zdravíčko
mám tenhle zdroj http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46713 (kupovanej 4 roky zpátky), na sestavě kterou mám v podpisu.
budu teď měnit grafickou kartu, z 3650 na 5830. výkon zdroje je od oka, i dle výkonových kalkulárotů ok (při plné zátěži počítače by mělo být potřeba 350W, tzn zdroj má 80W rezervu, což je vcelku dostatečný řekl bych). ale pochopitelně až když jsem tu kartu koupil, mě napadlo začít zjišťovat jakej efekt na ten zdroj má jeho věk.
máte tušení co od téhle od něj můžu čekat do budoucna v kombinaci s tou kartou?
počítač jsem až tak moc nepoužíval, před třema rokama jsem kupoval notebook, poměr jejich využívání je tak 20-80 ve prospěch notebooku, takže zdroj nijak moc jetej nebyl
Výkon zdroje po několika letech
- BubaK.CZ
- Začátečník

-
- ToxicTears
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Výkon zdroje po několika letech
Z pohledu elektrikáře jsou tyhle zdroje pořád funkční i po několika letech. Kdyby jsi měl kvalitní osciloskop tak poznáš jenom opravdu nepatrné změny, jinak použité součástky v takových kvalitních zdrojích vydrží hodně dlouho bez toho aniž by se změnily vlastnosti zdroje.
Karta 5830 ti s tímhle zdrojem pojede v pořádku a je to tak akorát na napájení a výkon. V budoucnu bych ale už s příchodem výkonnější grafické karty počítal i se zdrojem.
Karta 5830 ti s tímhle zdrojem pojede v pořádku a je to tak akorát na napájení a výkon. V budoucnu bych ale už s příchodem výkonnější grafické karty počítal i se zdrojem.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
- Jája
- Středně pokročilý

Jestli nemáš hodně přetaktovaný CPU tak spotřeba nebude dle mého odhadu větší než 300W, takže můžeš být v klidu.
Zdroj jak stárne ztrácí trochu efektivitu a klesá i max výkon, ale seasonic je dobrá značka a používá kvalitní součástky, rezervu máš velkou. Ale kdyby náhodou tak po letech odcházejí kondenzátory -nestabilní napětí při vysoké zátěži - PC by zamrzalo resetovalo a pod.
Zdroj jak stárne ztrácí trochu efektivitu a klesá i max výkon, ale seasonic je dobrá značka a používá kvalitní součástky, rezervu máš velkou. Ale kdyby náhodou tak po letech odcházejí kondenzátory -nestabilní napětí při vysoké zátěži - PC by zamrzalo resetovalo a pod.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- BubaK.CZ
- Začátečník

-
ok, díky