Rozdíl mezi celeronem D a Celeronem

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
hollywood7
Nováček
Nováček

Rozdíl mezi celeronem D a Celeronem

Příspěvek od hollywood7 »

Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli je velký rozdíl mezi celeron D a celeron ne bo jestli je vůbec nějaký rozdíl. Měl jsem doma procesor Celeron D 2.66GHz a neměl jsem žádnou základní desku tak jsem si koupil základní desku od ASRock (P4i945GC) a ram 2GB to spolu funguje a procesor se zdá že šlape taky v pohodě. Nevím jestli to je procesorem nebu něčím jiným když nabýhá celý počítač tak normálně ze začátku problikne logo desky a dále načítá komponenty (HDD) a v tu chvíli mi řekne, že nebyl legálně vypnut a že jestli chci standartně zapnout tak já dám jako že jo a celý systém se znovu restartoval...a znovu... tak jsem nepřemýšlel a chtěl jsem přeinstalovat windows dal jsem CD a tam jak se to ptá co chci udělat jestli nainstalovat windows nebo opravit nebo ukončit instalaci. Dám instalovat windows a obrazovka se rozsype odělají se černé pruhy jako by obraz někdo roztřihal na proužky. Myslel jsem že to je přehřejvání grafiky ale ne je integrovaná a co norm. procesor ten jsem chladil a byl v pohodě. A ted mě napadlo co když je to tím že to není ten procesor (D)... odpovězte prosím co mám dělat a jestli se to už někomu stalo... moc dík
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl mezi celeronem D a Celeronem

Příspěvek od yuri.cs »

Nu, deska Celerony D podporuje - viz. http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=P4i945GC

Mozna bych podeziral zdroj, ktery uz bude letity a preci jen jsou to Prescotty.

Jinak i integrovana grafika se prehrivat muze. Proto je dobre zkonrolovat jestli pasivek dobre prileha na northbridge a jak je horky.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
hollywood7
Nováček
Nováček

zdroj je starý asi 2 roky má 350W
hollywood7
Nováček
Nováček

a ještě jeden dotaz prosimtě fungoval by mi tam tenhle procesor sice v katalogu (co jsi dal odkaz) není ale nevím možná by si s to 1-megovou pamětí nejak pohrál ...
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

To nema vyznam cpat tam vec ani za 500,-. Nasetri a pak zbav se ty topici zrudy.

Jakykoliv moderni procesor ti da nesrovnatelne vetsi vykon pri o dost mensi spotrebe a teplotach.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
hollywood7
Nováček
Nováček

nooo když jsem do toho dal už 2000kč, tak jsem si říkal, že to aspon dokončim :) dík za odpovědi...
Jarda-Duch
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarda-Duch »

Tady se sice bavíme o starém socketu 478, případně s redukcí 479, což odpovídá už některým výborným CPU, od AMD se socketem "A" ale:
Jen bych chtěl podotknout, že Prescotty, už nejsou žádné topící zrůdy.
Naopak díky Prescottům, začal Intel trochu prosperovat a začal se stávat trochu konkurentem AMD.
I když jedničkou se stával Intel, až po socketu 775 !!!
Předtím bylo jedničkou AMD se sockety: 754 a 939. Tak nevím, jestli TOHLE měl na mysli uživatel: yuri.cs, nebo jít do něčeho s Ram DDR-3 a Sata-3.

Mezi těmito modely, jsou však už ale pořádné pořizovací rozdíly !!!
lazan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lazan »

Klidně to může být tou deskou, AS rocky jsou pěkný sh*ty, ale jinou asi neseženeš :sad: :(
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“