P67 - Sabertooth nebo PRO

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Dvorix
Začátečník
Začátečník

Re: P67 - Sabertooth nebo PRO

Příspěvek od Dvorix »

To znamená, že jiné desky to nezvládnou...? (komponentám to nic neudělá? a o opotřebení snad nemusíme mluvit, dříve to morálně zastará)
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Flegy píše:to mas sice pravdu, ale viz. thread o sabertooth p67... jeste sem nevidel desku, kde sem bez Vdroop-modu dosahnul tak maleho poklesu napeti :roll:
To je asi pravda - má více stabilní Vcore, což může u extrémního OC pomoci. To je jasný.
Tazatel chce nějaké OC, zapařit hru a stabilitu při práci a líbí se mu výbava a layout PRO -> naprosto běžný pokročilý user kterých je 90%. Na tento dotaz bez vysvětlení napsat "Ber Sabertooth je mnohem lepší" mi příjde hodně zavádějící. Z toho skoro zní že PRO není na práci stabilní :-) Já jedu na PRO trvale na 4,7GHz s Vcore 1.22V a je to naprosto stabilní a maximum s mým chlazením mám v podpisu.
Stejně málokdo na tom svém OC maximu trvale jede.
Kdyby ten dotaz zněl -> zajímám se o extrémní OC a je to pro mne priorita, pak by taková odpověď byla na místě a to by se ještě dalo polemizovat o slově "mnohem".

Saber je v podstatě úzce zaměřená deska pro lidi které zajímá extrémní OC i na úkor výbavy desky, ve všem ostatním je lepší PRO.
Víc už k tomu nemám co napsat. Teď už se každý musí rohodnout sám :-)
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

theedge píše:Michael24: víš něco o přetaktování Sandy Bridge ? mně se zdá že moc ne .
Pro tvojí informaci, ano vím...

Pro mě za mě, mě je úplně jedno, co si o Saberovi myslíš, když jsi spokojený s PRO, tím lépe pro tebe... A máš pravdu, pro tebe by byl Sabertooth opravdu zbytečný :wink:
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

theedge: ty delas, jako kdybych mu ji nutil ja :roll: , ja sem jen napsal jeji vyhody. nic o nestabilite/kvalite PRO verze sem nerekl :wink:
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

vsak ja vim a pokud to tak vyznělo tak se omlouvám ... nechci vyvolavat zadnou flame :-) jen uz jsem to sem musel napsat, protože toto je tady na fóru asi pátý takovýto dotaz (pro vs. saber) za poslední dobu a každý tam bezhlavě vypálí že "ber Sabertooth ...."
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

TOC píše:Jak jsem řekl, už to neleží tolik na bedrech desky, ale kvalitní napájení a návrh je potřeba vždy.
Pomůže to, i když taktuješ jenom přes násobič a leckdy ti to přidá docela dost.
Ale to hlavně při vyšším napětí...

Sabertooth ma mozna kvalitenjsi soucastky, ale ve smyslu delsi zivotsnoti. Pocet fazi ma mene nez PRO. Neni to deska prim. urcena na taktovani...
Staci jsi precit zopar recenzi Saberttoth, neni o nic hrosi nebo lepsi nez i klasicka verze. Udela stejnou sluzbu pri OC jako obyc non PRO verze levnejsi o 2000.- ;-)
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“