Na disku je málo místa - WinRar

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
Milhausik22
Nováček
Nováček

Na disku je málo místa - WinRar

Příspěvek od Milhausik22 »

Ahojky,

mám jeden problém s rozbalováním věcí nad 4GB. Objeví se mi tento text:
Na disku není dost místa,chyba při zápisu: Soubory nad 4GB jsou podporovány pouze na souborovém systému NTFS Dodávám že na disku je dost místa. Našel jsem tu na fóru jedno téma kde bylo napsáno něco o tom že přes příkazový řádek musím přeformátovat PC z FAT32 do NTFS. Tohle je však pro někoho kdo udělá maximálně 1 defragmentaci za čas málo :). Potřebuju vědět úplně dopodrobna všechno: výhody, nevýhody, změny (i grafické), co bude po změně jiné než teď, jestli mi něco zmizí atd atd atd....

Pokud by to někomu pomohlo aby mi mohl napsat detailní cestu, tak to co chci extragovat je zde:
C:\Documents and Settings\Riha\Plocha\Crysis 2 ||| Počítač: Windows XP Home Edition

Předem díky že si na mě někdo udělá čas a napíše mi to sem. Neberte tohle téma jako spam, protože potřebuji důkladnou, podrobnou odpověď a ta tu nikde není - tudíž je tohle téma originál :)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Na disku je málo místa - WinRar

Příspěvek od Bez_n1ck »

Pokud máš disk formátovaný na FAT32 (nepodporuje soubory větší, než 4GB (cca)), tak ho musíš přeformátovat na NTFS. Předpokládám, že máš jen jeden disk. Po tom, co reinstaluješ systém nebudou změny žádné. Proč bys měl reinstallovat systém? Protože při formátu disku se smažou všechna data z jeho povrchu. Nejsem si úplně jistý, ale dříve odkládal winrar myslím temp rozbalovanejch věcí vždy na C: takže i když byl druhej disk volnej a rozbalovalo se z něj na něj, stejně to řvalo kvůli málo místa na C:. Tvůj problém je každopádně způsoben špatným souborovým systémem.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Milhausik22
Nováček
Nováček

Příspěvek od Milhausik22 »

Takže podle tebe se nemusím bát ztráty dat nebo něčeho podobného a mám se řídit touhle radou:
Nemusis formatovat, staci zadat v prikazovem radku convert C: /fs:ntfs . Za C si dosad pismeno disku, ktery chces prevest na ntfs.
Pokud ano prosil bych ještě vysvětlit to jak myslel: za C: si dosaď písmeno disku :) (ano mám jen 1 disk)
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

S těmahle convertama nemám zkušenosti, ale moc tomu nevěřím.
Pokud chceš tak to převádět svazek D: napíšeš "D: \fs:ntfs", pokud svazek fň: napíšeš "fň: \fs:ntfs". (máš jen jeden disk - tedy svazek C: - příkaz: "C: \fs:ntfs")

Každopádně já bych to dělal formátem a v tom případě o všechny data rozhodně přijdeš!

Možná se ti vyjádří ještě někdo jiný, ale já bych ten convert nepoužil (bůhví, jak rozprasenej by ten disk potom byl).

//Zkusil jsem to se starou flashkou přímo z cmd.exe ve W7 a nedělá to absolutně vůbec nic
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Pokud se ti ten convert nepovede, o vsechny data prijdes.

Byt tebou tak si pozalojuju vsechny data (na DVD nebo usb hdd nebo cokoliv)

zformatuju disk a pomoci instalacniho programu pro win xp bych ho rozdelil na dva oddily

prvni oddil treba 15 giga, pro win xp by to melo stacit
druhej oddil zbytek ( cca 75-80 giga pokud mas 100 gigovej disk)

do mensiho nainstalujes winy, do vetsiho budes davat data (filmy mp3 atd) a az bude potreba novy reinstall, malej zformatovat velkej zustane - odpadne nutnost zaloh
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Data si zazálohuj v každém případě. Převod filesystému z FAT32 na NTFS jsem přes příkaz convert několikrát dělal, pokaždé se povedl, ale jistota je jistota.

Výhody a nevýhody čeho? FAT32 vs NTFS? ... FAT32 je zastaralý filesystém a rozhodně bych mu nesvěřil data. Kromě toho, že FAT32 podporuje soubory o max. velikosti 4 GB, tak hlavně neumí žurnálování. NTFS tyhle problémy nemá.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

keistown píše:Pokud se ti ten convert nepovede, o vsechny data prijdes.

Byt tebou tak si pozalojuju vsechny data (na DVD nebo usb hdd nebo cokoliv)

zformatuju disk a pomoci instalacniho programu pro win xp bych ho rozdelil na dva oddily

prvni oddil treba 15 giga, pro win xp by to melo stacit
druhej oddil zbytek ( cca 75-80 giga pokud mas 100 gigovej disk)

do mensiho nainstalujes winy, do vetsiho budes davat data (filmy mp3 atd) a az bude potreba novy reinstall, malej zformatovat velkej zustane - odpadne nutnost zaloh
Tohle cely se da udelat bez jedinyho formatovani.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“