GeForce GTX 460 - problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 460 - problémy a jejich řešení

Příspěvek od tielka »

komu Hawk nesmyslně padá tak tu je řešení v nibitoru si upravte bios http://files.uloziste.com/0172b294b1622 ... %A1zvu.jpg
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Jeltík píše:Nastav si v MSI Afterburner vlastní profil kontroly otáček...
To mám. Ale tenhle problém se týká hlasitosti bez ohledu na otáčky. Mám ten problém i při 40% (1800rpm +-), a nížší otáčky tahle grafika už nezkousne.
All I know is that I know nothing. ~Socrates

Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Tak ten profil nemáš aplikovaný nebo správně nastavený, jinak by ti otáčky nemohly kolísat.
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Profil funguje správně, v tom problém není. S tím kolísáním, tím jen popisuji zvuk co to občas dělá. Jinak to kolísání není větší jak 50 rpm.

Můj problém je s tím, že ty větráčky jsou na tom špatně. Po startu/probuzení jsou docela hlučné, při 40%.

Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Reklamace?
JvtDeSiGn
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JvtDeSiGn »

Ok, zkusím se na to optat. Snad to nebudou brát způsobem "dokud se točí, tak dobrý".

Kenny790
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kenny790 »

Zdar lidi kdo mě poradí novy chlazení na MSI N460GTX hawk 1GB talon attack moc dík :D :D
CASE: Coolermaster haf 912 plus black MB:Asus p8b75-v CPU:Intel core i3 RAM:2x4gb HDD :ssd kingston sv300 + WD1000 gb GPU: MSI N460GTX hawk zdroj seasonic 620w
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Kenny790 píše:Zdar lidi kdo mě poradí novy chlazení na MSI N460GTX hawk 1GB talon attack moc dík :D :D
Na GTX460 je toho už docela dost od Arctic Cooling, ThermalRight či Scythe. Já mám osobně namontován Scythe Setsugen verze 2 s ventilátorem Akasa Apache (na cca 900rpm) a jsem naprosto spokojen s tichem i teplotami.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

HAWK ma vyborny chlazeni uz v zakladu, bez zvysovani napeti mi nejde teplota nad 65° a pritom to nijak nerve, tak mi to prijde celkem zbytecny menit. Jestli ti jen odesel vetrak, tak to bud reklamuj nebo odmontuj vetraky i s drzakem a prichyt k tomu pasivu stahovaci paskou nejaky jiny.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

já sem celkem spokojený se zalmanem vf2000, v době vydání karty moc alternativ nebylo, vlastně ještě accelero + řezání, ale to se mi vůbec nelíbilo, taky mi příjde divný měnit hawk
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
Fricoolinek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fricoolinek »

Zdar. Podávám přihlášku do klubu.

Mám ASUS ENGTX460 DirectCU 1GB GDDR5, Core i5 760, Corsair VX450W, W7 Pro 32bit. PC jsem si pořídil před 7 měsíci, jelo bez problémů a teď děs běs. Drivery všechny možné, systém reeinstalovanej, ale hrůza.

- PC jede, pokud používám ten základní primitvní driver od Microsoftu, můžu s ním jet jen na 1024x768 (na 1920x1080 monitoru je to roztažený obraz v černém rámu).
- pokud nainstaluju nějaký z driverů (nebo si ho W7 samy najdou), tak
1) PC zmrzne při přihlašování na profil
2) PC spadne chvíli po přihlášení na profil
3) (tuším, že při instalaci nejnovějšího driveru) mi to chvilku běželo, když jsem si chtěl pustit na YouTube video ve FullHD, začlalo to poblikívat, obejovovali se různé fragmenty, snad i na liště se objevila hláška o problémech s GK
4) I při použítí výše zmíněnýho základního driveru dochází ke kousnutí zobrazení. Obrazovka zamrzne, PC však jede. (fungovala dioda NumLock, při stisku tlačítka vypnutí byl slyšet zvuk vypnutí)

Do BIOSu šahat nechci. Asi tejně by to němlo smysl, jak tady čtu. :(
Naposledy upravil(a) Fricoolinek dne stř 15. čer 2011, 13:01, celkem upraveno 1 x.
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

no to je jasný, pokud je třeba přepnout do 3D tak zamrzá.
vidim to jasně na zdroj, ale je to můj názor.
Fricoolinek
Nováček
Nováček

Pepa1 píše:no to je jasný, pokud je třeba přepnout do 3D tak zamrzá.
Blbá základní plocha je taky 3D? Je to hrubá neznalost, ale co je přesně to "3D" v rovině grafáren?

A pokud by byl slabný zdroj, nezačalo by to blbnout postupně a při vyšší zátěži? Např. hry?
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Fricoolinek píše:
Pepa1 píše:no to je jasný, pokud je třeba přepnout do 3D tak zamrzá.
Blbá základní plocha je taky 3D? Je to hrubá neznalost, ale co je přesně to "3D" v rovině grafáren?

A pokud by byl slabný zdroj, nezačalo by to blbnout postupně a při vyšší zátěži? Např. hry?
chci jen pomoct a ne se hádat. Samozřejmě, že není plocha 3D prostředí ( i když AERO asi taky vytěžuje grafiku). měl jsem podobný příznaky a bylo to zdrojem, ale mohu se mýlit.
alespoň u mně, když najíždí pc do windows tak se na chvilku přepnou frekvence karty do 3D a po chvíli zase spadnou do 2D (ověřoval jsem si to MSI afterburneru), proč je to tak, nevím, ale děje se to.
Fricoolinek
Nováček
Nováček

Pepa1 píše:....
Já vim, sorry. Můžu nějakým způsobem zjistit stav toho zdroje? Nějakým porgramem? Jinak ten Corsair VX450W mi byl doporučenk týhle sestavě, ne že jsem vzal to nejlevnější, co bylo.

Jinak s tim základnim driverem o Majkrosofu mi třeba to fullHD video na youtube jede. Ale je fakt, že nativně mám tam jen 1024x768 rozlišení...

ještě GPU-Z, kdyby se hodilo:
Obrázek
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

v pohodě....
Samozřejmě že to může být i grafikou, ale jakmile to zamrzá už při najetí do compu tak bych to viděl na ten zdroj.

Přijít na to co to dělá se dá jedině tzv. vylučovací metodou" :)

1) Pokud možno vyzkoušet grafiku v jiném compu
2) Sehnat (půjčit si) silnější zdroj a vyzkoušet u sebe v compu zda bude fungovat
Fricoolinek
Nováček
Nováček

Bohužel. Na to nemám příležitost. Ono to taky chce tolerantní IT kámoše, že jo. :-)

Jinak jsem na Youtube (s tim základnim MS VGA driverem) rozjel ï 4K video. A v Adobe Flash playeru byla aktivováná HW akcelerace videa....
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

No pokud máš kartu úplně novou tak to neřeš a dej ji na reklamaci (vymění kus za kus). Akdyž nová karta nepojede tak je to jasný, že to bude ten zdroj (resp. zdroj bude v pořádku, ale je slabý).
Fricoolinek
Nováček
Nováček

Pepa1 píše:No pokud máš kartu úplně novou tak to neřeš a dej ji na reklamaci (vymění kus za kus). Akdyž nová karta nepojede tak je to jasný, že to bude ten zdroj (resp. zdroj bude v pořádku, ale je slabý).

NN, jak jsem psal - PC mám (ve stejný konfiguraci) 7 měsíců
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Na 90% ti odesla karta, pokud ji nemas moznost vyzkouset v jinym PC (cimz by se to potvrdilo na 100%), tak ji reklamuj. Vadnych grafik v tomhle stavu (funkcni ve 2D bez ovladacu, po instalaci ovladacu black screen/vytuh/hlaseni ze zarizeni bylo zastaveno atp) jsem zazil uz kupu. Zdroj si myslim ze to nebude pokud to spadne i bez zateze, jen po nainstalovani driveru. Bez nich jede karta v omezenym rezimu a zadna HW akcelerace neni aktivni, ani flashe ani niceho jinyho - vsechno jede pres CPU. A 4k video se na YT akceleruje vzdy pres CPU i kdyz mas drivery, grafiky umi akcelerovat max 1080p, takze to jsou testy k nicemu. Sam jsem pouzival GTX460 nejakou dobu na Seasonicu 430W s pretaktovanym 4-jadrem a jelo to naprosto bez potizi, tva sestava si vezme v zatezi do 300W pokud to nemas pretaktovany, zdroj by ji mel zvladnout s rezervou.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“