Nefunkční flash disk Corsair Voyager GT 16GB - vyřešeno

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
pepper01
Nováček
Nováček

Nefunkční flash disk Corsair Voyager GT 16GB - vyřešeno

Příspěvek od pepper01 »

Zdravím,

u výše uvedeného flash disku jsem prováděl Wiping v progaramu Active Kill Disk podle návodu zde: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &sk=t&sd=a

ke konci procesu vyskočila chybová hláška: Error (the system cannot find the file specified) reading sector 0 on 83h.

Od té doby sice systém disk po zasunutí do USB vidí, dokonce mu přiřadí i písmeno jednotky, ale tím to končí. Nejde formát ani nic jiného. Active Kill Disk disk vidí, ale pouze s hláškou drive is not ready, kdy s diskem nelze nic dělat. BIOS pro jistotu disk vůbec nevidí.

Má někdo nějaký nápad jak flash disk rozjet ?
Naposledy upravil(a) pepper01 dne pát 17. čer 2011, 10:27, celkem upraveno 1 x.
MSI Z77A-GD65, IntelCore i5-3570K, Noctua NH-D14, 2 x 4 GB Corsair Vengeance Low Profile DDR3 1600, GIGABYTE GTX 660 Ultra Durable 2GB, SSD Samsung EVO 850 256 GB, Western Digital Caviar Black 640 GB, Western Digital Caviar Green 2 TB, Seasonic S12II-430 430 W, CoolerMaster Centurion 534 Light Silver, Logitech G15 New, Razer Imperator, 19" LCD Samsung SyncMaster 943NW
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční flash disk Corsair Voyager GT 16GB

Příspěvek od -HoNY- »

Z jekého důvodu jsi wiping prováděl? Byl předtím disk v pořádku (šlo provést testy čtení i zápisu na celý povrch)?

Zkusil bych

Start, spustit CMD (jako správce)

Kód: Vybrat vše

DISKPART
LIST DISK
SELECT DISK (číslo flashky)
CLEAN
CREATE PARTITION PRIMARY
SELECT PARTITION 1
ACTIVE
FORMAT FS=FAT32
ASSIGN
EXIT
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
pepper01
Nováček
Nováček

Re: Nefunkční flash disk Corsair Voyager GT 16GB

Příspěvek od pepper01 »

Žádné testy jsem nezkoušel, na disku byly nějaké viry a soubory se chovaly divně. Ale myslím, že to byl SW problém.
Myslel jsem, že když "by se na 99 % nemělo disku nic stát" tak to bude OK.

Jinak se mi podařilo dřív než si odepsal disk rozběhat pomocí utility od společnosti Transcend: http://www.transcendusa.com/Products/on ... very_1.asp
Znovu jsem zkusil wiping a dojelo to do konce bez chyb. Nahrál jsem na disk 12 Gb dat a vypadá to dobře.

Každopádně díky za rychlou odpověď.

Naposledy oživil pepper01 v pát 17. čer 2011, 10:24
MSI Z77A-GD65, IntelCore i5-3570K, Noctua NH-D14, 2 x 4 GB Corsair Vengeance Low Profile DDR3 1600, GIGABYTE GTX 660 Ultra Durable 2GB, SSD Samsung EVO 850 256 GB, Western Digital Caviar Black 640 GB, Western Digital Caviar Green 2 TB, Seasonic S12II-430 430 W, CoolerMaster Centurion 534 Light Silver, Logitech G15 New, Razer Imperator, 19" LCD Samsung SyncMaster 943NW
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“