Windows 7 - po nainstalování updatů mi nejede FW řadič

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Windows 7 - po nainstalování updatů mi nejede FW řadič

Příspěvek od Jindy »

Ahoj,

řeším teď problém, a už jsem kvůli tomu několikrát reinstaloval Windows 7 64-bit Ultimate, kdy po čisté instalaci nainstaluji v pohodě mou FireWire zvukovku, FireWire PCI řadič s Texas Instruments čipem se hlásí v pořádku (ten žádnou instalaci nepotřebuje, ani to není možné), vše funguje.
Jakmile ale stáhnu jakoukoliv důležitou bezpečnostní aktualizaci, rázem přestane FireWire řadič a zvukovka fungovat. K tomu občas nefunguje čtečka karet a USB port do předního slotu, který je napojen na vnitřní USB motherboardu. Systém o tom hlásí, že je to neznámé zařízení. K těmto věcem ale žádné drivery neexistují, to není ani plug-and-play, to přistupuje přímo na základní desku, jako bych tam napojil prostě externí USB port. Nechápu, co s tím mám Win 7 za problém, ani XP s tím problém nemají.

Tak nevím co dělat. Asi musím zůstat na čisté instalaci Win 7 bez updatů, bez SP1 a vše snad pošlape. Ale časem možná zjistím, že zase nefunguje něco jiného, protože to vyžaduje tu a tu aktualizaci. Fakt mě to štve.

Nevíte někdo prosím, v čem je problém? Co s tím? Je pravděpodobně, že za ty problémy může jen jedna dvě důležité aktualizace, ale zjišťovat stylem pokus / omyl v těch stovkách aktualizací to nehodlám.

Jindra
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows 7 - po nainstalování updatů mi nejede FW řadič

Příspěvek od ToxicTears »

Ty updaty musíš hlídat. Ono pokud má tvůj řadič podporu windows update a vyjde nový driver, tak oni ho nahodí jako aktualizaci, ty si ho stáhneš a s něčím se ti to pak může hádat. Windows update neslouží jenom na update Windows, ale i jako update stávajících ovladačů tvého HW. V tom bych viděl chybu. A nebo jednoduše vypnout aktualizace. Osobně je taky nedělám, všechno mi jeden a původní verzi Windows, co se vydala a s ničím nemám problém, tak proč zasahovat do funkčního systému.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jindy píše:...K tomu občas nefunguje čtečka karet a USB port do předního slotu....
Tohle se mně stalo po nainstalování W7 SP1.
Vyřešila to až čistá instalace W7 včetně SP1. Po čisté instalaci je to OK.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

No, tak v aktualizacích budu pátrat, instalovat je tak po deseti, abych až nastane ten problém, mohl lokalizovat, která aktualizace ho vyvolává.

FW zatím funguje dobře. Čtečka karet s předním USB sice funguje, ale systém hlásí, že je to unknown device a že nefunguje. Přitom když tam strčím USB flashku nebo SD kartu, normálně jede. Tak mě akorát štve, že mi Win7 při startu PC neustále hlásí "Zařízení nemohlo být rozpoznáno/nainstalováno" atd. atd. a ve správci zařízení mám neustále unknown device i přes to, že je to "device", na kterou nejsou žádné drivery a ani instalace driverů není možná. Nechápu.

UPDATE: Nainstaloval jsem všechny dostupné aktualizace, SP1 a vše šlape OK, až na to, že systém stále považuje mou čtečku do předního panelu za "unknown device" a to už nevím, jak řešit. Mně by to nevadilo, až na hlášku o neznámém zařízení při startu OS :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Postni sem VID & PID té čtečky - třebas na něco příjdeme. :D
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

A to mám česky hledat kde? Když dám podrobnosti o té "unknown device", tak mi vyjede seznam snad sto parametrů :sad:
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Tak nebo mi aspoň prosím poraďte, jak vyskakování té otravné bubliny zabránit? Někde v registrech nastavit, že na toto "unknown" zařízení se nemá upozorňovat.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Ovládací panely\Všechny položky Ovládacích panelů\Ikony oznamovací oblasti a nastav si nezobrazování zpráv.

Nebo teda postni to ID - stačí ten nejdelší řádek z Podrobnosti - ID hardware.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Divný...jakmile do té čtečky zapojím USB flashku nebo jen USB kabel (bez ničeho připojeného), žádná hláška se už nezobrazuje. Každopádně pokud se zase zobrazovat začne, postnu sem to ID.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Ona se asi inteligentně odpojuje. Teď si vzpomínám, že jsem měl úplně stejný problém. Stáhnul jsem nějaký driver na ten multifunkční čip, co se staral o FW, PCMCIA a SD.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630

Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

No, tak ona je tohle "značková" čtečka Apacer, která má na sobě tlačítko, jímž se dá nakopírovat libovolná karta do PC (ještě jsem nezkoušel). Možná s tím měl Win 7 problém, nevím. Ale rád bych, aby i k takovým věcem byly drivery. Nemám drivery ke čtečce karet, nemám drivery k FireWire portu do PCI a ten by je potřeboval jako sůl, jelikož pokud jsem instaloval Windows a neměl do FW nic zapojeného, FW prostě nefungoval, ani s alternativními drivery doporučovanými Texas Instruments. Holt to plug and play nefunguje, v žádném případě pro takovéto věci, možná tak u tiskárny do USB nebo sluchátek do USB, ale jinak, je to strašný.
Jindy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jindy »

Tak jsem to vyřešil. Prostě jsem FW řadič nechal zapojený při instalaci W7 a v něm zapnutou zvukovou FW kartu MOTU UltraLite MKIII Hybrid. Od té doby maká jak na drátkách. Ale pokud jsem instaloval FW řadič s W7 a nebylo v něm nic zapojeno, pak nefungoval, ani po nainstalování W7 a zapojení té karty. Fakt divný.

A co se týče té čtečky karet, tak tam jsem to vyřešil tak, že jsem v ní nechal zapojený kabel od MiniDiscu a strčenou SD kartu a ona najednou funguje. I když to z ní vše vypojím, tak funguje a už se nehlásí jako neznámé zařízení. Podivné, ale mezitím jsem také instaloval pár aktualizací W7, tak to možná také pomohlo, netuším.

Každopádně díky za snahu o pomoc klucí :)
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Není zač.

Proč jsi ale neposlal už před týdnem ty ID? :-D

Odpovědět

Zpět na „Windows 7“