Windows 7 a "RT Se7en Lite"
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Maxtor
- Začátečník

-
Windows 7 a "RT Se7en Lite"
Ma nekdo zkusenosti s timhle SW..? Nechci tady rozpoutavat debatu na tema "nerejpejte do toho", ale proste stary vLite, ktery s Win7 sice spolupracoval, neumel polovinu svych funkcni pro W7 uplatnit..
V Ramci integrace SP1 jsem zacal opet premyslet nad uvarenim vlastni instalacky a po cerstvem clanku na ceskem technetu, jsem byl prekvapen, ze je zde nejaky nov SW primo pro W7.. v zivote jsem o tom neslysel.. zkousel to uz nekdo..? resp. obecne.. nejake postrehy tech, co se s tim setkali..?
http://technet.idnes.cz/navod-jak-vytvo ... ftware_dvr
http://www.rt7lite.com
V Ramci integrace SP1 jsem zacal opet premyslet nad uvarenim vlastni instalacky a po cerstvem clanku na ceskem technetu, jsem byl prekvapen, ze je zde nejaky nov SW primo pro W7.. v zivote jsem o tom neslysel.. zkousel to uz nekdo..? resp. obecne.. nejake postrehy tech, co se s tim setkali..?
http://technet.idnes.cz/navod-jak-vytvo ... ftware_dvr
http://www.rt7lite.com
Naposledy upravil(a) Maxtor dne stř 30. bře 2011, 23:33, celkem upraveno 2 x.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: Windows 7 a "RT Se7en Lite"
zkousel jsem ho, ale podle me je lepsi sosnout iso z msdn ci z jineho zdroje (seriovy cislo je funkcni vsude).
- Brázda.l
- Mírně pokročilý

Přesně tak, na co se otravovat s nějakým rt7lite, když je už venku české ISO s integrovaným SP1.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
- Maxtor
- Začátečník

-
No jak rikam.. chci si uvarit vlastni ISO, takze se jen ptam, jestli to uz nekdo zkusil a neni to nejaky balast, ktery zmrsi okna.. protoze i par takovych pokusu uz tady u XP bylo.. v podstaet prvni rock stable vec byla podle me az vLite.. stary nLite si obcas delal co se mu zamanulo..
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
jasny, ale jde i o to, ze pokud mas nejakou slusnejsi linku, stahnes to iso daleko driv, nez by se ti integroval sp1 do stary instalacky.
- malone
- Začátečník

-
Vypadá to stabilně,sám funguju na win7 64bit sp1 dělaných v tomto softu, dle mých zkušeností by k nějakému "zmršení" dojít nemělo,ale integrace SP trvá úmorně dlouho! Vzhledem k tomu že tento program využívá WAIK který je součástí OS, nelze integrovat SP do 64bit instalačky na 32bit systému. Není od věci mít dostatek místa na hdd (v případě 64bit OS tak 20-30 GB),neboť tato vymoženost si dočasně nakopíruje do Temp adresáře kompletní obsah složek Program Files a Windows! 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
prave proto se mi zda rozumnejsi download hotoveho isa a pak az teprve uprava nejakym tweakovanim 
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To iso by se hodilo 
//ISO uz sem nasel, dokonce i "spojene" all-in-one, takze si udelam flashku s instalackou SPI
//ISO uz sem nasel, dokonce i "spojene" all-in-one, takze si udelam flashku s instalackou SPI
Naposledy upravil(a) LiveBomb dne čtv 3. bře 2011, 23:39, celkem upraveno 1 x.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Maxtor
- Začátečník

-
No takhle to nakonec asi probehne.. technet a SP1 ISO.. dotaz jsem miril spise k SW samotnemu.. v kazdem pripade zatim diky za feedback..
- Maxtor
- Začátečník

-
Tak potvrzuju funkcnost.. GUI po vzoru nLite a vLite.. funguje bez jedineho problemu.. pripadalo mi, ze primo windows rikaji o provazanosti sluzeb obcas trochu neco jineho nez RT Se7en, ale no problem.. stejne toho odebiram minimum..
Jel jsem na beta 2.6, ktera pocita s SP1 a WAIK jsem mel projistotu taky vcetne SP1 updatu, i kdyz tohle by snad ani nemelo byt treba..
Jel jsem na beta 2.6, ktera pocita s SP1 a WAIK jsem mel projistotu taky vcetne SP1 updatu, i kdyz tohle by snad ani nemelo byt treba..
- Maxtor
- Začátečník

-
Takze muj finalni feedback..
Aktualne je ve final verzi nejaka 1.7, beta je na 2.6.. 1.7 toho umi znacne mene, takze tohle neresit a zamerit se na betu..
Ve vysledku jsou zde stejne problemy jako u konkurencnich i starsich softu.. ne vse opravdu funguje.. nebo tedy spise neco si funguje jak chce..
..s napetim cekam na ohlasenou Betu 3.0, ktera prinese to nezjzasadnejsi.. jednotlive moduly pujdou pro danou slozku spoustet nezavisle, zvlast..
To co se totiz u RT7 deje s touchybovosti kterou zminuju, neni zadny problem pro chod windows, ale proste nektere polozky se obcas neaplikuji.. neodeberou se vam manualne sporice.. kdyz je zaskrtnete vsechny automaticky (ma zustat pouze "blank screen") tak zmizi i "blank screen".. proste trochu chaos.. vse navic musi jit postupne.. tzn. napr. zapnout Lite integrovat IE9, ulozit zkompilovat, vypnout.. zappnout Lite integrovat CS sadu pro IE, ulozit, zkompilovat, zavrit.. zapnout Lite a nastavovat dle libosti..
Takhle to vypada treba jen s onim IE.. tweaky a zmeny v registrech se, jak jsem postrehl, delaji vzdy az na konci.. kdyz clovek pokracuje timhle "IE stylem" i v tehle pripadech, Tweaky se obcas neukladaji.. proste bud najednou, nebo prvni odebirat a po ulozeni treprve tweakovat.. to rikam jen proto kdyby nekdo takhle opakovane ukladal a znovu otviral kategorie funkci jednu po druhe.. u Tweaku se vam az do finale prakticky nikdy neulozi boot veci, protoze se tykaji vlastne az ISO svazku.. takze pri znovuotevreni takovehohle pouze tweakleho image se v RT musi nastavit serial, a vlastne vse kolem OOBE znovu..
No.. to co ted popisuju je tedy prave to, co verze 3.0 opravi.. proste vytvorite zalohu oken ve ktere to bude pracovat a pak si zvlast zapnete odebirani.. odebrete co je potreba.. potom si zvlast otevrete aplikaci na tweak.. zvlast aplikaci na bla bla bla.. melo by to prinest spolehlivost, kterou vsechny tyhle softy vzdy postradaji..
At to nejak shrnu.. dostal jsem se do faze, kdy jsem si popisovanym zpusobem udelal image pouze s CZ IE9.. celou slozku s takto prepracovanyma a ulozenyma windows jsem zalohoval at ji muzu uz jen jako hotovou v pripade potreby nahrazovat ze zalohy a nemusim cele kolecko s IE delat znovu, kdyz neco neklapne.. vse ostatni jsem po prvnich pokusech a zklamanich ktere jsem popisoval udelal potom najednou..
Jedinym rozdilem bylo vzdy to, ze jsem v jednom cyklu upravil tu svou SP1 IE9 zalohu oken, jak jsem potreboval.. nenechaval jsem ji ale zkompilovat.. jen jsem si ulozil config.. program jsem zavrel.. v textovem editoru jsem opravil chyby (viz odstavec nize) a potom jsem nechal celou slozku na novo nacist znovu.. loadl jsem opraveny config, povolil temata modifikaci kterych se to tykalo a apply, make ISO.. hotovo..
Ad. chyby v configu..
Nakonec jsem identifikoval jako zdroj problemu prave RT7.. ty upravy, ktere nedopadnou dobre jsou totiz takto nedobre popsany i v configu..
Napr. polozka je na "default", kliknete na ni abyste videli co se v ni da nastavit, nezajima vas, tak nechate default a jdete dal.. v tuhle chvili se ale do configu ulozi radek, ve kterem je napsana dana funkce aa provest default.. kdybyste na danou funkci nesahali, radek tam vubec nebude..
Takze jednak obcas SW orpavdu nedela co ma (tohle ale moc nereste.. jde opravdu o detaily.. okna nic nezmrsi, takze zadny strach.. jen treba nezmizi ony sporice - asi by bylo potreba je umaznout zase v samostatnem kolecku "open-edit-save-close"), druhak takto v podstate dubluje odkazy i kdyz na ne nema sahat..
Finale je tedy u me takove, ze si to s RT7 chtelo trochu pohrat, ale ve vysledku po asi 5ti, 6ti pokusech mam velmi funkcni instalaci W7, kterou jsem hodil do Virtual PCcka a nestiham se divit.. default okna mi zraly cca 800-900MB RAM se SW ktery jsem v tom standardne mival.. nova instalacka pri pokusu tam nainstalovat do ni stejny soft konci na 490MB.. rekneme tedy 500.. jsem nadsen.. cele okna svisti jak dabel.. slo pryc par procesu, par aplikaci.. proste chce to trpelivost, ale prinasi sve ovoce..
V kazdem pripade.. at uz je tady ta beta 3.. bude to mocna zbran...
Nikdy neodebirejte "Windows Cache Files (winsxs)".. okna se nenainstaluji a zaseknou se prave na prvnim spousteni tohohle procesu..
Nikdy neodebirejte "Windows Update", ktery je uzce navazan na WAT.. zakazat sluzbu v oknech muzete, ale odebrat z instalacky ne..
GL&HF
//Thellwin - promaz OT
Aktualne je ve final verzi nejaka 1.7, beta je na 2.6.. 1.7 toho umi znacne mene, takze tohle neresit a zamerit se na betu..
Ve vysledku jsou zde stejne problemy jako u konkurencnich i starsich softu.. ne vse opravdu funguje.. nebo tedy spise neco si funguje jak chce..
To co se totiz u RT7 deje s touchybovosti kterou zminuju, neni zadny problem pro chod windows, ale proste nektere polozky se obcas neaplikuji.. neodeberou se vam manualne sporice.. kdyz je zaskrtnete vsechny automaticky (ma zustat pouze "blank screen") tak zmizi i "blank screen".. proste trochu chaos.. vse navic musi jit postupne.. tzn. napr. zapnout Lite integrovat IE9, ulozit zkompilovat, vypnout.. zappnout Lite integrovat CS sadu pro IE, ulozit, zkompilovat, zavrit.. zapnout Lite a nastavovat dle libosti..
Takhle to vypada treba jen s onim IE.. tweaky a zmeny v registrech se, jak jsem postrehl, delaji vzdy az na konci.. kdyz clovek pokracuje timhle "IE stylem" i v tehle pripadech, Tweaky se obcas neukladaji.. proste bud najednou, nebo prvni odebirat a po ulozeni treprve tweakovat.. to rikam jen proto kdyby nekdo takhle opakovane ukladal a znovu otviral kategorie funkci jednu po druhe.. u Tweaku se vam az do finale prakticky nikdy neulozi boot veci, protoze se tykaji vlastne az ISO svazku.. takze pri znovuotevreni takovehohle pouze tweakleho image se v RT musi nastavit serial, a vlastne vse kolem OOBE znovu..
No.. to co ted popisuju je tedy prave to, co verze 3.0 opravi.. proste vytvorite zalohu oken ve ktere to bude pracovat a pak si zvlast zapnete odebirani.. odebrete co je potreba.. potom si zvlast otevrete aplikaci na tweak.. zvlast aplikaci na bla bla bla.. melo by to prinest spolehlivost, kterou vsechny tyhle softy vzdy postradaji..
At to nejak shrnu.. dostal jsem se do faze, kdy jsem si popisovanym zpusobem udelal image pouze s CZ IE9.. celou slozku s takto prepracovanyma a ulozenyma windows jsem zalohoval at ji muzu uz jen jako hotovou v pripade potreby nahrazovat ze zalohy a nemusim cele kolecko s IE delat znovu, kdyz neco neklapne.. vse ostatni jsem po prvnich pokusech a zklamanich ktere jsem popisoval udelal potom najednou..
Jedinym rozdilem bylo vzdy to, ze jsem v jednom cyklu upravil tu svou SP1 IE9 zalohu oken, jak jsem potreboval.. nenechaval jsem ji ale zkompilovat.. jen jsem si ulozil config.. program jsem zavrel.. v textovem editoru jsem opravil chyby (viz odstavec nize) a potom jsem nechal celou slozku na novo nacist znovu.. loadl jsem opraveny config, povolil temata modifikaci kterych se to tykalo a apply, make ISO.. hotovo..
Ad. chyby v configu..
Nakonec jsem identifikoval jako zdroj problemu prave RT7.. ty upravy, ktere nedopadnou dobre jsou totiz takto nedobre popsany i v configu..
Napr. polozka je na "default", kliknete na ni abyste videli co se v ni da nastavit, nezajima vas, tak nechate default a jdete dal.. v tuhle chvili se ale do configu ulozi radek, ve kterem je napsana dana funkce aa provest default.. kdybyste na danou funkci nesahali, radek tam vubec nebude..
Takze jednak obcas SW orpavdu nedela co ma (tohle ale moc nereste.. jde opravdu o detaily.. okna nic nezmrsi, takze zadny strach.. jen treba nezmizi ony sporice - asi by bylo potreba je umaznout zase v samostatnem kolecku "open-edit-save-close"), druhak takto v podstate dubluje odkazy i kdyz na ne nema sahat..
Finale je tedy u me takove, ze si to s RT7 chtelo trochu pohrat, ale ve vysledku po asi 5ti, 6ti pokusech mam velmi funkcni instalaci W7, kterou jsem hodil do Virtual PCcka a nestiham se divit.. default okna mi zraly cca 800-900MB RAM se SW ktery jsem v tom standardne mival.. nova instalacka pri pokusu tam nainstalovat do ni stejny soft konci na 490MB.. rekneme tedy 500.. jsem nadsen.. cele okna svisti jak dabel.. slo pryc par procesu, par aplikaci.. proste chce to trpelivost, ale prinasi sve ovoce..
V kazdem pripade.. at uz je tady ta beta 3.. bude to mocna zbran...
Nikdy neodebirejte "Windows Cache Files (winsxs)".. okna se nenainstaluji a zaseknou se prave na prvnim spousteni tohohle procesu..
Nikdy neodebirejte "Windows Update", ktery je uzce navazan na WAT.. zakazat sluzbu v oknech muzete, ale odebrat z instalacky ne..
GL&HF
//Thellwin - promaz OT
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
WinSxS je hodně špatný nápad odebírat
.
Jinak já sosnul z MSDN nové image (české W7 a Server 2008 R2), vše x32 i x64, integroval do nich EN, do instalačky přiložil taktéž EN a nyní můžu nainstalovat jakýkoliv systém z mojí USB flashky. install.wim má 6.5GB a obsahuje celkem 32 imagů (všechny edice W7 a WServer 2008 R2), a všechny jsou dvoujazyčné (CS, EN).
Jinak já sosnul z MSDN nové image (české W7 a Server 2008 R2), vše x32 i x64, integroval do nich EN, do instalačky přiložil taktéž EN a nyní můžu nainstalovat jakýkoliv systém z mojí USB flashky. install.wim má 6.5GB a obsahuje celkem 32 imagů (všechny edice W7 a WServer 2008 R2), a všechny jsou dvoujazyčné (CS, EN).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- Maxtor
- Začátečník

-
Nobohuzel to nejde, coz uz ted viim taky.. resp ze samotnych oken to clovek nedostane.. nemohl jsem si odpustit to zkusit odebrat taky z te instalace.. osobne nejak prinos tehle veci ale stejne nechapu.. zalohy vseho, co se v PC sustne me pripadaj ujety.. resp XP si taky delaly backup ovladacu a prakticky cele instalace, ale jejim odstranenim clovek dosahl pouze toho, ze si v pripade problemu okna rekly o instalacni medium.. samozrejme chapu vyhodu tohohle systemu ve win7 v tom, ze se zalohuji nejaktualnejsi verze danych souboru, ale i tak me to proste pripada zbytecny..OndraSter píše:WinSxS je hodně špatný nápad odebírat.
- Vincent_vega
- Nováček

-
Zdravím, zazněla tady myšlenka, že nejlepší je si stáhnout kompletní iso win7 SP1 z MSDN. Toto jsem zkoušel, avšak neúspěšně - na stránkách MSDN je místo odkazu ke stažení jen "Unavailable". Nějaký nápad, tip nebo know-how, jak z MSDN stahovat?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
musel bys mit registraci. jinak image naleznes i valet se po ruznych uloznych serverech a na torrentech, staci kdyz napr. budes hledat "cs_windows_7_ultimate_with_sp1_x64_dvd_618540.iso" . stahnutim nic neporusujes, pak staci pouzit seriove cislo tvych originalnich windows a vse pojede ok.
- Vincent_vega
- Nováček

-
To mi bylo jasné, takže jsem se hned registroval, ale stejně ke stažení vidlí mě to nepustilo. Vyhledat ten soubor a stáhnout ho z jiného zdroje mě taky napadlo, jen jsem to chtěl udělat víc oficiálně, ale když Mrkvosoft nechce, fajn, stáhnu to jinde. 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
k tomu maj totiz pristup vetsinou lidi z neziskovek,skol nebo velkejch firem 
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To by jsi musel mít MSDN Subscription, nebo TechNet Subscription.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- Vincent_vega
- Nováček

-
A to se sežene jak?
- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To se sežene tak, že si to zaplatíš.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]