,- nestojí. Na XBOXu je dem docela dost, čím to bude?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

Ja myslel gameplay od normalnich hracu, na yt toho najdes dost. Je jasne, ze demo je mnohem lepsi.
Intel Core i5 2500K + COGAGE ARROW · ASUS P8P67 Deluxe · Gigabyte GTX560 Ti SOC · G.Skill RipjawsX 1600MHz 6-8-6-24 1.5V · WD WD6402AAEX CB 640GB · Corsair TX850 · CoolerMaster HAF 922 · Samsung P2450H
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

Weslo píše:Gameplay videa jsou nanic, dělají je tak aby navnadili hráče, demo je pořád mnohem lepší na ověření hratelnosti. Já třeba po demu Starcraftu 2 usoudil že mi to za 1400,- nestojí. Na XBOXu je dem docela dost, čím to bude?
to si spis pletes s trailerem,ten ma navnadit hrace,gameplay je proste video primo ze hry,ukazuje hru takovou,jaka je...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

No vidíš, máš pravdu. :) Třeba LOKI vypadalo dobře i jako gameplay a byla to nůůůůůůda. Navíc gameplay bývá většinou až po vydání hry. A to už (třeba jako v případě Zaklínače teď) může být pozdě.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Mozna mam jinej pohled na vec ale posledni dily serie CoD urcite v minusu financne nebyly a stejne je to pro me uplne to samy co CoD4, to samy plati pro crysis a gta.

Dalsi vec je ze kazdej student prvniho rocniku ekonomickyho oboru vi ze kdyz snizis cenu tak toho prodas vic a v dobe parhodinovych her je 30 liber, 1000 korun atd. fakt hodne. S tim koupenim po urcite dobe souhlasim,to je dobrej pristup, taky se nejak nehrnu hrat vsecko prvni den.

Ale ten nazor ze za hru musi dostat vydavatel potazmo vyvojar zaplaceno je ponekud mimo. Kdyz udela neco co stoji za prd tak je mi lito ale nic nebude.
zayl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zayl »

Asi to bylo na me, ja nepsal, ze cod bylo nekdy v minusu.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Ne to ne, ja tim chtel rict ze i kdyz nejspis, cisla neznam, mely velky zisky tak mi neprijde ze nastupci by byli nejak kvalitni. To samy crisis 1 a 2, ta dvojka mi prijde jeste horsi nez jednicka a oboje je koridorovka co me nechava naprosto chladnym :-D jedinej prinos co tak v tomhle vidim je ten cryengine 3 co ukazovali, vypada docela dobre.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Kupuji hry u kterych je jistota ze me budou bavit a nebo ty u kterych jsem hral demo a to me chytlo.

Neni demo, nezajima me to. maximalne casem az je hra ve vyprodeji za par supu.

hry beru v naproste vetsine z D2D.uk jelikoz diky slape libre a jejich cenam vjsou hru skoro za hubicku az sem na na nejakou vyjimku (proto treba od dob COD MW2 serii ignoruju)

to ze nekdo bere warez jako "demo" je jen jeho ospravedlňování warezeni jelikoz si hru pak v naproste vetsine pripadu nekoupi ikdyz ji dohraje az do konce. proc taky kdyz uz ji ma dohranou.

to je jak jit do kina. taky zaplatite za listek a pak zjistite ze je to silena kravina :twisted:

holt obcas clovek koupi hru ktera neni uplne ono. life's a bitch get over it :twisted:
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Gameplay videa jsou sice fajn, ale na hru se člověk nedívá ale hraje. Prostě abych poznal že mne hra baví, tak si ji musím zahrát -> ať už jde o fyziku pohybu, ovládání, zvuky .. prostě hratelnost. To z gameplay videa nepoznám. gameplay video může vypadat super díky milionu nascriptovaných situací jako třeba v séerii CoD ale o hratelnosti mi to neřekene nic.
Viz třeba poslední AvP .. z gameplaye to může vypadat super, ale v momentě kdy to člověk sá hraje tak zjistí že jde o konzoloidní šílenost a pro mne obrovské zklamání (tam naštěstí demo bylo). Demo je prostě demo.
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Pirátství na PC je menší problém než bazarové hry pro Xbox 360
Nejhorší na tom je, že vývojářům vadí sekundární prodej kvůli tomu, že z něj tyjí provozovatelé herních obchodů. Nedochází jím, že hry z druhé ruky musí někdo nejprve koupit. A že fungující trh s použitými hrami dává možnost koupit si je lidem, kteří na nové originály nemají peníze, ale nechtějí přepálenou placku.
:roll:
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Weslo píše:.... :roll:
Teda vetsi bullshit jsem jeste necetl. Prachsprosta drzost vyvojaru/vydavatelu :stupid:
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
LtK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LtK »

Ja kupujem hry na steame keď sú v nejakej akcii (zľave) a dostanú sa pod 10E. Taká zľava 75% urobí veľa a priemer mám niekde na 6-7E za hru. A keď je potom tá hra blbosť, tak ma to až tak netrápi.
Nekupujem najnovšie hry, lebo jednak spravidla potrebujú patch, niekedy aj niekoľko, po druhé na to vždy nie je/nebol potrebný HW apo tretie mám niekoľko starších hier, ktoré som ešte nehral. Takže kým dohrám to čo mám, tak sú už terajšie novinky staré, existuje na nich dosť recenzií, diskusných fór a pod.
PS: To, že ich nekupujem, neznamená, že si stiahnem pirátsku kópiu z rapidshare, alebo torrentov. Všetky hry čo mám sú legálne kúpené.
Naposledy upravil(a) LtK dne stř 15. čer 2011, 09:08, celkem upraveno 1 x.
i5 3570K, Asus Maximus V Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, NVidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

LtK píše: Nekupujem najnovšie hry..
hlavne nekupujte pre-ordery bez dema, ted vyslo demo na DS3 a co se stalo - lidi nadavaji a nejspis si to malokdo koupi (krome chudaku co koupili pre-order), bez dema by to koupilo mnohem vic lidi a o to vic by nadavali....

takze:

hra je dobra a ma demo -->> idelani svet
hra je spatna a ma demo -->> aspon to priznaji
hra je dobra a nema demo -->> jejich chyba, byl by vetsi zajem
hra je spatna a nema demo -->> past na kupce

bohuzel pripad 4 je v naproste vetsine a kupujeme si zajice v pytli, neni se cemu divit ze warez jede a prakticky chrani lidi
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Ještě bych to rozšířil třeba o
"hra je špatná a má skvělé demo" :D apod.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“