Asus X1650pro - po vymene chladice nejde v puvodnim pc
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Liutasil
- Začátečník

-
Asus X1650pro - po vymene chladice nejde v puvodnim pc
Ahoj,
bratrovi se rozbil chladic na grafice Asus X1650 pro. Tak jsem ho vymenil za Accelero L2 pro, ale od te dobry ji jeho pocitac nevidi. Po pripojeni monitoru (at na DVI/VGA) je - no signal- . Kdyz ji dam ale do sveho pc, tak vse funguje normalne.... Uz vazne nevim,cim to muze byt....
muj pc : Asus P5B, Intel core2duo E6400, 4 Gb Ram, normalne Ati HD4850, Win 7
pc bratra : (desku nemuzu zjistit), AMD Sempron 3800+ (2.2 Ghz), 3 Gb Ram, Ted integrovana z rad X1200 (jinak X1650 pro), Win7, BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Prosim poradte....
bratrovi se rozbil chladic na grafice Asus X1650 pro. Tak jsem ho vymenil za Accelero L2 pro, ale od te dobry ji jeho pocitac nevidi. Po pripojeni monitoru (at na DVI/VGA) je - no signal- . Kdyz ji dam ale do sveho pc, tak vse funguje normalne.... Uz vazne nevim,cim to muze byt....
muj pc : Asus P5B, Intel core2duo E6400, 4 Gb Ram, normalne Ati HD4850, Win 7
pc bratra : (desku nemuzu zjistit), AMD Sempron 3800+ (2.2 Ghz), 3 Gb Ram, Ted integrovana z rad X1200 (jinak X1650 pro), Win7, BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Prosim poradte....
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Asus X1650pro - po vymene chladice nejde v puvodnim pc
Funguje v bratrově počítači jiná grafická karta?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Liutasil
- Začátečník

-
ja bohuzel nemam moznost zadnou dalsi vyzkouset. Ta moje je pro jeho skrin moc velka + bych ji musel napajet svym zdrojem.....
Pokud nebude jina varianta, tak halt odmontuju jeho desku a zkusim to no. Ja spis myslel (jelikoz se mi zda nepravdepodobny, ze by PCI-E slot takto odesel ze dne na den, kdyz jeste pred tydnem vse klapalo a jediny, co se zmenilo, bylo ze jsem tu grafiku vyndal (samozrejme opatrne)), jestli se nemohlo neco prepnout v BIOSu, jako ze potom, co jsme vyndal tu grafiku a napojil monitor do grafiky na zakladni desce, se to PCI-E linka prepla na "vypnuto" nebo neco takoveho (asi rikam blbosti.....)
Ale stejne diky
Pokud nebude jina varianta, tak halt odmontuju jeho desku a zkusim to no. Ja spis myslel (jelikoz se mi zda nepravdepodobny, ze by PCI-E slot takto odesel ze dne na den, kdyz jeste pred tydnem vse klapalo a jediny, co se zmenilo, bylo ze jsem tu grafiku vyndal (samozrejme opatrne)), jestli se nemohlo neco prepnout v BIOSu, jako ze potom, co jsme vyndal tu grafiku a napojil monitor do grafiky na zakladni desce, se to PCI-E linka prepla na "vypnuto" nebo neco takoveho (asi rikam blbosti.....)
Ale stejne diky
- Alfajk
- Začátečník

-
a neutrhnuls nejakou nahodou napajeci kabel? nebo jestli neni v tom "umelym" utrzenej,kamos takhle odpojoval desku a chytil to za kabely - jeden z nich se uvolnil a pak to samozrejme "nefungovalo"
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Liutasil
- Začátečník

-
prave jsem vse kontroloval a ono toho ani moc utrhnout neslo - napajeni procesoru a napajeni desky - vse v poradku. Zkusim najit presnej model pocitace, bude to ale asi trosku slozitejsi, tak az to najdu, tak to sem hodim (aby bylo presne jasne, co to je za desku atd.) . Zatim ale jsem zkousel procistit PCI-E slot, urovnat kabely, vse zkontrolovat, jestli sedi. Dival jsem se i do BIOSU, jenze tem vecem, ktere se daji u PCI-E nastaveni zmenit nerozumim, tak jsem na to radis nesahal (defaultni nastaveni biosu nepomohlo).....
Vetracek sam o sobne na grafice funguje. Grafika se i zahriva.... Jen ji bratrova deska nedetekuje (takze ani monitor)
Vetracek sam o sobne na grafice funguje. Grafika se i zahriva.... Jen ji bratrova deska nedetekuje (takze ani monitor)
- Liutasil
- Začátečník

-
Tak jsem jeste zkusil reset Biosu (odpojil zdroj, vytahl asi na 10 minut baterku a pak zas vsechno dal zpatky) a ani to nepomohlo. Grafika porad neni v jeho nijak detekovana.
- Alfajk
- Začátečník

-
a jaka je PCI frekvence v biosu ? melo by to bejt +-100MHz,teda alespon myslim
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- Krteq
- Čestný člen

-
Myslíš asi frekvenci PCI-Express. Při frekvenci 100 MHz na PCI by to odvařilo PCI řadič a možná i připojená zařízení.
- Alfajk
- Začátečník

-
jo jasny,me nenapadlo ze to tam nejaka deska muze mit nastavitelny i pro pci,ja tam mam jen pcie i kdyz na desce jsou sloty pro pci(ale nic v nich)Krteq píše:Myslíš asi frekvenci PCI-Express. Při frekvenci 100 MHz na PCI by to odvařilo PCI řadič a možná i připojená zařízení.