Repro do 8tis - hudba / hry a trochu filmy

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Repro do 8tis - hudba / hry a trochu filmy

Příspěvek od BiG_Father »

ahoj,

prosim o radu :

cena : do 8 000 Kc

momentalne mam tyto dve sestavy na 2 pocitacich :

stare Genius 5.1 http://www.svethardware.cz/forum/imageh ... 82e6d5.jpg
Altec Lansing MX5021 THX 2.1 http://www.oranges.cz/pc-sestavy/repro/ ... X-bile.jpg

Genius se mi od koupi Altecu zvukove vubec nelibi(oproti nim jsou takovy ,,zahuhlany", vcetne sice silnejch ale hodne hnusnejch basu). Altec mi stale vyhovuji ale rikal jsem si, ze bych mohl po skoro 3 letech opet prejit na neco lepsiho :) Planuji tedy jednu novou sestavu na muj pocitac, ktery vyuzivam nejvice a ty stare dve sestavy soupnu ke starym pocitacum..

K cemu reproduktory chci tedy vyuzivat? Jak nazev topicu rika :
nejvice na poslech hudby, hlavne obyc MP3, obcas CD a nejaky 720p klipy.
hry
nejmene filmy

co bych chtel ?

http://www.alza.cz/onkyo-htx-22hdx-cerne-d162311.htm 2.1
nebo
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=90569 5.1

mam dokupovat nejakou zvukovku? momentalne mam integrovanou - MB Asus P7P55D-E - Intel P55, DDR3, s.1156 ATX - VIA® VT1828S 8-Channel High Definition Audio CODEC
kdyby ano pak bych nejspise zvolil levnejsi repro o cenu ZK - abych se vesel porad do tech 8tis. - ted ale co je lepsi ze..

ZASADNI DOTAZ : jak velky rozdil bude mezi temi 2.1/5.1 co mam a temi, ktere mam vybrane? Doporucujete jine/doporucujete vubec koupi ?

Spis 2.1 nebo 5.1.? (k mym ucelum)

EDIT: jeste me napadla varianta : Corsair Gaming Audio SP2500 High-power http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=91802 + nejaka ZK

- koupi planuju asi az po/ke konci prazdnin, takze pokud vite o necem, co ma v teto cenove hranici zhruba vyjit tak to sem urcite taky hodte:)
lsdage
Začátečník
Začátečník

Re: Repro do 8tis - hudba / hry a trochu filmy

Příspěvek od lsdage »

- na hudbu jednoznacne 2.0 (nebo 2.1)
- co se vyberu tyce, tak nejlepsi je jit si to nekam poslechnout
- zvukovku bych nekupoval, ale pripojil to digitalne (optika/hdmi) a mas klid
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

lsdage píše:- na hudbu jednoznacne 2.0 (nebo 2.1)
kdyz vemu v potaz, ze to neni pouze na hudbu tak spis 2.1 nebo mozna i tech 5.1, 2.0 moc nechci.. ani nevim jaky
lsdage píše:- co se vyberu tyce, tak nejlepsi je jit si to nekam poslechnout
a tvuj nazor na muj vyber?
lsdage píše:- zvukovku bych nekupoval, ale pripojil to digitalne (optika/hdmi) a mas klid
to vubec netusim jak na to.. HDMI, pokud vim mam na Graficky karte 2 vystupy akorat, nikde jinde.. myslel jsem, ze to je akorat a na vic monitoru
lsdage
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lsdage »

osobne bych bral ty onkyo (sam mam reciever onkyo a jsem spokojen)

HDMI umi i zvuk, ale pro tebe je lepsi asi optika - kabel s koncovkami toslink:
http://www.alza.cz/hama-opticky-kabel-t ... d79538.htm
jeden konec pripojis na desku, druhy do reproduktoru, ve Win nastavis digitalni vystup a poslouchas...
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

lsdage píše:HDMI umi i zvuk, ale pro tebe je lepsi asi optika - kabel s koncovkami toslink
proc zrovna pro me ?:)

jeste to zvazim no.. ty onkya normalne pripojim k pc jako jakykoli jiny repro akorat pres optiku ? nic vic? nejsou totiz v sekci ciste k pc repro...

jako lakaji me obe sestavy. driv jsem hrozne moc chtel Z5500 a proto me ted hodne lakaji ty Z906. Ale zas behem procitani fora tady jsem zjistil, ze Onkya jsou zas hodne kvalitni.. jsem na vazkach.. Cas na rozmyslenou jeste mam.

byl bych rad aby sem napsalo i vice lidi, at mam nazory z ruznych pohledu na vec :)

pozn.: urcite ty repra budu vyuzivat 2 roky v pokoji 4x5m, takze je otazka, zda ma cenu ty Logitech vubec zvazovat..
lsdage
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lsdage »

BiG_Father píše: proc zrovna pro me ?:)
usetris za tu novou zvukovku - je jedno jak hraje, protoze zvuk vyvedes z pc ven digitalne a nechas prevodniky v onkyu (nebo jinde) at se snazi :D
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

lsdage píše:usetris za tu novou zvukovku - je jedno jak hraje, protoze zvuk vyvedes z pc ven digitalne a nechas prevodniky v onkyu (nebo jinde) at se snazi :D
aha, diky moc :)

no a kdyby sis ty sam mel vybirat do 8tis., po cem by jsi sel ty ?
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Za 8k ti doporučuju koupit levný reciever (např. Yamaha RX-397, nebo RX-V367 pro připojení optikou) a levný 2.0 regálovky (např. Heco Victa 300/301). Vždycky to bude hrát mnohem líp než jakékoliv PC bedny. Pokud se podíváš po bazarech, tak za ty peníze koupíš ještě i něco lepšího. PC repro nebrat.
Naposledy upravil(a) theedge dne pon 6. čer 2011, 14:36, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
Fuern
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuern »

BiG_Father
Začátečník
Začátečník

nevite o nejakem obchode, kde jsou tyto nebo podobne repro vystavene a mohl bych si to poslechnout ? nemam predstavu jaky rozdil je treba mezi temi o kterych pisete a treba tema logitech Z..

Praha/Olomouc

Proste znate to.. nemam rad takovy to pomalu ,,premlouvani" obchodniku,abych si je poslech, pak je dovlecou za 10minut, vybalej, nevi ani jak je ovladat a pak az to zapnou tak u me budou stat a po 10 sekundach reknou tak co berete je ?
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

K tomu co jsem ti radil já si najdi hi-fi prodejny / studia s poslechovou místností. V některých by je mohli mít. Poslech si vždy domluv telefonicky předem. V Praze a Olomouci neznám protože su z Brna :-)
V Brně ti můžu doporučit třeba ProDVD: http://www.prodvd.cz/heco_victa.htm
Kupoval jsem tam bedny.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

v Brne muzu taky, tam mam babicku a z olmu to mam kratkou cestu celkem :)

Kotlarska vim kde je.. snad se tam o prazdninach nejak dostanu:)

kazdopadne neuzaviram tento topic.. budu rad za dalsi rady a navrhy :) snad to pomuze i jinym, co chteji repro okolo teto ceny..

EDIT : jeste bych vas chtel poprosit na vas konkretni nazor na ty Logitech Z906..slyseli jste je nekdo? jak hraji? ve srovnani s temi, ktere jste mi zde doporucili.. vim ze Z5500 byli hodne diskutovane a ,,popularni", udajne hrali hur nez bylo jejich hodnoceni.. Slysel jsem je 1x a celkem potichu v jednom obchode. takze z toho nemam zadny obrazek
Fuern
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fuern »

Já ty M-Audia kupoval taky v Brně. Prodejna na kterou jsem ti poslal link tam má svou největší pobočku a taky ti je tam milerádi pustí :)
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

jen jim nesmim rikat, ze jsem Prazak :-D :-D
Nerdis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerdis »

No chci se tě zeptat, jestli to máš jenom k Pc (tzn. klasickej monitor, ...) nebo to máš např. jako já, že mám místo monitoru televizi a mám k tomu připojenej satelit. V takovémto případě bych volil spíše domácí kino ...
BiG_Father
Začátečník
Začátečník

Nerdis píše:No chci se tě zeptat, jestli to máš jenom k Pc (tzn. klasickej monitor, ...) nebo to máš např. jako já, že mám místo monitoru televizi a mám k tomu připojenej satelit. V takovémto případě bych volil spíše domácí kino ...
jj pouze k pc, mam klasicky fullhd 23 palcu LCD.

na tv se temer nekoukam, jen obcas na zpravy a na mistrak v hokeji :)

domacim kinem myslis 5.1 k TV nebo vseobecne 5.1 (jako napr i ty logitech Z906) ? -> tudiz doporucujes spise 2.0/2.1?

nevim proc ty logitech furt zvazuju ale jsou mi sympaticky a budi ve me pocit, ze by mohly stat opravdu za to.. ale ty Onkya popr neco co jste tu navrhovali zni take lakave.. jsem fakt na vazkach..

u vami navrhovanych mam strach z ,,neceho novyho" - pripojeni pres optiku, nevim co vsechno to obnasi? kupovani recieveru apod.. nevyznam se v tom, nemam predstavu v rozdilu..
byl jsem doted zvykly, ze koupim sestavu, pripojim k pc a jedu..
libi se mi navrh theedge :
theedge píše:Za 8k ti doporučuju koupit levný reciever (např. Yamaha RX-397, nebo RX-V367 pro připojení optikou) a levný 2.0 regálovky (např. Heco Victa 300/301). Vždycky to bude hrát mnohem líp než jakékoliv PC bedny. Pokud se podíváš po bazarech, tak za ty peníze koupíš ještě i něco lepšího. PC repro nebrat.
ale i presto stale premyslim, zda nevzit ty logitech, ktere jsou urceny prevesim k pc..

chtel bych to nejak objasnit, jinak nez ,,uvidis,ze to bude lepsi".. nejaky hodnoty/pocity atd.. na druhou stranu nechci otravovat ale verim, ze sem pisi fanousci/odbornici/lidi co maji radi hudbu a zvuk vseobecne, tak to snad neni brany jako otravovani neznalce :)
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Hele jako víc ti poradit nemůžu. Kvalita zvuku je neměřitelná hodnota a komu není rady tomu není pomoci.
Jedniný co ti k tomu můžu ještě říct je jdi si to (nebo podobný bedny ) poslechnout.
PC firmy vyrabí komponenty na PC a audio firmy vyrábí komponenty pro audio.

To co jsem ti doporučil je domácí kino -> Yamaha RX-V367. Je to přijímač Audio-Video signálů s rádiem spolu se zesilovačem na 5.1 repro. Lze samozřejmě bez problémů provozovat v konfiguraci 2.0 nebo 2.1. Na hudbu určitě doporučuji 2.0 regálovky.
Toto řešení má výhodu že do toho připojíš naprosto cokoliv - je to univerzální řešení. Má to analogové, digitální (koax) i optické vstupy. Má to samozřejmě i dálkové ovládání.
Nebo je tu ještě volba čistě stereo zesilovače s rádiem (Yamaha RX-397). Funguje jako klasický zesilovač na 2.0 repro s analogovými vstupy a dálkovým ovládáním. Nemá digitální ani otický vstup - nutno propojit analogově.

K tomu stereo regálové repro Heco Victa 301. Na hudbu to bude mnohem lepší jakékoliv PC bedny se subem.
PC bedny mají rozplizle dunící subwoofer a pak výšky. Středy na tom jsou úplně utopené a nebo prakticky chybí. Regálové repro určené na hudbu samozřejmě nebude tak dunět a nepůjde tak nízko na basech jako subwoofer, ale o to líp bude hrát :-)

Propojení optikou je naprosto bezproblémové - je to prostě kabel, jen v něm místo drátu je optické vlákno :-) Ale pokud máš z nějakého důvodu obavu z optiky, tak je možné to samozřejmě propojit i analogově normálně kabelem. Dneska všechny slušné zvukovky digitální nebo optický výstup mají.
Dávat 8k do PC beden se mi fakt zdá hloupost. Ale to si musíš rozhodnout sám.
Tímto končím protože už víc nemám co bych ti víc napsal. Good luck při výběru - je to tvoje volba.
Naposledy upravil(a) theedge dne úte 7. čer 2011, 16:00, celkem upraveno 5 x.
lsdage
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lsdage »

theedge píše:Za 8k ti doporučuju koupit levný reciever (např. Yamaha RX-397, nebo RX-V367 pro připojení optikou) a levný 2.0 regálovky (např. Heco Victa 300/301). Vždycky to bude hrát mnohem líp než jakékoliv PC bedny. Pokud se podíváš po bazarech, tak za ty peníze koupíš ještě i něco lepšího. PC repro nebrat.
to neni spatny napad, ale Yamaha RX-397 nema digitalni vstup a IMHO to tedy znamena dalsi investici do zvukovky a kabelu (minimalne do budoucnosti s tim bude potreba pocitat)

BiG_Father: Napis co a jak poslouchas. Ja si treba neumim predstavit ty Victy 300 jak rvou nejaky metalovy koncert, zvlast na 20 m2. (Onkyo by to davat mohlo, protoze ma woofer)

ad. objasnovani: To se tezko objasnuje, chce to slyset, zajit nekam a poslechnout (v Brne ProDVD, Jasyko, ale nouzove treba i Datart v Avionu).

Jinak moje pocity, kdyz jsem prechazel z hi-fi veze na normalni reciever+repro
(jde o ciste subjektivni zkusenost!!!):
1. zklamani :D - bedny se asi tyden rozehravaly
2. po tom tydnu nadseni z cistoty zvuku - nebylo to takove jakoby utlumene, udusene a na vyssi hlasitosti dychaviccne, vsechno pekne ciste
3. ted uz si neumim predstavit, ze bych se vracel zpet

ad. optika: Pripojis kabel a nastavis v ovladacim panelu, ze chces digitalni vystup. :D Nic sloziteho.
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Isdage:
RX-397 je čistě stereo zesilovač bez digitálních vstupů, ale zase by mohl o něco málo líp hrát, ovšem je otázka zda je to rozpoznatelné oproti tomu AV recievru. To že to bude krmit analogově onoboard zvukovkou by nemuselo až tak vadit. Záleží spíš jak dlouhý bude ten propoj.

RX-V367 je univerzální centrum domácího kina s optikou a digitálem ( tudíž v sobě má zabudovaný DAC). u optiky prakticky nezáleží na délce kabelu a nechytá se do ní žádné rušení. Myslím si že to je i do budoucna lepší a univerzálnější řešení.

BTW nevím proč by na HECO Victa neměl jít přehrát rock/metal ? Co tě vede k tomu že na dunícím zahuhlaném subwooferu to bude lepší ? Málo kdo si to taku může dovolit pouštět onou koncertní hlasitostí ;-) ... se subem už vůbec ne, pokud nebydlíš v samostatně stojícím baráku.
Nerdis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nerdis »

Nevím, když to nemáš takle k Tv, ale myslel jsem domácí kino 5.1 (např. pioneer - zaručená kvalita :-) ) ... Tam si vybereš, co chceš, aby šlo připojit => optika, HDMi, USB, ... A máš tam 5 repro 1 subwoofer + stanice (zesilovač, většinou dvd, tuner a třeba i USB).
Třeba já si teď koupil http://www.obchodni-dum.cz/domaci-kino- ... e/z154321/ v Datartu za 3 999 ,- k televizi a hlavně k pc ... a jako z vlastní zkušenosti maximální spokojenost :-) Vždycky, když si chci pustit hudbu, nemusím zapínat Pc a hodim si flashku do USB a užívám si ...
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“