Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Vivec
- Středně pokročilý

Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
ale notak, každej kdo si přečte pár tvých příspěvků má jasno, jak tu někdo psal, tebe je pro fórum škoda, měl bys jít do marketingovýho oddělení amd
- THANATOS
- Začátečník

-
Vivec: je pravda, ze flanker by mal zapracovat na svojej nestrannosti, ale na druhu stranu si nepamatam od teba ani jeden prispevok na temu BD v tomto vlakne a namiesto toho tu riesis veci, ktore tu nemaju co robit, ak mas s flankerom problem existuju aj sukromne spravy.
Sorry, ale k teme nic nemam kedze napriklad na xtremsystems.org sa to zvrtlo na flame zase ta ista pesnicka, ze preco nedaju preview a takto stracaju kupcov a bla,bla,bla.
Sorry, ale k teme nic nemam kedze napriklad na xtremsystems.org sa to zvrtlo na flame zase ta ista pesnicka, ze preco nedaju preview a takto stracaju kupcov a bla,bla,bla.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- ArgCZ
- Začátečník

ja se jen vykopíruju páč bych se opakoval
Arg 11.2.2011 EHWforum píše:AMD by mělo tak měsíc před uvedením dát aspoň jeden vzorek Bulldozeru(mimochodem prý FX bude značení celé série a né jen nejvyších modelů Zambezi) k otestování nějakému světovému magazínu, podobně "zavřel huby" fejkařům Intel u SB a fungovalo to na jedničku, taky na co fejkovat když reálný výkon byl rámcově znám
Arg 27.4.2011 EHWforum píše:možná to na nás AMD zase hraje jako s grafikama, tady vypne tohle, tady zas neběží korektně tohle, však to znáš, ale můžu ti říct že mě to přestává bavit, nesmysle před uvedením grafik AMD mě znechucují a pokud mám tohle prodělávat i s CPU tak to bych je nejradši přizabil, nakonec i AMD si tím nakakává kolikrát do hnízda(nesprávný biosy budiž příkladem). U nV i u Intelu člověk ví zhruba měsíc či měsíc a půl před lauchem rámcově výkon i základní parametry, tak na co si hrajou panebože?
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- godlike
- Středně pokročilý

-
No problem BD bude ten, ze 90% budoucich uzivatelu ocekava vysoky vykon,ale ten spis poskoci vyrazne hlavne multithreadu,co az tak nezajima drtivou vetsinu lidi.Ve zbytku aplikaci dorovna,nebo mirne prekona SB.Podle me AMD trochu zaskocil uspech a hlavne vykon SB.Cili se snazi alespon na posledni chvili navysit frekvenci, co to jde.Proto problemy a odklad.Navic 6500-7000kc za CPU da z AMDckaru mizivy procento lidi a vetsina lidi stejne ceka na nejaky ocesany model za priznivejsi cenu.
Mac...
- THANATOS
- Začátečník

-
ArgCZ: Intel vyhraval uz s nehalemom proti AMD, takze si to mohli dovolit, lebo AMD by nemalo cim kontrovat napriklad vyssie taktovanym modelom, ale teraz je to naopak, ako hovoril godlike v dnesnej dobe vacsinu ludi nezaujima multitread, max do 4 vlakien, kde Intel este nie je obmedzeny HT.
BD prinesie vyrazne posuny hlavne v multithreade lebo na modul sa jednoducho HT nechyta, ale to je 5-8 vlakien vyuzivanych programom co v dnesnej dobe je stale render a video, ale to vela ludi nepotrebuje. Vykon pri jednom jadre ak dokaze AMD dorovnat hoci aj s turbom bude velky uspech ale v tom pripade staci aby Intel vydal vyssie taktovany model a bude mat stale mierny naskok v slabo paralelizovanych programoch, preto teraz AMD si nemoze dovolit vydat predbezne vysledky, tym by len nahral Intelu do kariet a kym by BD dorazilo do obchodov, tak vtedy Sb2700-2800 by bolo tiez v obchodoch. Preco si myslis, ze Intel nevidal po 6 mesiacoch ziadny vyssi model Sandy Bridge? Lebo caka co prinesie BD.
BD prinesie vyrazne posuny hlavne v multithreade lebo na modul sa jednoducho HT nechyta, ale to je 5-8 vlakien vyuzivanych programom co v dnesnej dobe je stale render a video, ale to vela ludi nepotrebuje. Vykon pri jednom jadre ak dokaze AMD dorovnat hoci aj s turbom bude velky uspech ale v tom pripade staci aby Intel vydal vyssie taktovany model a bude mat stale mierny naskok v slabo paralelizovanych programoch, preto teraz AMD si nemoze dovolit vydat predbezne vysledky, tym by len nahral Intelu do kariet a kym by BD dorazilo do obchodov, tak vtedy Sb2700-2800 by bolo tiez v obchodoch. Preco si myslis, ze Intel nevidal po 6 mesiacoch ziadny vyssi model Sandy Bridge? Lebo caka co prinesie BD.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- ArgCZ
- Začátečník

U nV i u Intelu člověk ví zhruba měsíc či měsíc a půl před lauchem rámcově výkon i základní parametry, tak na co si hrajou panebože?
to mluvím všeobecně, né že si to mohl jednou Intel dovolit, holt někdo má produkty které mohou dovolit takovou strategii kdy se spekuluje o kolik překoná konkurenci a někdo musí dělat takový kašpařiny aby ve výsledku člověk nevědel do poslední chvíle o kolik se konkurenci přiblíží
takže to co uvádíš asi je pravda(tedy to že si to AMD nemůže dovolit)
to mluvím všeobecně, né že si to mohl jednou Intel dovolit, holt někdo má produkty které mohou dovolit takovou strategii kdy se spekuluje o kolik překoná konkurenci a někdo musí dělat takový kašpařiny aby ve výsledku člověk nevědel do poslední chvíle o kolik se konkurenci přiblíží
takže to co uvádíš asi je pravda(tedy to že si to AMD nemůže dovolit)
- webwalker
- Začátečník

Jak už jsem psal výše, počet a propustnost jader nevyužívá dnes jen multithreading ale také multitasking!
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- ttxman
- Začátečník

-
Podle me si 3 mesice pred launchem hrajou na 3mesice pred launchem. A ramcove parametry vime taky 4 - 8 jader frekvence s turbem 4GHz+, minimalne 80% vyukonu SB, o co se tu jedna jsou ty detaily a kolik vic nad tech 80%.ArgCZ píše:U nV i u Intelu člověk ví zhruba měsíc či měsíc a půl před launchem rámcově výkon i základní parametry, tak na co si hrajou panebože?
webwalker: neznam nikoho kdo ma najednou pustenejch vic aplikaci nez ja a s blbym athlonem x4 se to hrouti na nedostatek pameti (6GB) a nebo castejc na pristupech na HDD.
- webwalker
- Začátečník

No nevím, jestli to je opravdu v tvém případě nedostatkem paměti, protože nevím co si spuštíš. Thready se v multitaskingu sčítaj, takže stačí dva programy po 4 vláknech a k tomu nějaké služby OS a ejhle, šestijádro je ti málottxman píše: webwalker: neznam nikoho kdo ma najednou pustenejch vic aplikaci nez ja a s blbym athlonem x4 se to hrouti na nedostatek pameti (6GB) a nebo castejc na pristupech na HDD.
Nicméně při vyšším počtu threadů, nevím jestli není u BD 2 kanálový přístup k pamětem málo
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- THANATOS
- Začátečník

-
ArgCZ: vidis to ako zakaznik, ale z business hladiska by to bola najvacsia sprostost zverejnit vysledky produktu predtym ako sa da kupit.
Nesledoval som to, ale zvedavy som ci Intel aj za cias Athlon XP daval taketo preview na P4, co myslis?
Planujes si kupit BD, lebo ak nie tak skutocne neviem preco sa rozculujes.
ttxman: aj ja mam Athlo x4 620, ktory som kupoval za 93eur pred dvoma rokmi a mam vykon na rozdavanie hoci ja nie som poweruser az na fakt, ze PC mi bezi skoro nonstop aj v noci.
P.S. nie som si isty ale nebolo preview na SB preto lebo malo meskanie?
Nesledoval som to, ale zvedavy som ci Intel aj za cias Athlon XP daval taketo preview na P4, co myslis?
Planujes si kupit BD, lebo ak nie tak skutocne neviem preco sa rozculujes.
ttxman: aj ja mam Athlo x4 620, ktory som kupoval za 93eur pred dvoma rokmi a mam vykon na rozdavanie hoci ja nie som poweruser az na fakt, ze PC mi bezi skoro nonstop aj v noci.
P.S. nie som si isty ale nebolo preview na SB preto lebo malo meskanie?
- THANATOS
- Začátečník

-
webwalker: to si nemyslim, frekvencia pamati stupne z 1333 na 1866 a navyse BD bude mat cez 16MB pamate ako cache, to musi stacit.
- godlike
- Středně pokročilý

-
Osobne si myslim,ze Intelu je nejaky BD celkem ukradeny.Intel ma svy vlastni tovarny na CPU a muze klidne jit s cenama dolu,kolik chce, kdyby ho BD nejak ohrozoval.Navic se jim moc dobre SB prodava a nemaji zadny duvod vydavat neco novyho.THANATOS píše:Preco si myslis, ze Intel nevidal po 6 mesiacoch ziadny vyssi model Sandy Bridge? Lebo caka co prinesie BD.
Me tahle spekulace viz o kus vys napada, kdyz jsem si vzpomel na ten tureckej web z ledna, kde BD srovanavali s i7 870 tusim a X6 1090T.V AMD zrejme necekali,ze SB prinese takovy vykon.Spis cekali jen evoluci s.1156 coz v podstate je.Ale krom renderu ma 2600K ma prakticky vykon 6 jadra Gulftownu,coz ani Intel necekal..
Naposledy upravil(a) godlike dne pát 3. čer 2011, 12:49, celkem upraveno 1 x.
Mac...
- ArgCZ
- Začátečník

chtěl jsem teď koupit nějakou 990X desku a do ní DDR3 paměti a do vypuštění BD přečkat s X3kou, čekal jsem při vypuštění desky už nějaké nástiny výkonu a místo toho jsem se dozvěděl o odkladu 3 měsíce takže v pondělí dorazí i5-2500k s deskou a paměťmi a ano já se mohu klidně nazvat fandou AMD, Intel jsem neměl od roku 2005, jenže co je moc to je mocTHANATOS píše: Planujes si kupit BD, lebo ak nie tak skutocne neviem preco sa rozculujes.
- webwalker
- Začátečník

ArgCZ:
Myslím, že špatně neděláš i5-2500K je opravdu dobré cpu.
Jen mě překvapuje tvé podráždění a naštvanost na mlčenlivost AMD. Chlape, jako bys to neznal už z dob čekání na Barts a Caymana
Myslím, že špatně neděláš i5-2500K je opravdu dobré cpu.
Jen mě překvapuje tvé podráždění a naštvanost na mlčenlivost AMD. Chlape, jako bys to neznal už z dob čekání na Barts a Caymana
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Betruger
- Začátečník

odkial vieme toto ?....a ako si to vlastne myslel...80 percent vykonu jadra ci celkovo ?ttxman píše:minimalne 80% vyukonu SB, o co se tu jedna jsou ty detaily a kolik vic nad tech 80%.
Lenovo Ideapad Y570
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
- THANATOS
- Začátečník

-
godlike: a preco by sa pripravoval o marzu, ked staci aby vydal o 200-300mhz vyssie taktovany model?
Nemyslim si, ze Intelu je ukradnuty vykon BD, preco by bol ked uz teraz je jasne, ze v multithreade bude lepsi ako SB?
Je pravda, ze stale maju Gulftown ale ten je cenovo o dost vyssie a aj platforma je drahsia.
Bolo to i7 750 ak sa dobre pamatam.
Myslim si, ze precenujes vykon SB 2600 oproti svojmu predchodcovi
Rozdiel medzi i7 870 a SB 2600
link: http://extrahardware.cnews.cz/recenze-i ... ge-v-testu:
priemerne vykony jednotlivych testov na spodku jednotlivych stran(nie vsetky len tie najdolezitejsie)
Video: +25%
Zvuk: +9%
Bitmapová grafika, fotky: +25%
Rendering: +22%
Komprese souborů a šifrování: +46%
Web, prohlížeče, Flash, JavaScript, Java: +10%
Hry: +13%
Zda sa ti to az take uzasne ked SB 2600 na 3.4Ghz je o 16% vyssie taktovane ako 870 na 2.93Ghz v turbe je ale mensi % rozdiel.
Takyto narast vykonu sa dal ocakavat, v 3 pripadoch ma este mensi narast vykonu oproti % taktu a v jednom je podstatne lepsi a to je kompresia a sifrovanie, tam si dali zalezat
.
Samozrejme nic to nemeni na fakte, ze AMD musi este viac dohanat konkurenciu.
Nemyslim si, ze Intelu je ukradnuty vykon BD, preco by bol ked uz teraz je jasne, ze v multithreade bude lepsi ako SB?
Je pravda, ze stale maju Gulftown ale ten je cenovo o dost vyssie a aj platforma je drahsia.
Bolo to i7 750 ak sa dobre pamatam.
Myslim si, ze precenujes vykon SB 2600 oproti svojmu predchodcovi
Rozdiel medzi i7 870 a SB 2600
link: http://extrahardware.cnews.cz/recenze-i ... ge-v-testu:
priemerne vykony jednotlivych testov na spodku jednotlivych stran(nie vsetky len tie najdolezitejsie)
Video: +25%
Zvuk: +9%
Bitmapová grafika, fotky: +25%
Rendering: +22%
Komprese souborů a šifrování: +46%
Web, prohlížeče, Flash, JavaScript, Java: +10%
Hry: +13%
Zda sa ti to az take uzasne ked SB 2600 na 3.4Ghz je o 16% vyssie taktovane ako 870 na 2.93Ghz v turbe je ale mensi % rozdiel.
Takyto narast vykonu sa dal ocakavat, v 3 pripadoch ma este mensi narast vykonu oproti % taktu a v jednom je podstatne lepsi a to je kompresia a sifrovanie, tam si dali zalezat
Samozrejme nic to nemeni na fakte, ze AMD musi este viac dohanat konkurenciu.
- Betruger
- Začátečník

pride mi smiesne ako ta vie na**at takato vecArgCZ píše:chtěl jsem teď koupit nějakou 990X desku a do ní DDR3 paměti a do vypuštění BD přečkat s X3kou, čekal jsem při vypuštění desky už nějaké nástiny výkonu a místo toho jsem se dozvěděl o odkladu 3 měsíce takže v pondělí dorazí i5-2500k s deskou a paměťmi a ano já se mohu klidně nazvat fandou AMD, Intel jsem neměl od roku 2005, jenže co je moc to je mocTHANATOS píše: Planujes si kupit BD, lebo ak nie tak skutocne neviem preco sa rozculujes.
nie bolo to i7 950THANATOS píše: Bolo to i7 750 ak sa dobre pamatam.
Lenovo Ideapad Y570
- THANATOS
- Začátečník

-
Betruger: myslel to asi tak, ze SB jadro bude o 25% vykonnejsie na default taktoch, ale to sa mi zda vela, bude to menej ale ako spomenul nevieme o kolko.
ArgCZ: na konci tohto mesiaca by tak ci tak nebol hard-launch a teraz musis cakat 2-3 mesiace a to by bol myslim si uz hard-launch(No, ty uz nemusis
), Takze skutocny rozdiel 1-2 hoci testy by si uz vedel na konci tohto mesiaca.
Ako uz spomenul webwalker je to velmi dobre cpu a mas tam aj rezervu na OC, ked nechces menit cpu dalsie 2-3 roky by som este rozmyslal ci nezobrat skor 2600 pre HT, co ti tiez pomoze v buducnosti pri multithreadingu.
P.S. ako pozeram na tvoj stroj to si uz mohol pockat, 3 modul mal byt za rovnaku alebo podobnu cenu ako 2500K, ale keby to znovu odlozili
. Chybu si neurobil a lutovat nebudes lebo nehrozi velky rozdiel vo vykone SB 2500 proti BD 6110 az na ten multi ale ked ho nepotrebujes tak nie je co riesit.
ArgCZ: na konci tohto mesiaca by tak ci tak nebol hard-launch a teraz musis cakat 2-3 mesiace a to by bol myslim si uz hard-launch(No, ty uz nemusis
Ako uz spomenul webwalker je to velmi dobre cpu a mas tam aj rezervu na OC, ked nechces menit cpu dalsie 2-3 roky by som este rozmyslal ci nezobrat skor 2600 pre HT, co ti tiez pomoze v buducnosti pri multithreadingu.
P.S. ako pozeram na tvoj stroj to si uz mohol pockat, 3 modul mal byt za rovnaku alebo podobnu cenu ako 2500K, ale keby to znovu odlozili
- THANATOS
- Začátečník

-
Betruger vdaka za opravu. Preco ta sklamali, mna az vtedy sklamu ked nebude mat slusny vykon, co si predstavujem singlethread do 10% pre SB a multithread nad 15% pre BD, samozrejme pri podobnej spotrebe aspon v idle a priaznivej cene ako sa na AMD patri
.
- Darkhunter
- Začátečník

-
no, tak ikdyž BD dožene SB, tak IB tu bude za rok, takže AMD moc dlouho ten trůn neudrží... a pak bude mít Intel dost dlouho náskok, díky novému procesu...
Dell Precision 5540 - i9-9980HK/64GB DDR4/nVidia Quadro T2000/UHD OLED/1 TB SSD ADATA XPG 8200 Pro