-!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-
Moderátor: Don
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: -!- výběr ADSL2+/obyč. routeru s wifi - oficiální thread -!-
No bohuzel v dnesni dobe spotrebnich smejdu to neplati, ale da se se rici ze cim drazsi tim spolehlivejsi a mene odflaknute.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Shit
- Odborník PCT

To je pravda, ale najdou se i řešení, která za míň peněz udělají stejnou či lepší práci, než jejich dražší "bratříčci".
Konktrétně:
Dostal se mi do rukou ADSL modem/router od TP-Linku TD-W8960NB a mohu odpovědně prohlásit, že poskytne uživateli lepší užitné hodnoty než Linksys WAN-160N a může směle konkurovat (možná i předčí) D-Link DSL2741B.
Konktrétně:
Dostal se mi do rukou ADSL modem/router od TP-Linku TD-W8960NB a mohu odpovědně prohlásit, že poskytne uživateli lepší užitné hodnoty než Linksys WAN-160N a může směle konkurovat (možná i předčí) D-Link DSL2741B.
- Maxtor
- Začátečník

-
No ja ten problem tech TP-Linku vidim spise ve faktu, ze jim proste obcas hrabne a prestanou fungovat.. pak se po mesici najednou proberou a zase je vsechno OK.. nebudu ted zabihat do detailu, ale zazij jsem to u nich mnohokrat..
- TPol
- Nováček

Zdravím,
vybírám router do malé kanceláře. WAN ze síťového rozvodu z baráku, budou k němu připojeny 3PC a tiskárna(přes ethernet) Stačil by mi bez wifi, ale vzledem k tomu že nebývají dražší asi koupím s wifi do budoucna.
Mám několik otázek:
Proč nejsou routery bez wifi levnější? Například nejlevnější bez wifi od D-linku - DIR-100 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63150 a nejlevnější s wifi od D-linku - DIR- 300 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55589 jsou naopak ten s wifi dokonce levnější. Parametry té lan části se mi zdají na první pohled stejné.
Myslíte že pro moje využití by mělo cenu kupovat dražší router? Případný dosah wifi mi je jedno, 1Gbit LAN jestli dobře koukám vyjde aspon na 1500Kč což už mi přijde zbytečně moc.
Doporučili byste ten DIR 100 a DIR 300, nebo nejaký jiný v levné kategorii?
A ještě mám jeden dotaz. Když vypnu softwarove v nastavení routeru wifi (doufám že to u D300 jde, nevíte?) tak je anténa opravdu vypnutá, odpojená, že nic nevysílá? nebo jen vysílá "nečitelné nesmysly" ale něco vysílá.
Možná řešim blbost ale příjde mi zbytečný "cpát do sebe další zbytečný záření" když ho nebudu používat.
Děkuju moc za reakce...
vybírám router do malé kanceláře. WAN ze síťového rozvodu z baráku, budou k němu připojeny 3PC a tiskárna(přes ethernet) Stačil by mi bez wifi, ale vzledem k tomu že nebývají dražší asi koupím s wifi do budoucna.
Mám několik otázek:
Proč nejsou routery bez wifi levnější? Například nejlevnější bez wifi od D-linku - DIR-100 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=63150 a nejlevnější s wifi od D-linku - DIR- 300 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55589 jsou naopak ten s wifi dokonce levnější. Parametry té lan části se mi zdají na první pohled stejné.
Myslíte že pro moje využití by mělo cenu kupovat dražší router? Případný dosah wifi mi je jedno, 1Gbit LAN jestli dobře koukám vyjde aspon na 1500Kč což už mi přijde zbytečně moc.
Doporučili byste ten DIR 100 a DIR 300, nebo nejaký jiný v levné kategorii?
A ještě mám jeden dotaz. Když vypnu softwarove v nastavení routeru wifi (doufám že to u D300 jde, nevíte?) tak je anténa opravdu vypnutá, odpojená, že nic nevysílá? nebo jen vysílá "nečitelné nesmysly" ale něco vysílá.
Možná řešim blbost ale příjde mi zbytečný "cpát do sebe další zbytečný záření" když ho nebudu používat.
Děkuju moc za reakce...
Naposledy upravil(a) TPol dne čtv 2. čer 2011, 20:32, celkem upraveno 1 x.
PC1: MB: ASUS PRIME X399-A, CPU: AMD Ryzen Threadripper 1950X 16-Core 3.75 GHz, RAM: 16GB DDR4-3333MHZ CL16 Kingston HyperX XMP Predator, SSD: Samsung SSD M.2 500GB 970 EVO PLUS, GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, FAN: Noctua NH-U9 TR4-SP3, Win10
PC2: AMD Athlon II X4 640, RAM 4GB
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
1) protoze to tak je
2) levny sou dneska tak spatny, ze se uz nehodi ani na bezny pripojeni -> urcite si priplat
Z levnyho bych nedoporucoval temer nic, ale vlakno je tu dostatecne dlouhy a plny rad.
2) levny sou dneska tak spatny, ze se uz nehodi ani na bezny pripojeni -> urcite si priplat
Z levnyho bych nedoporucoval temer nic, ale vlakno je tu dostatecne dlouhy a plny rad.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- KOFis
- Mírně pokročilý

1) duvodem je marketing a jednotkove naklady - zarizeni bez wifi se dnes uz moc nevyrabi, mit wifi je skoro standard, takze proto jsou jednotkove naklady na vyrobu vyssi. 2. vec je marketing, kdy firmy se na tento segment zameruji vic, jak vyvojem, tak reklamou, atd. takze se ho snazi podporovat i cenama.
do male kancela doporucuju nejake kvalitnejsi zarizeni. pokud nepotrebujes 1gbit lan, tak ho klidne ozel, ale setrit na znacce nedoporucuju. prece jenom kdyz jsi offline par dni doma tak to jeste jde, kdyz je par dni offline kancelar, neni to uz takova sranda. znacky netgear nebo linksys jsou jistota, d-link nebo asus by to mozna taky zvladli, veci jako tenda nebo zyxel do kancelare radci necpi
do male kancela doporucuju nejake kvalitnejsi zarizeni. pokud nepotrebujes 1gbit lan, tak ho klidne ozel, ale setrit na znacce nedoporucuju. prece jenom kdyz jsi offline par dni doma tak to jeste jde, kdyz je par dni offline kancelar, neni to uz takova sranda. znacky netgear nebo linksys jsou jistota, d-link nebo asus by to mozna taky zvladli, veci jako tenda nebo zyxel do kancelare radci necpi
- Shit
- Odborník PCT

To snad ani ne...LiveBomb píše:levny sou dneska tak spatny, ze se uz nehodi ani na bezny pripojeni
Pokud nemáš "extra" nároky, tak poslouží v pohodě i levné řešení. Pokud zařízení není plně funkční, tak následuje reklamace atd... Záruka i na to nejlevnější zařízení je 24 měsíců.
Takto jednoduše bych to rozhodně nehodnotil. Záleží spíš na konkrétním typu výrobku a na funkcích resp. vlastnostech, které kdo vyžaduje => http://www.svethardware.cz/art_doc-B06E ... 1D1B8.html.KOFis píše:...znacky netgear nebo linksys jsou jistota...
Obecně vzato: Nelze čekat "extra kvalitu" od výrobků v kategorii SOHO a to bez ohledu na jakoukoliv značku. Ale i nejlevnější router zvládne 3PC v kanclu levou zadní, pokud nemá uživatel nějaké "extra" nároky. Naopak by si mohl být uživatel zklamaný, že router za 2000Kč "neumí" ani to, co umí router za 500Kč (resp. umí, ale pouze s alternativním/neoficiálním firmwarem).
Pokud bude "kritická" situace (reklamační řízení @ do 30 dnů a musíš mít stále net), tak se koupíš jiný (asi i opět levný) router a život jde dál... Kleknou může ten za 500Kč stejně tak jako ten za 2000Kč.KOFis píše:...prece jenom kdyz jsi offline par dni doma tak to jeste jde, kdyz je par dni offline kancelar, neni to uz takova sranda...
Klidně bych vzal do kanclu ten levnější. Torrenty a pod. na tom přeci nepoběží.
- TPol
- Nováček

Tak nakonec jsem vzal ten s wifi od D-linku DIR 300.
Jinak zkušenost mám doma ASUS wl500g 4roky a v práci do ted s ADSL Linksys WAG200G, 3roky.
S tím Asusem jsem se svého času docela pral s nastavením, ale jinak jsem s oběma zcela spokojen. (Docela čumim, že ten Asus wl500 se po čtyřech letech stále ještě prodává.)
Tak doufám že s novým DIR 300 bude teď taky spokojenost. Na první pohled mě překvapilo, že o dost míň hřeje než ty dva další zmíněný. Teda aspoň zdá se mi to tak.
Děkuju vám všem za rady!
Jinak zkušenost mám doma ASUS wl500g 4roky a v práci do ted s ADSL Linksys WAG200G, 3roky.
S tím Asusem jsem se svého času docela pral s nastavením, ale jinak jsem s oběma zcela spokojen. (Docela čumim, že ten Asus wl500 se po čtyřech letech stále ještě prodává.)
Tak doufám že s novým DIR 300 bude teď taky spokojenost. Na první pohled mě překvapilo, že o dost míň hřeje než ty dva další zmíněný. Teda aspoň zdá se mi to tak.
Děkuju vám všem za rady!
PC1: MB: ASUS PRIME X399-A, CPU: AMD Ryzen Threadripper 1950X 16-Core 3.75 GHz, RAM: 16GB DDR4-3333MHZ CL16 Kingston HyperX XMP Predator, SSD: Samsung SSD M.2 500GB 970 EVO PLUS, GPU: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, FAN: Noctua NH-U9 TR4-SP3, Win10
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ono hlavne ty levny zacinaj zdechat. Sou pouzitelny do rychlosti pripojeni tak 20 Mbit, pak se chovaj divne. Prave diky tomu, ze sou poddimeznovany tak chcipaj tim zpusobem, ze se bud seknou nebo restartujou. Na vine bejva prevazne buffer, ktery proste nestaci.
- TPol
- Nováček

V této kancelaři je to používaný na celkem nenáročný věci, běžná práce na internetu a maily a dokumenty či fotky na síťovým disku a tak... rychlost připojení cca 10Mbit, žádný torrenty a jiné používání na limitu.LiveBomb píše:Ono hlavne ty levny zacinaj zdechat. Sou pouzitelny do rychlosti pripojeni tak 20 Mbit, pak se chovaj divne.
Tak doufám že postačí.
- Shit
- Odborník PCT

Jj - v té době býval Linksys králem ADSL routerů pro SOHO. Nemohu se zbavit dojmu, že ta doba je nenávratně pryč. WAG 120N, WAG160N i WAG320N nejsou žádnými "zázraky", spíš až druhou ligou se svými parametry, cenou však (i když též zlevnily) stále patří ke "špičce".TPol píše:...ADSL Linksys WAG200G, 3roky..
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 7. čer 2011, 12:48, celkem upraveno 1 x.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Z Linksysu se stalo "demo" Cisca.
- Shit
- Odborník PCT

Tak tak - "spotřební" divize Cisca.LiveBomb píše:Z Linksysu se stalo "demo" Cisca.
- noname4you
- Nováček

-
Zdravím,
může mi prosím někdo poradit modem/router do cca 3000,- ?
potřebuji tam: ADSL, 3x LAN, WIFI, USB (tiskárna)
ještě bych tam potřeboval něco jako QoS? nevím přesně jak se to jmenuje ( jsme v tom amatér ), prostě potřebuji FIXNĚ rozdělit rychlost internetu mezi 3 PC aby se navzájem "neovlivňovali" (tzn. rozdělení např. 1PC - (1024/256), 2PC (1024/256), 3PC (512/128)... zkrátka když na 1PC se hrajou Online hry, tak aby PC2 neovlivňovalo stahováním dat PC1 atd..)
Děkuji za reakce
může mi prosím někdo poradit modem/router do cca 3000,- ?
potřebuji tam: ADSL, 3x LAN, WIFI, USB (tiskárna)
ještě bych tam potřeboval něco jako QoS? nevím přesně jak se to jmenuje ( jsme v tom amatér ), prostě potřebuji FIXNĚ rozdělit rychlost internetu mezi 3 PC aby se navzájem "neovlivňovali" (tzn. rozdělení např. 1PC - (1024/256), 2PC (1024/256), 3PC (512/128)... zkrátka když na 1PC se hrajou Online hry, tak aby PC2 neovlivňovalo stahováním dat PC1 atd..)
Děkuji za reakce
- Shit
- Odborník PCT

Těch ADSL modem/routerů s USB moc na českém trhu není... => Pokud trváš na USB: Netgear DGN3500B, Netgear DGN2200B. Pokud nepotřebuješ 1GB LAN, tak vezmi DGN2200B, který je postaven na osvědčeném chipsetu BCM 6358.
Pokud využiješ GB LAN, tak spíš si počkej na nový DGN3700B, který by měl mít premiéru snad o prázdninách a měl by být postaven na zcela novém chipsetu od Broadcomu BCM 6228.
Pokud využiješ GB LAN, tak spíš si počkej na nový DGN3700B, který by měl mít premiéru snad o prázdninách a měl by být postaven na zcela novém chipsetu od Broadcomu BCM 6228.
- Weslo
- Středně pokročilý

s tím QoSem se předem rozluč, to žádná SOHO krabička sama o sobě neumí. Lze ovšem využít klasicky WRT54GL + Tomato nebo jiné alternativní prvky.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- deefler
- Začátečník

-
Zdravím hľadám nejaký ADSL router + Wi-Fi do nejakých 60-70€. Ďakujem za odpovede vopred.
- zpev
- Nováček

-
Zdravicko,
tak jsem si kopil Netgar 3700v2 a panove dekuji Vam za tip, nebot je to opravdu skvely tip.Levny ovsem nebyl, ale toho nelituji.Nastaveni v cestine, rychlej a spousta nastaveni, ktere ani nevyuziji. Chtel jsem puvodne TP-LINK jeste, ze jsem ho nekoupil.
tak jsem si kopil Netgar 3700v2 a panove dekuji Vam za tip, nebot je to opravdu skvely tip.Levny ovsem nebyl, ale toho nelituji.Nastaveni v cestine, rychlej a spousta nastaveni, ktere ani nevyuziji. Chtel jsem puvodne TP-LINK jeste, ze jsem ho nekoupil.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Muzu se zeptat kde si sehnal V2 ? Ja mam totiz neco mezi, podle serioveho cisla a baleni je to V1, ale podle revize desky by to uz mela bejt V2 
- zpev
- Nováček

-
Zdravicko,
koupil jsem to zde http://www.levnyshop.cz/Main.aspx?CLS=P ... &OK=Hledej
a mam to napsane na krabici je to napsane i ve stavu routeru a i na krabici
koupil jsem to zde http://www.levnyshop.cz/Main.aspx?CLS=P ... &OK=Hledej
a mam to napsane na krabici je to napsane i ve stavu routeru a i na krabici