Instalujete vždy kompletní balík ovladačů nVidia?

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Instalujete vždy kompletní balík ovladačů nVidia?

Příspěvek od Jan Gottwald »

Zajímalo by mě, jestli instalujete ke kartám nVidia vždy kompletní balík ovladačů, nebo jen součásti které využíváte. Připadne mi třeba zbytečné, mít nainstalován Ovladač 3D Vision, když jej nikdy nevyužiji a navíc je použitelný pouze s brýlemi nVidia. Třeba takový Ovladač HD Audia mám nainstalovaný jen kvůli tomu, aby mi systém Windows nehlásil neznámé zařízení bez ovladačů. PhysX ještě člověk občas využije a je lepší mít nainstalovaný nejnovější, než aby nějakou starou verzi "nacpala" do systému hra při její instalaci. Rád bych odinstaloval 3D Vision Controller Driver a Ovladač 3D Vision viz obrázek a doufám, že to nějak neomezí funkčnost těch ostatních... Díky za vaše názory :wink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Re: Instalujete vždy kompletní balík ovladačů nVidia?

Příspěvek od Wiruz »

mista na HDD mam dost, takze proc ne. Ikdyz to taky nikdy nevyuzijiji, kdyz by nahodou nejaka aplikace vyzadovala zmineny systemovy soubor z ovladace, tak ho najde a nevyhodi chybu / neprestane fungovat...
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

ja instaluju jen drivery a psyhx vse ostatni odcekovavam. Nejde o misto na disku ale proc by si melo neco brat prostredky byt treba minimalni kdyz neni proto vyuziti. Audio mi jde optikou hdmi zvuk timpadem nepotrebuju, 3d vision je mi k nicemu kdyz mam 60hz monitor tak timpadem nevidim duvod to tam mit.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

3D Vision driver občas tropí neplechu, tak pokud tuto feature nevyužíváš, neinstaloval bych.
Jan Gottwald
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jan Gottwald »

Hlavně se nacpal už i jako plugin do prohlížeče Chrome a to hned 2x. Taky se trochu divím, že v nové instalaci verze 270.61 je také 2x, jak je vidět v obrázku výše. Je tam 3D Vision Controller Driver a Ovladač 3D Vision, což bude nejspíš to samé. No nejspíš se jej zbavím...
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Instaluji vždy čistě jen driver, přičemž zaškrtnu "clean install". Po restartu doinstaluju ještě phySx - už se mi totiž stalo, že společná instalace driver + phySx mi dělala neplechu, ale možná že už to teď je v pohodě, ale je to prostě zvyk. Po nastavení voleb v control panelu ješte doplním o MSI Afterburner a D3DOverrider (hraju s vsyncOn).

Pozn.: určitě dej místo 270.61 novější 275.27 - mohu jen doporučit.
Naposledy upravil(a) Pepa1 dne stř 1. čer 2011, 16:32, celkem upraveno 1 x.
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Dnes už vyšla oficiálně 275.33 non beta verze http://www.nvidia.co.uk/object/win7-win ... er-uk.html
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“