TENDA W300A - pouze rozdělovat wi-fi a jaká ip k přístupu?
Moderátor: Don
- radokejda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
TENDA W300A - pouze rozdělovat wi-fi a jaká ip k přístupu?
Ahoj
mám takový problém s Tendou W300A jde mi o to že bych chtěl abych Tenda wi-finou rozváděla internet a to tímto způsobem a pořád nedokážu přijít jak na to. Switch přiděluje adresy pomocí dhcp ve tvaru x.x.x.1 až x.x.x.255 na to je připojený právě tento wi-fi router Tenda a já bych chtěl aby dál přiděloval adresy jako by byl ze switche (vypnuté dhcp na wi-fi routeru), ale prostě se mi to nějak nedaří a když už se v nastavení někam probojuji tak se na wi-fi router už znova nepřipojím protože nemam tušení na jaké ip adrese ho mam hledat v tamtom rozsahu není ani na defaultní ip se již nepřipojím..... Umí někdo poradit asi to bude chtít někoho kdo má přesně tuhle tendu nebo nějakou podobnou
tak co poradí někdo? 
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: TENDA W300A - pouze rozdělovat wi-fi a jaká ip k přístupu?
Switch nemuze pridelovat IP.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- radokejda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
na ten switch je napojeno něco co dhcp přiděluje to není podstatný jde prostě o to že do tý tendy se posílá dhcp a chci jen aby z toho byl další přístupový bod pro další uživatele co by si rádi nechali přiřadit ip z onoho dhcp, ale né kabelem ale přes wi-fi
takhle stačí na vysvětlenou vo co go?
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

Ja mam tendu a normalne si zapnu dhcp a PC pres kabel i pres wifi se rozdelujou adresy ze stejny podsite. Nevim co resis. Kdyz si DHCP vypnes, tak se pak nediv, ze se nepripojis, kdyz ti to neprideli zadnou IP...
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to dobre chapu tak ma v siti "cosi" co prideluje IP.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- radokejda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ano tak to chápeš dobře 
- wallot
- Středně pokročilý

-
jak mas tu tendu nakonfigurovanou?
Mam ji doma a nemam s tim zadnej problem. DHCP bezi na routeru. router prideluje IP jak tende (IP ma ale zarezervovanou) tak klientum k ni pripojenejm. nic jsem na ni neladil. je v rezimu AP
Livebomb - proc by switch nemohl pridelovat IP adresy? hromada switchu ma v sobe DHCP
Mam ji doma a nemam s tim zadnej problem. DHCP bezi na routeru. router prideluje IP jak tende (IP ma ale zarezervovanou) tak klientum k ni pripojenejm. nic jsem na ni neladil. je v rezimu AP
Livebomb - proc by switch nemohl pridelovat IP adresy? hromada switchu ma v sobe DHCP
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nebavime o enteprise resenich tak nevim o zadnem ktery by to umel.
- radokejda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
thx Wallot vyzkouším.... no nastavení rád bych nějaký ještě udělal ale když si změnim ip na ip která neni v rozsahu toho dhcp aby nebyli konflikty a pak změním bránu atd atd podle toho pripojení na kterým to je tak se znova uz na tu tendu nedostanu
? Dávám novou ip adresu abych se na ní připojil a nic prostě? ani ip scan mi na ni nepinknul vůbec to nechápu.... (ip i masku si ve winech měním abych se mohl na ní napojit....)
- N_o_c_l_a_f
- Začátečník

Pokud si rucne nastavis adresu jinyho subnetu, tak se na nic nepripojis, to je podstata fungovani siti. Pokud DHCP server prideluje adresy x.y.z.2 az x.y.z.254, tak tvoje adresa musi byt taky x.y.z.něco.
- radokejda
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
edit: tak už vyřešeno díky všem za rady
a taková bonusová otázka znáte nějaký soft na mapování sítě jde mi spíše o grafické zpracování jsem línej to kreslit rukou
(pokud někdo bude potřebovat poradit se stejným problémem, který se tu řešil tak mě kontaktujte na email, protože to bylo takova kravina že to tu ani nemůžu napsat
)