Ahoj, jednomu znamemu jsem strihal video ze svatby, ma to asi hodinu a pul - vyrenderoval jsem to jako .avi v klasickem PAL. Video ma ale asi 20 Gb a rad bych, aby se to veslo na DVD a zaroven bych rad nechal format .avi. Nevite nekdo jak to sikovne zkomprimovat? neni na to treba nejaky specialni program?
Jinak strihano v Sony Vegas, tak treba jestli nekdo nevi co nastavit primo tam.
Predem diky za odpoved
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
nejlepší je ze SV nechat uncomperssed a poté to projet programem na konvertování. Nastavit si tam maximální výstupní velikost DVD a máš to v suchu. SV je jenom na prvotní formát, který je vždycky veliký. Pokud by jsi chtěl hned ze SV, tak by jsi musel snížit datový tok, přesně nastavit rozlišení DVD to je nějakých teď nevím přesně 780x565 nebo tak nějak. Co jsem teď renderoval 35 minutový záznam z MS 2011 tak ten měl necelý 3GB. Pokud chceš tak tady máš nastavení do SV, je to cca minuta 100MB při slušný kvalitě. A to jsem to dělal do 720p, takže by to mohlo jít.
Nadstavba Vegasu je DVD archtekt, ta ti to rovnou vypali na dvd, komprimaci proved primo ve vegasu prece.... musis mit plnohodnotne kodeky DivX nebo MP4 atd...
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-) ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Když jsme tedy u těch kodeků. Mohli byste sem hodit odkaz na nějaký kodek přes který bych mohl bez problémů komprimovat 1080p v rozumné kvalitě a velikosti? Posledních 5 let se občas rozhodnu, že jen tak udělám nějaké video ze hry, ale pokaždé se zaseknu na nekvalitním renderu a pak se na to vykašlu
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240 GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz MB Gigabyte Z390 Gaming X
Flegy: A rovnou ve Vegasu nebo nějakým prográmkem? Zkusil jsem i video z Vegasu vyjet Uncompressed a pak v programu Easy H264 komprimovat, ale jen 720p a navíc taky v podivné kvalitě. Nemluvě o tom, že to trvalo dost dlouho i s mým CPU.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240 GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz MB Gigabyte Z390 Gaming X
V Avidemuxu bych to enkódoval do x.264, zvuk aac, kontejner asi mp4 kvůli kompatibilitě se stolními přehrávači. Na DivX nebo Xvid bych se vykašlal, kvalita bude mizerná, u mpeg2 (DVD) taky.