"zasekávání" hlavně ve hrách

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

"zasekávání" hlavně ve hrách

Příspěvek od MastahBlastah »

Dneska jsem si pořídil GTX 460, normálně jsem ji tam dal, přeinstaloval systém W7 64. Ale stávalo se mi to i předtím s GTS 250, prostě hry se mi cukají, natočil jsem i video http://www.youtube.com/watch?v=bnnjO3GHDcU (je potřeba se zaměřit na ty Proby jak vozí to modrý a všimnete si, jak se to cuká, pohyb - sek - pohyb - sek atd...).

Phenom 940 X II 3 GHZ, 4GB 800MHZ, GTX 460, W764bit, MA770-UD3

Kdyby někdo věděl, tak napiště

Děkuji
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: "zasekávání" hlavně ve hrách

Příspěvek od ToxicTears »

DirectX 9.0c June stáhnout, K-Lite codeky třeba, nejnovější ovladače na grafickou kartu, na zvukovou kartu stáhnout z ofiko webu, pokud je i na čipset tak taky. Zkusit ve hře zapnout V-Synch.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

K-lite mám, nejnovější ovladače na grafiku taky, zvukovku taky a na chipset nejsou a VSYNC jsem zkoušel a pořád stejný.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Dotaz:
1) v jakým hraješ rozlišení?
2) jaký máš zdroj?
3) CPU a GPU taktuješ nebo jedou na defaultu ?
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

1680x1050, všecno mám default, nic není taktováno a zdroj mám 550 Fusion http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58714
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

MastahBlastah píše:1680x1050, všecno mám default, nic není taktováno a zdroj mám 550 Fusion http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=58714
takže při tomto rozlišení by měla GTX460 běhat jako víno.
To je plnohodnotná 1GB verze?
Pokud máš aktuální všechny ovladače a doinstalovaný DX9 tak bych to viděl následovně:

1) V ovládacím panelu Nvidia nastav u možnosti napájení na "maximální výkon"
vyzkoušej zda-li pomohlo.

2) Dále nezaškodí kartu trochu nataktovat (GTX460 je proto víceméně dělaná) tzn. nejlépe MSI Afterburner (skoro každá dá na defaultní napětí 800/1600/2000). Podmínkou je mít dobře udělaný chlazení karty a AIRFLOW v compu.

3) Rovněž nezaškodí trochu nataktovat CPU (ideálně na 3,6Ghz) ale aspoň na 3,20Ghz,. Zase podmínkou je chladit a řádně vyzkoušet stabilitu.

4) Vůbec nepotřebuješ K-lite codec pack a jiný packy, akorát si tím zaprasíš systém.
zde: http://www.station-drivers.com/page/gig ... 70-ud3.htm
máš veškerý drivery (chipset atd.) a bios takže nejdříve doinstaluj ať máš vše aktuální.
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

GTX 460 mám tento model http://www.alza.cz/msi-n460gtx-m2d1gd5-oc-d200142.htm

Jinak ovladače na desku a takový věci jsem tam hodil z CD co jsem k tomu dostal, nic jinýho tam nemám, jelikož se v tom nevyznám a ta stránka co jsi sem dal je pro mě hodně nepřehledná, vůbec nevím kde co :oops:
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

MastahBlastah píše:GTX 460 mám tento model http://www.alza.cz/msi-n460gtx-m2d1gd5-oc-d200142.htm

Jinak ovladače na desku a takový věci jsem tam hodil z CD co jsem k tomu dostal, nic jinýho tam nemám, jelikož se v tom nevyznám a ta stránka co jsi sem dal je pro mě hodně nepřehledná, vůbec nevím kde co :oops:

vyzkoušej to s tím nastavením napájením.
ten odkaz chápu může být rochu nepřehledný, ale maj to většinou o dost aktuální oproti stránkám výrobce. Odkaz na driver čipsetu je až dole. Je to na zvyku... :)
jinak ješte beru jako samozřejmost , že máš nezaprasený systém a udělanou defragmentaci, pokud ne tak to taky udělej. Taky si zkontroluj co tě jede za programy na pozadí a co není nutné tak vyházej. To trhání taky mohou dělat zbytečné programy na pozadí (různé ICQ kecálky atd.) a taky různé gadgety. Jde o to aby když spoustíš hru tak bylo spuštěno co nejméně tutěch kravin, nejlépe žádné.

Jinak ta karta myslim bez problémů dá přetakt jak jsem psal výše, ale myslim, že při daném rozlišení to vůbec není nutné a mělo byt to na defaultu jet dobře.
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

Systém jsem přeinstalovával už dvakrát a pořád to stejný, takže tím to nebude a v pozadí mi taky nic neběží, mě se tohle stalo i před nějakou dobou a potom to "samo" zmizelo a bylo to všechno ok (to jsem ještě měl GTS 250)
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

Jinak, zkoušel jsem i Unigine Heaven 2.5 na 1680x1050, bez AA, všechno na HIGH, DX11 a měl jsem nějakých 850 bodů s průměrným FPS 35 a vůbec se to tam nijak nesekalo jak v těch hrách
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

MastahBlastah píše:Systém jsem přeinstalovával už dvakrát a pořád to stejný, takže tím to nebude a v pozadí mi taky nic neběží, mě se tohle stalo i před nějakou dobou a potom to "samo" zmizelo a bylo to všechno ok (to jsem ještě měl GTS 250)
No pokud je to čerstvě nainstalovaný systém, tak zkraje chvilku trvá než se to zaběhne a má to na svědomí služba Superfetch a služba indexování a pozná se to tím, že disk furt hrabe.
To indexování radím vypnout a ten Superfetch nechat (teda pokud nemáš ssd). Ono se to usadí tak do týdne - to by vysvětlovalo to, že se ti to "samo usadilo".
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

Ono to bylo takhle, ještě když jsem měl GTS 250, tak se mi dělo tohle http://www.youtube.com/watch?v=eCPMkfQSy5Q (zase ta postava běží neplynule ono je tam celkem malý fps, ale i přesto to jde poznat) a to jsem byl od přeinstalování systému asi tak 4 měsíce, možná i víc, takže tím to zřejmě taky nebude

Zkoušel jsem ted znovu Starcraft II. Měl jsem to na High, pořád stejnej problém, dal jsem to na Low a pořád to stejný
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

pokud používáš vsyncOn, tak v některých hrách nemusí fungovat správně i když to máš nastavený v control panelu. Takže doporučuji v control panelu nastavit jak jsem psal výše maximální výkon, dále force On u vsync a force On u tripplebuffering (sry použ. anglický driver tak nevím jak je ten název v češtině). A aby si zajistil, že to ve hrách skutečně půjde, tak používám ještě d3d overrider (z riva tuneru - rozpakovat riva tuner a používat jen tuto utilitu bez riva tuneru) který to zajistí (musí být spuštěn na pozadí v tray liště).
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

Mám to tak nastavený, ale pořád stejný, nic se nezměnilo a VSYNC jsem zkoušel on a off a taky se nic nedělo...
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

tak já nevim, nic mě už nenapadá..
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od AllowedCry »

a nemůže to být monitorem? blbá odezva a td.. není možné aby se něco takového dělo jak u GTS250 tak u GTX460.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

Tak to mě nenapadlo, ale můžu to vyzkoušet, ale dost o tom pochybuji
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

já právě ne :) brácha s tím měl problém.
Ryzen 5800X3D || GB B450 GX || 32GB @ 3600Mhz cl16 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 288E2A + Philips 48OLED707.
MastahBlastah
Začátečník
Začátečník

Já si právě pořád myslím, že je špatný HDD, ale ten monitor zkusím
AllowedCry
Začátečník
Začátečník

to by si měl i zasekáný windows ;)
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“