Roztahnuti plochy po pripojeni HDMI kabelu

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
johny67
Začátečník
Začátečník

Roztahnuti plochy po pripojeni HDMI kabelu

Příspěvek od johny67 »

Zdravim, mam takovej mensi problemek... do tedka jsem mel grafiku s monitorem propojenou pres klasickej digitalni kabel... dneska jsem si koupil HDMI kabel (skrz audio vystup na monitoru) a po pripojeni se plocha roztahla na kazde strane cca o 10%.... to znamena ze kousek z kazde strany nevidim... jako by byla za hranicema monitoru...

Zkousel jsem novy drivery, jiny rozliseni a nic

Win mam Win 7 64b

Po vraci zpet digitalniho klasickyho kabelu jede vsechno jak ma, ale chtel bych nejak rozjet i ten hdmi

dik za rady..
Jinak monitor je Samsung SyncMaster XL2370 (full hd, 23", led)
Grafika : Ati saphire radeon 5850

+ tehle kabel http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
ZÁKLADNÍ DESKA: ASUS P7P55D PRO, PROCESOR:Intel Core i5-750 BOX, GRAFICKÁ KARTA: Saphire Ati radeon 5850, RAM: Kingston HyperX 4GB (kit 2x 2GB) 1600MHz, DISK1: Samsung SpinPoint F3 3.5" 500GB, DISK2: Samsung EcoGreen F2 3.5" 1TB, Chladič disku(2x): Acutake Dark Disc 2 Pasive HDD Cooling, Chladič procesoru: Cooler Master Hyper 212 Plus, Zdroj: Seasonic S12II-500 500W Bronze, Bedna: Cooler Master Sileo 500
renek1
Začátečník
Začátečník

Re: Roztahnuti plochy po pripojeni HDMI kabelu

Příspěvek od renek1 »

Mam rovnez podobny problem. Dnes jsem pripojil monitor samsung P2270HD pomoci HDMI kabelu ke grafice Asus EAH6970 DCII a obraz se roztahl uplne mimo, coz by ani tak nevadilo, to jsem pak na monitoru upravil, ale obraz je totalne zrnitej a jako by nebyl ani nastaveny Fullhd, ale je. Je proste takovej desne jakoby zrnitej a neostrej. Nemate nekdo radu co s tim??
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
renek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od renek1 »

No to mi opravdu moc nepomohlo, jelikoz ja mam problem s kvalitou a ne s roztazenim obrazu :wink: Tento top jsem taky nasel
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
HudeCheck
Nováček
Nováček

Příspěvek od HudeCheck »

Ahoj, mám podobný problém s kvalitou obrazu. Mám notebook asus u36sd a spojený s monitorem Samsung SyncMaster P2370HD. Do včerejška jsem ho měl s notebookem spojený pomocí klasického D-SUB. Koupil jsem si HDMI kabel - výrobce Sencor udává 19 pinů, verze 1.3. Jasně není to asi renomovaný výrobce a taky nečekám úplné zázraky, ale tohle je hnus. Obraz zrnitý, grafika jakoby trochu na 16 bit barvené hloubce a celkově zrnitost ikon a fontů je děsná a oproti D-SUB na fullHD je to fakt katastrofa. Mám win 7 enterprise 64bit. Díky za tipy!

Ještě bych dodal, že jsem měl podobný problém se špatně roztáhnutým obrazem a vyřešilo to rychlé proklikání v nabídce nastavení monitoru samsung. Kdyby někdo nevěděl jak nato - napište sem nebo SZ.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“